Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 253
  • 788
  •   1
Отговори
# 15
  • Куциндрел
Всичко зависи от обкръжението и мирогледа на жената.
Тя може да е "затъпяла" еднакво и на работа, и в кварталната градинка.
А може да е домакиня и да си намира достатъчно занимания, за да се развива интелектуално, същото е и с компанията.

На мен майчинството не ми се отрази добре на нервите, както и в социланите ми контакти, за това се върнах след като детето навърши 1 година на работа. Сега се чувствам по-добре и си мисля, че съм по-адекватна в отношенията ми с детето.

# 16
  • Ямбол
Тук съм напълно съгласна с Мадам.
А социалните мрежи действат още по-затъпяващо.
Затова повече от година не си позволих да стоя изолирана.

# 17
  • София
Социалните контакти не се изразяват само в непрекъснати срещи с генерални директори, гении, учени, приятни събеседници и флиртове със срещуположния пол...  Laughing
Социалните контакти в повечето случаи са с досадни хора, обсебващи личното пространство задаващи затъпяващи въпроси... Особено, когато човек е на работа и му трябва концентрация, почти винаги се намират нервни клиенти изискващи внимание на мига и доста често си изливат лошото настроение в/у работещия...  Wink

# 18
Всъщност изолорането е много полезно за интелекта. Можеш да
чуеш собствения си глас. А ако не го чуваш, значи го нямаш, и си
само резоньор на социални приказки. Без другите си като без ум-
защото не си изградил собствен ум.

Човек със собствен ум никога не е изолиран или самотен.

Аз станах по-умна и проницателна, след като се откъснах от
обичайния диалог на средата си. Иначе бях само копие, някакъв клонинг
на социалния консенсус.

# 19
Зависи от много неща.

# 20
По мои наблюдения се отразява пагубно на личността. И, да, мозъчните клетки мрат на поразия.

# 21
На коя личност?

Нали не може да очакваме, че цял живот ще сме
една личност, оная млада и динамична девойка, която и не подозира
какви предизвикателства крие майчинството...

Въпросът не е дали няма да разградим старата личност- а може
ли да изградим нова, която да е по-добра.

# 22
  • Kопенхаген
Не целя с темата да предизвиквам Форумски Войни. Това е нещо през което минава всяка решила да си остане вкъщи и да се отдаде на гледане на деца и мъж, домакинстване и висене в социални мрежи като допълнение от Лиляна.

Офис общуването не винаги довежда до положителни промени, особено ако са темерути и мълчат по цял ден както се изказа по горе една колежка тук.

Колко да си изолирана, години ли? За да чуеш собствения си глас е достатъчно да намериш достатъчно време за себе си, без значение под каква форма.

Прекалената изолация довежда до чуване и на други гласове освен своя  Crazy

# 23
По мои наблюдения се отразява пагубно на личността. И, да, мозъчните клетки мрат на поразия.

Абе, то и работата на касата на супермаркет може да се отрази пагубно  Wink

# 24
"Колко да си изолирана, години ли? За да чуеш собствения си глас е достатъчно да намериш достатъчно време за себе си, без значение под каква форма."

Зависи от човека и откъде идва. Но може да са нужни 1-3 години. Има значение да
е повечко време и да е спокойно, не само фризьор и маникюр.

# 25
Майчинството и седенето в къщи ми беше периода, когато се чувствах най-реализирана. Не гледах сериали, нямах и компютър. Но да гледаш ежедневното развитие на детето си не може да се сравни с нищо друго. Контакти не ми липсваха, глигани бол.

# 26

При мен е така! Бебето ми е на 10 месеца, живея далеч от родния си град, среда тук почти нулева, лошо време затворени вкъщи, ами може да откачиш естествено. Възхищавам се на тези, които успяват да се развиват или там каквото постигат, с бебе, ангажиращо почти цялото ти време. И когато преди раждането си бил достатъчно социален, срещи с приятели, кино, театър, разходки, почивки, ами няма как да не ти се отрази зле изолацията.

# 27
Стоенето вкъщи те превръща в безформено същество с ролки и пеньоар, гледащо турски сериали.  Laughing

# 28
  • Kопенхаген
Северина, отразява ти се стоенето вкъщи май  Grinning

Мамасита относно въпроса ти: Що е то женска интелектуална активност? Справки в съседната тема на Джой.

preyala, е добре теб ще те извадим от представителната извадка.

allana, какво общо имат социалните контакти с така широко разпространеното ,,навлизане на личното пространство,,?
Човек сам позволява или не нарушаването му.

# 29
"Мамасита относно въпроса ти: Що е то женска интелектуална активност? Справки в съседната тема на Джой."

Ми аз видях само някакви умствени игри и закачки, плюс лека интелектуална
мастурбация. Със сигурност могат да се съвместят с домакинстване, ако чак
толкова има вътрешен стремеж. При мен по време на майчинството се появи
желание за следващата степен на образованието.

Но не видях блестящи умове, погребани под памперси.

Общи условия

Активация на акаунт