Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 370
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
Да не забравяме, че "докато смъртта ни раздели" е само пожелание, което често се случва да е нарушено.
Тогава какво прави домакинята? Ама със същия кеф искам да ми го обясни.
Никоя българска домакиня,още повече ако е ССФ няма да ти го обясни.
Тука всеки си държи на форумния авторитет и да е по- по- най-

Виж,ако е в Щатите, не вярвам толкова да й се развали кефа,ако съпругът я остави...

# 631
Как обаче по презумпция се приема, че щом жената го играе/работи домакиня, то тя  автоматично е под финансовата юрисдикция на съпруга/партньора си?
Аз и като домакиня имах доходи два пъти по-високи от тези на съпруга си. Все пак парите постъпват не само от заплати и изобщо приходи от работа.

# 632
Как обаче по презумпция се приема, че щом жената го играе/работи домакиня, то тя  автоматично е под финансовата юрисдикция на съпруга/партньора си?
Аз и като домакиня имах доходи два пъти по-високи от тези на съпруга си. Все пак парите постъпват не само от заплати и изобщо приходи от работа.

Тези ги уточнихме , че не са домакини . Wink
Домакините са зависими финансово . Нямат собствени доходи .

# 633
Ми аз какво животно съм,тогава?  newsm78 работя от вкъщи,но съм и домакиня...
други хибриди като мен има ли?

# 634
Има, има  Hug

# 635
  • София

Тези ги уточнихме , че не са домакини . Wink
Домакините са зависими финансово . Нямат собствени доходи .
Това е шега, нали?

# 636

Зарежи! Ти настоящ, аз бивш киликандзер.

# 637
Здравейте, по тази тема аз мисля че не е много хубаво една жена да е домакиня и мъжа и да я издържа, трябва да работи, за да има контакти с хората, а не вкъщи затворена.
Много е хубаво даже!!!Стига да могат да си го позволят.На всяка жена би й било хубаво,но малко си го признават.
Грешиш ама ужасно грешиш.
Аз работя ,но считам себе си за домакиня .
Нещо явно ни се разминават вижданията по въпроса.

# 638
  • Ямбол
....
Ако питаш мен, аз го казах в отговор на един два поста преди моя, в който жените бяха горди и доволни, че са домакини и че мъжете им ги издържат.
Много съм далече да го твърдя по презумпция.

# 639
Да не забравяме, че "докато смъртта ни раздели" е само пожелание, което често се случва да е нарушено.

смърт или развод, пожар, опустошително земетресение - все се налага пренареждане на живота, без значение дали работи или не.

# 640
  • гр. Шумен
Там е ключът за палатката! Иначе аз в момента адски си мечтая да съм съвсем сама и да си гледам работата само, но пък за кутсуз имам и абитуриентка, и първокласничка, и много стар баща за гледане. Плюс работата.
Стоенето в къщи... миналата година ми се наложи като си счупих ръката, ами не съм го усетила, защото и от в къщи работех (работата ми го позволява), повече ми тежи многотията от работа около мен, а не професионалната ангажираност. Лоша домакиня съм, признавам без бой.
Лиляна, малко извън темата, гледам подписа ти - наистина ли тия олигофрени смятат да ограничават обучението по информатика?!?!?!?

# 641

смърт или развод, пожар, опустошително земетресение - все се налага пренареждане на живота, без значение дали работи или не.

Точно така. Освен това една жена може и да ходи на работа, но такива събития пак да преобърнат животът, освен емоционално, дори и само като доход.
Изобщо човек такива неща могат да го сполетят, че във всеки един случай да се наложи сериозно да си преподреди животът, независимо дали е домакиня или финансова акула.

# 642
  • Ямбол
.....
Лиляна, малко извън темата, гледам подписа ти - наистина ли тия олигофрени смятат да ограничават обучението по информатика?!?!?!?
Те направо го изхвърлят. Няма да се учи вече информатика.

# 643
  • София
Вече го написах преди доста страници - повечето работещи жени по нашенско са с ниски заплати, в повечето семейства едва се скърпва бюджетът с две заплати. Сама жена много трудно и рядко може да издъържа себе си и едно-две деца самостоятелно, дори с издръжката от бащата (като се  има предвид как изведнъж всички бащи обедняват около развода). Почти виннаги разведените жени разчитат на своите родители и/или на наслествено жилище. Неслучайно в България се говори за работещи бедни, а жените са с по-ниските заплати. Беднотията си е беднотия.

# 644
  • гр. Шумен
.....
Те направо го изхвърлят. Няма да се учи вече информатика.
ААААА, НЕ! Оня ден Бисерка Йовчева пусна публикация във фейса, ама аз разбрах, че го свиват до невъзможния минимум. Явно не съм разбрала! Ами тогава какво ще учат - овчарлък, отглеждане на компири, технология на обслужването, история на Пайнер?!?! Подписвам веднага!

Общи условия

Активация на акаунт