Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 46 040
  • 788
  •   1
Отговори
# 525
Къде съм казала да не ходиш на работа?

Казвам само, че е труд, а не мързел.

Е нали в темата се говори за професия "домакиня"?

# 526
  • София
Да, де, отговарях на Лайк Смоук.

Домакинската работа си е работа и е ужасно досадна. Отглеждането на деца също.
И някой трябва да я върши, ако не говорим за потъване в мърсотия и мизерия.
И ако не я свърши лично, съответно трябва да я заплати, ако иска да я свърши някой друг изцяло или частично.

# 527
  • London
Не може целокупното женско население да превежда текстове или да пише научни трудове, всеки е открил за себе си нишата, в която да се намести и ако иска, се усъвършенства, ако не иска-затъпява.Затова мисля, че е относително и различно за всеки. Peace

Много вярно изказване, тук като чета ще кажеш, че всеки втори превежда и всеки втори е програмист. За офиса вече знаем, никой не ходи на конвейер някъде, продавачка е мръсна дума нищо, че сигурно едно 50% от жените в България се препитават от това и тн. И за другото съм съгласна няма как всички да имаме еднакви интереси, а забелязвам опитите на някои съфорумци да налагат своите собствени интереси като нещо свише и едва ли не ако искаш да четеш езотерика си пациент, ако ти допада индуизъм си луд, ако практикуваш йога сигурно ще си някой лунатик, само задачи по математика с 5-класника са допустимо за развитие на мозъка занимание. Joy Ама какво да се прави понякога трудно излизаме от собствените си къщички и представи.... Tired

# 528
Домакинстването не е мързел, престанете вече с това.
Дори и да идва веднъж седмично домашна помощница за почистване, останалото е труд.
Един стандартен тристаен апартамент и семейство с деца / колкото повече, толкова повече е труда/, изисква поддръжка от ежедневен характер, която изобщо не е малко, въпреки пералните, миялните и прахосмукачките и съдействието от любимия.

За мързел говоря в определени случаи, защото съм влизала в домове на неработещи "домакини" и не само, че домът им не е облизан и не свети от чистота, ами е и необичайно разхвърляно и мръсно. Направо съм се чудила с какво си уплътняват времето. А има жени като шесторъкия Шива - на две работи блъскат и домът им свети.

Проблемът може да е депресия- оставаш у дома, нямаш мотивация, депресията
се задълбочава. Мръсното е червена лампичка.

# 529

Познавам жена, която изгледа 3 поколения с такси от уроци по математика.
Подготвяше за гимназисти и студенти, сама се научила на математическа техника.

Какви са тези нови понятия? Техниката на преподаване на определен предмет се изучава в университета , казва се -Методика на обучението по.....биология, химия, математика и т.н. и т.н.

# 530
Е нали в темата се говори за професия "домакиня"?

В темата би трябвало да се говори за правото на избор.
Иначе става махленско надприказване как "моят личен избор е по-велик от твоя".

# 531
  • До морето :)
Добре, какво толкова има да се чисти вкъщи при условие, че децата са на градина/училище?  newsm78

# 532
  • Ямбол
....
П.П. Лиленце, прибра ли си кокошките от двора, че захладня?  И нали знаеш - "куТ, КуТ, куТ" Hug
ОК. Разбрахме, че си ми открила грешка.
А да те питам - как се пише "незнам", както го пишеш ти или "не знам" както трябва. Понеже, не че нещо, но на търсъчката излизаш доста пъти, което не е май от бързане, а от друго ще да е: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=search2&search=Merr … =1&advanced=0
П.П. Имаш поздрави от кокошките ми.

# 533
Аз наистина имах професия домакиня, който вършех с кеф и доста добре, без смущение се хваля.
Обожавам да готвя, да върша дребни домакински дейности като бърсане на прах и бегла прахосмукачка, за останалото и сега идва жена у дома, да гладя, и да се занимавам с децата си. Но пълноценно, под което аз разбирам да имам поне по два часа на калпак, а не както сега, да готвим с баща им и с половин ухо и око да сме с тях. Която от вас има способността да бъде и добра майка, и добра готвачка, и добра съпруга, и добра домакиня едновременно, в една и съща минути- ЕВАЛА, МАШАЛА, АФЕРИМ!
Никога, докато работех у дома не ми се е налагало да бъркам лещата и да слушам анализ на деня на детето си. Никога не ми се е налагало да си губим ценното време със съпружието, докато приготвяме вечерята, нито да крада от времето си за дома, за да ида на фризьор, маникюр, козметик или фитнес. Та, мамка му, като работеща се принудих да тренирам у дома, защото инак ще се налага да се прибера от работа след като децата са заспали.

Уф, олекна ми.

# 534

Познавам жена, която изгледа 3 поколения с такси от уроци по математика.
Подготвяше за гимназисти и студенти, сама се научила на математическа техника.

Какви са тези нови понятия? Техниката на преподаване на определен предмет се изучава в университета , казва се -Методика на обучението по.....биология, химия, математика и т.н. и т.н.

Тя нека се учи технологията, ама има и креативност, ако искаш учениците да минат изпита.
Не знам защо се смята за лошо преподавател да подобри метода или да измисли нов. Техниката
е базова- оттам нататък нищо забранено, особено ако са частни уроци.

"Право на избор" има от едни доходи нагоре.

# 535
Аз мисля като Чек. Simple Smile
 Аз бих си оставила децата при Мамацита Simple Smile да ги гледа. Ще ги научи да свирят Шопен, да тренират бойни изкуства, да въртят меч Sunglasses, да прочетата Айн Ранд Sunglasses, и така ще им начука канчетата, че като си дойдат при мен, ще викат:
-Колко си ни добричка, мамо! Дай ни прегорелите сладки!
А ако не искат да си лягат навреме или да свършат нещо, ще им викам:
-Искате ли при Мамцита?
И ще им посочвам томовете на Айн Райд.
 Grinning

# 536
  • В Космоса
Ама това, че си домакиня, не означава автоматично, че домът ти ще е излъскан, както и от това, че си работеща жена не следва,че си страхотен професионалист, но пък в дома ти е кочина. Не се задълбочих много в дискусията, но ми се струва, че всеки иска да изтъкне своето положение като по-правилно и себе си като по-продуктивен.  newsm78

# 537

Цитат
Бих си оставила децата на А. без да се замисля. На теб - никога. Притеснявам се.

E, това е и моето мнение.

За протокола - домакиня съм. И съм щастлива. Имам добро образование и преди децата имах добра кариера. Много добра. Отлична даже. И доходите си ги биваше. Сега съм по-щастлива от тогава. Категорично и искрено. Може би някога ще се върна към кариерата си. Може би. Или ще започна от начало, в друго поприще. Или пък ще си бъда домакиня. Сега обаче се чувствам пълноценна в ежедневието си и щастлива от това, което давам на семейството си.
Готвя, ама не чистя и не гладя. Чистенето го правим заедно, семейно. Гладенето го глади мъжът ми, аз мразя. Хич нямам угризения по въпроса и хич не ми дреме, че вкъщи не е като в списание. Хобито ми е разкошно и смея да твърдя, че съм много добра в него. Ежедневието ми е запълнено, пълноценно запълнено, и то не от висене по кафета, нито от сериали или бутане в родителски комитети.
Хм, и за мързела да кажа... Една далечна роднина се изказа точно така по мой адрес, при новината за третата ми бременност - "нея я мързи, затова ще роди пак".

# 538
  • София
добре е това с частните уроци, но ако трябва детето ми да кандидатства след седми клас, не бих се доверила на самоук учител. И то не защото бих се усъмнила в способностите или качествата на човека, а защото изпитите имат определен формат, нужно е спазване на определени параметри, а действащите учители са запознати с тези подробности, защото ходят на нещо като обучения, че и на всичко отгоре повечето са проверяващи.

# 539
Аз мисля като Чек. Simple Smile
 Аз бих си оставила децата при Мамацита Simple Smile да ги гледа. Ще ги научи да свирят Шопен, да тренират бойни изкуства, да въртят меч Sunglasses, да прочетата Айн Ранд Sunglasses, и така ще им начука канчетата, че като си дойдат при мен, ще викат:
-Колко си ни добричка, мамо! Дай ни прегорелите сладки!
А ако не искат да си лягат навреме или да свършат нещо, ще им викам:
-Искате ли при Мамцита?
И ще им посочвам томовете на Айн Райд.
 Grinning

Дори да остана домакиня, пак няма да стигна до четене на Айн Ранд.

Бъркаш ме с някого...

Общи условия

Активация на акаунт