Жената ,,Домакиня,, или как се отразява стоенето вкъщи

• 45 293
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
оооо, ама не мъкнене ежедневно по магазини и фризжор бре!
Аз например съм побеляла и бих ходина на две седмици, не всеки ден.
Магазини -също не всеки ден, но бих ходила на кино, по книжарници за книги, тетрадки (за децата Винаги има нещо за купуване), срещи с приятели, спорт.
Измита и издухана, боядисана коса, семпъл маникюр, отпочинал вид след масаж и добре прекарано време с приятелка на кино, не го намирам за кифлеене.  Thinking

а пиша АКО не работех щях...
точно защото съм била И така и Знам точно какво бих правила и как и защо. Имам база за сравнение и от двете страни. Имам и пари за реализация. Но докато в работещ вариант нямам време за това, в неработещ имах.

# 706
А бе, като няма на кого да се покажеш - колегата да се възхити, колежката да позеленее...

# 707
Да бе. При нас никой не зеленее и не се "показваме"  Ако се появи някой разкрасен му се радваме и го закачаме за къде се е накиприл. Hug

# 708
  • София
Ок. Щом ти е било толкова хубаво, защо тогава си започнала работа? кой е луд да бяга от сладкия живот? Защо си причиняваш това да не ти стига времето за себе си?

Между другото, повечето хора не си харесват рабботата, а работят само заради хляба. Щастливците, които хем си харесват работата, хем успяват сносно да се изхранват от нея, са съвсем малко.

# 709
дадено-хващаме ли се? Hug Peace

# 710
Аз не работя вече доста години, но без грим няма как да ме видиш извън дома, както и с неугледна коса, нокти и т.н.
Наитсина си е до човек, научила съм се да забавлявам бебето и се гримирам, за всичко си има начин

# 711
ами аз не се гримирам, само при специален случай, вечерно излизане, съобразено с тоалета. Денем-не. Но да, с неоправена коса, изтъркан лак и смачкани дънки няма да излезна. Освен, ако за излизане се бори само ходенето до магазина под блока. Аз това не го броя за излизане. Но ако сега си оправчм сама косата набързо, и удрям лак вечер, то при наличие на време ходя на фризьор, а маникюрът ми би бил по-интересен. Сега е едноцветен с идея вечер да мога да го махна набързо и да сложа нов.

# 712
  • София
Редактирахх си поста, когато видях какво си допълнила.  Peace

Спооред мен работата е там, че винаги настъпва един момент, в който човек се чувства в някаква степен неудовлетворен от начина си на живот, и търси промяна. Махалото минава от едната страна към другата. Освен, ако няма някакъв план, да си е определил някакви срокове и цели, които да гони, било то стоейки вкъщи, било работейки.

# 713
О, аз съм удовлетворена, не се оплаквам никак.  Peace

# 714
То никоя форумка няма да е с неугледна коса и нокти, но по един начин изглеждам, като отивам до магазина, по друг, като отивам на работа.  Пък с бебе и с грим ми е направо смешно.

# 715
  • София
не знам, ама в такива теми големи приказки под шипковия храст се разказват. А обикновено нещата са ужасно прозаични и за домакините, и за работещите.

# 716
споко, аз съм неугледна, нито маникюр, нито прическа, нито грим. Мързи ме, и толкоз  Peace

# 717
  • София
Така, де, ама ако не си на работа, спокойно има време да заведеш детето до училище в ранни зори по гуменки и дънки, на връщане да напазаруваш, после да си изпиеш кафето, вземеш душ, облечеш, гримираш, заприличаш на човек и отидеш да обядваш с приятелката си.
После да посетите откриването на изложба на трофеи, организирана от ексцентричен архитект, живеещ в Южна Африка, да изпиете по един коктейл, после да прибереш детето от училище, да отметнеш малко домашни дейности и да посрещнеш съпруга си от работа и да вечеряте. Може и навън, ако е хубаво времето. Може и с приятели.

Времето на една жена, която не е на работа от 9 до 5 не е задължително да бъде ангажирано само с ходене до магазина по анцуг, люпене на семки в кварталната градинка и полет с тенджерата, метлата и парцала.

# 718

Времето на една жена, която не е на работа от 9 до 5 не е задължително да бъде ангажирано само с ходене до магазина по анцуг, люпене на семки в кварталната градинка и полет с тенджерата, метлата и парцала.

това звучи отвратително направо.

винаги излизам с грим, винаги. и винаги на токчета. не работя и нямам желание да работя. понякога вкъщи ходя в главата като гръмнал бойлер в тръстиката, но това е като съм потънала емоционално три педи под морското ниво.
да сложа анцуг, да водя деца по градинки и да люпя семки ми изглежда отвратително. мразя готвене и тенджери - косата се усмърдява на кухня. виж, мога да мия пода до откат Laughing -ако нещо ме влудява е мръсен под. Twisted Evil

# 719
Good Luck,а кой готви у вас или се храните навън?
Аз пък най-много обичам да готвя.Другото ако има кой да го свърши идеално,ако не с огромно нежелание аз:)

Общи условия

Активация на акаунт