Домакини-24/отброяваща дните до Коледа

• 39 953
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Morena разбира се, моля те сподели твоят начин на готвене. Аз направих следното:
Скрит текст:
Нарязах на ситни хапки свинското и го запържих с една глава ситно нарязан лук. Добавих спанака, в момента ги задушавам с 1 ч,ч, вода. Накиснах ориза.
[/color]

# 106
  • Fort Worth, TX
Задуши добре месото, че да не остане сурово.Simple Smile

# 107
Да, ще го оставя повечко да се задуши.
Дано да стане вкусно Hug

# 108
  • UK

Я да си подновя аз питането, къде мога да си намеря китайски подправки, китайски гъби и соеви кълнове. Има ли някъде специализиран магазин или да отвличам някой китаец от ресторант и докато не каже да не пускам  hahaha

Ма ко Hug
В Карфур има щанд Peace там има опаковани гъби, спагети и вс др неща, които иначе си поръчваме от Китайските ресторанти Crazy

Хайде, добър ден пак! Аз досега спах Mr. Green След като снощи двете ми бебонки Blush ми разказаха играта, днес все пак, трябваше да си отспа Crossing Arms

Ау обидих се Crossing Arms

Що да не чета пък Crossing Arms поне, да се облизвам пред клавиатурата може, нали hahaha

# 109
  • Sofia
Кръстева, пиша за яденето...
Скрит текст:
Добре си направила.
А аз винаги варя месото предварително - за 20 минути, като 10минути след като е завряло сменям водата - първата изхвърлям. После го правя на хапки в общия случай, защото от свинското купуваме само врат, в определени случаи и бон филе.  Задушавам повечко лук и малко морков (настърган), слагам с червен пипер и добавям месото, спанака (ако е пресен - бланширан и нарязан) и от бульона на месото, варя до готовност на месото - още 20тина минути. 10минути преди да е готово слагам малко домати, подправям с дожоджен.  Ориз не съм добавяла аз, той ми е за постния вариант на спанака/копривата. Simple Smile

# 110
Morena Благодарности  Hug

# 111
  • в сърцата на децата <3
ма ко, тука в Пловдив в магазини Лекси има доста китайски неща, купувала съм и оризови спагети, и разни сосове, и гъби сушени... Те са от веригата СБА, не знам в София под какво име са. В Плевен са Фантазия, във Велико Търново са си СБА. Потърси там.

# 112
  • София
Креми,
Скрит текст:
направих меденки две дози и линцери една доза. Тая година меденките ми станах приказни, може би защото почти изцяло замених бялата захар с кафява, не знам. Ако искаш ще ти метна рецептата, аз си я нагодих от няколко рецепти. Ще правя още линцери, ванилови кравайчета и тези гръцките, за които пуснах рецепта
Много ми е гадно , че няма да мога да гледам Мими как танцува, много. Хайде, ако баща и я снима ще ви пусна снимки.

# 113
  • Sofia
Ma кo, не знам къде си, но в Сф знам един китайски магазинИ един онлайн.

# 114
  • Fort Worth, TX
ма ко, тука в Пловдив в магазини Лекси има доста китайски неща, купувала съм и оризови спагети, и разни сосове, и гъби сушени... Те са от веригата СБА, не знам в София под какво име са. В Плевен са Фантазия, във Велико Търново са си СБА. Потърси там.
Лекси едва ли има нещо общо със Сба.Собственичката е бивша жена на този, който държи Сани.Тя взе едното Сани в Смирненски, след което построи Лекситата.В Сф, Плд, СБа си е СБА.Другите са си различни хранителни магазини.СБА е супер умряла верига.

# 115
Марче Пощенски код ми дай Praynig

# 116
Здравейте, сладурани! Как сте? Ние вчера с ММ направихме една беля.. оставили сме да гори свещта цяла нощ и добре, че той става рано за работа, че вече е започвало да гори в съседство от свещта. Досега чистих разлят парафин и посипани навсякъде черни неща от фитила... Аз по принцип свещи извън стъклени буркани или стъкленици не използвам за горене, само за декорация, ама мм снощи като се запъна да запалим и тази свещ и ето на...  ooooh! ooooh! ooooh!
Иначе вчера си накупих едни много сладки купички от кокос, един гювеч и едно гърне за готвене. Последните две неща са от глина, типични за индианската култура на готвене и изглеждат ето така:
Скрит текст:
Купичките от кокос са това:
Скрит текст:

Иначе имаше много хубави неща, ама как да купувам, като знам че един ден трябва и да ги пренасям нанякъде.

Ма ко - хайде чакам те! Тук започва сухият сезон. За китайското - трудно ще го докараш вкъщи като това в ресторанта. Трябва ти уок, кокосово масло или олио от канола, черни китайски гъби, китайско оризово вино, азиатско сусамово олио, оризов оцет и т.н. типични за тях съставки. Някои от нещата ги има в големите магазини, но не всичко. Най-голямата разлика е, че в китайските ресторанти се използва натриев глутамат, който го няма при домашното готвене и който е доста вреден. В нета има много рецепти за домашно китайско, ама шефът сигурно все няма да ги харесва!

Вио - не го мисли това с тм отсега, много вода ще изтече до април!  Peace

Марчева - вярно голям смях с това ставане.  Laughing

Контеске - ще се появи и още по-добро предложение за работа! За детето не го мисли, те лесно се адаптират, а накрая ще знае и френски. Ама как издържате на този студ, брррр!

Кака Дака - ще се научиш да месиш стига да имаш желание! Аз желание нямам и затова не меся.  Laughing

Други няма да споменавам, не за друго, ама вече забравих какво прочетох, освен Дарилчето - Да си жива и здрава, и много сбъднати мечти!

# 117
Здравейте!
Първо да благодаря за картичките на Вио и Плами76!  bouquet
Ма ко,снощи те сънувах.Луда работа!Носиш ми и ми даваш чувалчето за спане на твоето синче за моето.Хич ме няма!
Бебчо е настинал нещо,тече му носа и на моменти се закашля.В петък сме на консултация,дано да е само хрема  Praynig. Давам му  Стодал и му слагам капки в носа.Приготвили сме една кутия сладки(от ония,за които ви разказвах) за педиатърката.Дано да не й е странно,че й носим нещо.
Ангелче,аз мисля,че трябва да се радваш,че яде от вашата храна,а не иска пюрета.Покрай мен майките масово се оплакват,че децата им непасирана храна отказват.
Кръстева,много неприятно,ама няма начин.И ММ е военен и като дойде време за мисии ми настръхва косата.
Вио,както са ти казали момичетата,има много време.Дано нещата се наредят по най-благоприятния за вас начин.
За всички   bouquet,че не ви споменах

# 118
  • при късмета
Момичета мерси за информацията.Карфур и СБА са ми най-далечните магазини, но все ще мина. В Кауфланд, Била и Фантастико не намерих(то пък много знам какво точно търся и що е то "китайска подправка")
Смърфи, знам, че няма да стане точно така, но на китайското като липсва подправка съвсем.
Между другото правих за РД на мъжа ми китайсктото на Лус и не вярваха, че не е поръчано от ресторант. Става си точно, като в ресторанта.Като дода ша ти прая  Wink
Много хубави неща си си накупила. Другия път като си лягате викнете пожарната да дежури, шегувам се, може да стане голяма беля така, добре, че е бил малкия дявол.
Sta_di, не си причинявай кошмари  Hug Чувалчето отдавна съм го дала, но ако си пропуснала имам Дентокинд в наличност, ако ви помага мога да го пратя. Нослето може да тече и от зъби, на консултацията ще кажат
Пак ще дойда, че има кандидати за компютъра

# 119
  • Бургас
Привет!
Дарил честит рожден ден! Да си жива и здрава, винаги усмихната  bouquet
Кръстева как е манджата, стАна ли? За тм не се притеснявай, така бързо ще ти мине времето, улисана в грижи по бебока. На него сигурно му е по-кофти, ама нА работа...
Валинце детето ще има и други изяви. Убедена съм, че ще е хубава балерина днес, но има и такива обстоятелства.
Смърфи много са готини и сладурски купичките от кокос!
Марчева, ще ме прощаваш, ама и аз много се смях с твоята обърквация Joy Не че и аз не съм заплес голям ooooh! ММ ми е обещал да ми посади гинкобилоба на терасата, за да ми е по ръка.
Контеске, евала на жени като теб, и малката ще се справи!

Аз днес бях на интервю за работа, ама резултатът чак след седмица, в петък. И сега ми е едно свито. А раб време е хубаво, парите също. Ще чакам, пък каквото такова, дано Praynig
Намръзна едно хубаво cold сега се стоплих с камината, и пак ще се наложи да излизам - на род. среща на големия от 19.00h ooooh!
Това за сега от мен, лека ви вечер!
за всички домакини  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт