В момента чета ... 23

• 46 399
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте.
Нова съм във форума, въпреки че от много време следя различни теми, чак сега се реших на регистрация и това си ми е първия пост.  Погледнах първите странички на темата и е много хубаво, че се обсъждат книги, които съм чела, че да мога и аз да се включа. В този ред на мисли съм си заплюла новата книга на Шафак, някой чел ли я е?

# 106
Здравейте и от още една новачка в писането в темата.Чета ви и доста книги прочетох по ваши препоръки.Сега се реших да пиша,защото искам да питам дали някой е чел  "Автобиографията" на Чарли Чаплин.Видях я намалена и се чудех дали да си я купя.Дали е хубава?

# 107
Момичета , добре сте ни дошли , надявам се , често да влизате и да споделяте и вие мнения за книгите , които четете  Hug

# 108
Аз днес най-накрая завърших Черно мляко на Шафак , не ми беше особено интересна , не ме докосна затова я четох и доста време , но при всеки човек е различно , паралелно с нея си чета и Цар плъх (все още ) , но нямам много време напоследък Sad

# 109
Здравейте и от още една новачка в писането в темата.Чета ви и доста книги прочетох по ваши препоръки.Сега се реших да пиша,защото искам да питам дали някой е чел  "Автобиографията" на Чарли Чаплин.Видях я намалена и се чудех дали да си я купя.Дали е хубава?

Доста стара книга е(за Моята автобиография става въпрос нали?) Това лято я четох. В началото е много интересна(когато разказва за детството си)...След това ми става малко досадна, но въпрос на вкус.

# 110

Тази е една от много любимите ми. Е, не ми е била еднакво интересна от край до край. Тук-там има моменти, особено от по-късните му творчески години, които не са ми били чак толкова увлекателни и четенето им ми е вървяло с по-бавно темпо, но пък други части толкова ясно съм си ги представяла, че са ми живи и до днес с усещането, което са ми донесли. Чарли Чаплин е една изключително обаятела и знакова личност, според мен ще откриеш ценни неща, особено ако обичаш биографични книги по принцип.    Heart Eyes

# 111
  • София
Автобиографията на Чарли Чаплин на мен ми е в списъка за четене. По принцип не чета особено  биографични книги, но има личности, чиито живот и възгледи определено ме интригуват.  Peace

# 112
Още един глас за "Автобиографията" на Чаплин. Помня, че ми я подариха на една Нова година, бях на 12-13 години и аз като я зачетох вечерта, не мога да я оставя. Много, много хубава книга. Heart Eyes

# 113
Благодаря ви за отзивите.Ще си я взема,пък ще видим.А сега в момента се опитвам да чета 1Q84.Още съм в началото и не мога да кажа много,освен,че ми харесват стила и изказа на автора.Дано да ми хареса,че някакси не обичам да зарязвам книги по средата.

# 114
   Започнах "Степфордските съпруги" на Айра Левин.

# 115
  • Сред лисици
Аз приключих "Арлингтън парк" на Рейчъл Къск . Хареса ми, въпреки горчивината, досадата,безсилието и гневът, които изпълваха много от страниците. Намерих за себе си много общи неща с жените-домакини от това английско проедградие. Малко ме натъжаваха някои моменти, но като цяло книгата не остави усещане за безнадежност в мен.
На четеца набързо глътнах "Аз съм легенда" на Ричард Матисън и се чудя как съм я пропуснала до сега. Много хубава история, страхотно разказана. Единственият й недостатък е, че е много кратка. И книгата е по-различна от филма, макар че и той много ми допадна.
Сега започнах "Стъклени" съдби" на Людмила Филипова, а на четеца "22 ноември 1963" на Стивън Кинг. Уж не обичам да чета по две книги едновременно, но напоследък честичко взех да го практикувам.
С Людмила Филипова май не се харесахме, трудно ми върви четенето. Не ми достига нещо в начина на разказване, направо си й куца нещо на тази жена, като писателка и това си е Thinking.  А проблемите, които засяга в книгата са ми интересни принципно.
Колкото до Стивън Кинг - той си е Стивън Кинг. Какво ли да се каже повече... Харесва ми романа, макар че съм в началото, а той е доста обемен. Обичам пътувянията във времето и се радвам, че точно Стивън Кинг е засегнал тази неизчерпаема тема. Не съм чела нищо на този писател от доста години, а едно време ми беше много любим. Сега разбирам, че старата любов ръжда не хваща. Simple Smile

# 116
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Авлига, откъде свали книгата на Стивън Кинг? Дай линк, моля те.

Козунак, Степфордските съпруги преди беше отпечатана в една книга с Момчетата от Бразилия, а това е страхотна книга.

# 117
  • Пловдив
"22 ноември 1963" на Стивън Кинг я има в Читанка.

# 118
Авлига, откъде свали книгата на Стивън Кинг? Дай линк, моля те.

Козунак, Степфордските съпруги преди беше отпечатана в една книга с Момчетата от Бразилия, а това е страхотна книга.
  svetal4o27, аз си свалих само "Степфордските съпруги" от Читанка, но може да пробвам после и "Момчетата от Бразилия".  

# 119
В моята книга има и трето произведение

Айра Левин мъж или жена е?  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт