Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 338
  • 788
  •   1
Отговори
# 690
Е,то не винаги е кой знае какъв лукс да идва веднъж в седмицата жена да помага за по-грубата работа.Живея в провинцията,жената която идва вкъщи си определи цена от 20 лв за около пет работни часа.Мен ме устройва,за нея е помощ и така.Не намирам за снобарско или баровско да ползваш такива услуги.И не страдам от факта,че не търкам плочките в банята:)Ако трябва ще търкам,щом може не.
Разбира се, че не признак на снобария, да ползваш такава услуга. Няма защо да се чувстваш неудобно и да даваш обяснения. Това, че си "вкъщи" изобщо не означава, че трябва да си чистачка, готвачка, перачка и тем подобни. Времената отдавна са се променили и не е никак зле, повече жени да разберат за това  Laughing

# 691
И за финал ще перефразирам написаното в един сайт по този наболял въпрос: У дома си стоят момичетата, които просто са се омъжили сполучливо  Laughing Laughing Laughing

Ооо, а ние, работещите да не би да сме омъжени несполучливо?

Как не разбирате, че някои хора изпитват удоволствие от работата си?

# 692
Разбирам и аз ходя на работа за удоволствие,с тази разлика,че не съм с фиксирано работно време и с точно определени почивни дни.Нито амплоато на работещо момиче ми приляга,нито на типична домакиня.Съчетавам двете и се чуствам добре.

# 693
  • Варна/Лондон
Я да се допитам до вас, че нещо не схващам дефиницията за домакиня и неработеща.
Семейство с две деца, изключително добре финансово, огромна къща, мацката цял ден глади дрехи..ако иска, понякога и готви. В къщи е по цял ден, децата на училище, само ги прибира. Това е. Другото-градината, басейна, чистенето на къщата го върши друг/и. Домакиня ли е или неработеща?

# 694
Според мен домакиня е жена, която се грижи за дома по един или друг начин - не е нужно непременно да върши всичко и сама.

# 695
А то пък да си на работа, какво му е интересното или разнообразното?

Ся, на така поставен въпрос няма как да ти отговоря, защото явно никаква професия не ти е интересна.
Честно да ти кажа, предпочитам да си лежа на дивана. Както беше писал някой по-горе - кариери, мариери, не искам. Но живота е динамичен, ако се наложи, пак ще работя, каквото дойде.  Simple Smile
Peace

# 696
Според мен домакиня е жена, която се грижи за дома по един или друг начин - не е нужно непременно да върши всичко и сама.
Hug Абсолютно вярно!

# 697
И за финал ще перефразирам написаното в един сайт по този наболял въпрос: У дома си стоят момичетата, които просто са се омъжили сполучливо  Laughing Laughing Laughing

Ооо, а ние, работещите да не би да сме омъжени несполучливо?

Как не разбирате, че някои хора изпитват удоволствие от работата си?

Според мен, най-важното в този живот е жените да се чувстват щастливи, пълноценни и удоволетворени, а това се постига само и единствено когато имаме право на избор.
Та, мисълта ми е, че дали ще изберем за себе си да еволюираме на работното място или у дома, няма абсолютно никакво значение. Най-важното е да развиваме и да сме щастливи.

# 698
Не работя от 6-7 месеца и скоро може би няма да си търся работа. Сутрин смъквам едното дете на градина /до блока ми е/, и пия кафе с две приятелки на крак. После помагам на баткото за уроците и той отива на училище /то пък ми е зад блока/. Откъм разстояние съм супер. Следобед пазарувам, простирам, разтребвам, чета книги и то станало време да се прибират децата.  ТВ и комп. много рядко пускам през деня.
Преди това работех в центъра на града, контактувах с много и всякакви хора. Липсва ми това да си облека тоалетите, да си обуя токчетата, да си направя прическа и да изляза. Наскоро си гледах дрехите, толкова нови неща имам, които дори не съм обличала, толкова гримове и аксесоари, които просто стоят. Все се каня да се видя с някоя приятелка на кафе, но се отказвам, оставям за утре и така и не се случва.
Но въпреки всичко подкрепям мнението, от опит, че е еднообразно, монотонно и --> малко или много затъпяващо и ограничаващо. Наскоро сина ми ме пита защо вече ходя без грим и без обеци, той не е свикнал да ме вижда така.

# 699
Верж, пак ли?
Ще ти кажа, че е до човек-ти си си такава.
При описаната от теб конфигурация и спорт и лак и издухана коса ще имам, манджа топла и т.н. На теб просто не ти се занимава, а време има, сори, ама и аз съм с две деца, знаеш. Към момента ходя неугледна много повече, отколкото ако съм си вкъщи. Вечер често се ляга много късно и понеже нямам време за фризьори сама си мацвам корените с боя, та често не остава време и си ходя побеляла. Сутрин нахлузвам панталона и блузата, не пия кафе с приятелки, а тичам на бач, та затова не съм и на токчета, а с маратонките. Та-сама си го правиш, аз след НГ очаквам да ми се отвори един час и ще тичам през този един час на спорт например.

# 700
  • Бургас
Аз не мога да разбера, защо само като ходите на работа трябва даа се обличате добре, да сте с токчета, обеци и да се виждате с приятели? Аз например като работех изхлеждах по-зле. Нямах време за нищо.

# 701
Именно. И аз съм така, ходя  с каквото хвана и се напъхам в него (имам 20-ина минути сутрин за оправяне). Панталон, дънки, блуза...Ако имах времето да се глася ехеееее. А, и лак имам, но ако имах време, щеше да е шарех, готин, а не едноцветен... Grinning

# 702
Не си представям, че ще наглася с прическа и  токчета, за да отида до магазина и да взема детето от градина. Стимул липсва, иначе време винаги се намира. Ставаш 1 час по-рано и ето ти времето.

# 703
Не с токчета до градината, а с токчета на кино, или на фризьор. Инак до градината ще отида с дънки, но с чиста и издухана коса и маникюр. ПО принцип, И ходеща на работа си правя, аз, сама. Ако имам денем време ехеееееей. Grinning
Треще, аз стимул да стана в 5, за да съм гримирана в офиса-нямам. Laughing

# 704
  • София
Вярно е това за стимула. Леко ме досмешава като прочета "ако не работих, щях да...". Все едно аз да напиша "ако работех, щях да съм... СИО примерно или поне някакъв биг бос...". Получава се пак като в онзи виц - бъркате туризма с емиграцията, т.е. и когатоработи, и когато не работи, човек като се потопи в чорбата, и разбира, че нещата хич не са така, както си ги е представял.
А съвсем смешно ми става като се започне с фантазиите тип "кифла" - мъкнене по салони и магазини по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт