В момента чета ... 23

• 46 397
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Чета "Знахар" на Тадеуш някойси, полска. Препоръчвам!
Чела съм я преди може би повече от 20 години, тогава беше нещо като апокрифна Simple Smile. Т.е нямаше как да си я купиш, предаваше се от човек на човек. А така поставени нещата - нямаше как да не ми хареса Simple Smile. Не помня обаче почти нищо, нито си спомням дали ми е харесала толкова, колкото се предполагаше Simple Smile

Започвам "Алената буква", Натаниел Хоторн.

# 91
  • Пловдив
"Знахар" и аз съм я чела преди 20-тина години  Embarassed Много ми хареса тогава, сега не знам как ще е, ако я препрочета. Има и продължение - "Морал"  Peace
Аз започнах "Часът на чудовището", май ще ми дойде тежка темата...  Confused Имам я от една година и сега й дойде ред за четене (това по повод колко непрочетени книги имаме и още купуваме).

# 92
  • Пловдив
"Знахар" съм я чела като ученичка. Баба ми навремето гледала филм "Знахар и морал" и изрови града, докато намери книгата, та и аз се наредих за прочит. Тежка е, но дълбоко житейска. Може би от съвременна гледнаточка на някого може да му стори наивна.

# 93
Цар Плъх ще опитам отново..

# 94
"Знахар " и "Морал " съм ги чела много отдавна. Помня,че ми харесаха.
Преди време си ги купих от един антиквар и мисля да ги чета отново. Когато им дойде времето.  Wink

# 95
Чета "Знахар" на Тадеуш някойси, полска. Препоръчвам!
А аз ти препоръчвам и втората част да прочетеш Морал се казва, ако не я намериш ми пиши да я потърся и да ти я пратя

# 96
Добре, Джиана!  Peace

# 97
Аз след като прочетох "Знахар" за броени часове, гледах филма и полудях да прочета "Морал". Изпрати ми я една дама от пишещите в темата за ел. книги, почнах я и ... откара две седмици.
Не че не е интересна, но е... втората. Нямаше ми я тръпката.
Междувременно прочетох "Цветния воал", "Къщата на духовете" и "Какавидите".
Накрая я прочетох по диагонал, че се ядосах на себе си.  Laughing
А може би повредата е в моя телевизор, защото така се случва с повечето книги от един автор, които чета една след друга.

# 98
Колко много от вас са чели Знахар!  Shocked За мен беше напълно неизвестна до преди два дни. Препоръча ми я cool_witch, за което й благодаря!

# 99
  • Бургас
Здравейте и от мен.

Обичам да чета и се радвам, че вече имам време за художествена литература. Освен това за Коледа ми подариха ел.четец, за който мечтая от години. Сега с ваша помощ ще го напълня с предложения за приятни четива. Няколкото книги, които ще пробвам още тази вечер са:
- Изабел Алиенде - Кралството на златния дракон;
- Тихомир Димитров - По пътя към Сантиаго;
- Тадеуш Доленга-Мостович - Знахар.
book

Благодаря ви, че споделяте мненията си. newsm51

# 100
Много благодаря за отговорите Hug
За ''Крадецът на книги'-' много бавно ми върви,но много ми харесва изказа. А идеята кой да бъде разказвач е интересна. Аз съм по средата някъде, мудно ми е действието,чета 3-4 страници и ме приспива. Дано да стане по-интересна.

# 101
  • София
Да се запиша в новата тема с Историкът (още  Embarassed)

# 102
Да се включа и аз при прочелите "Знахар" на Тадеуш Доленга-МостовичSimple Smile В библиотеката на родителите ми, които имат съвсем малко книги, някакви си два реда, двете книги - "Знахар" и "Морал" винаги са стояли една до друга. Винаги ме е привличало името на автора, едно такова странно, завъртяно, интригуващо. Точно то ме провокира да посегна към тях.

И аз помня, че книгата много ми хареса, чела съм я в ученическите годин, които не бяха чак толкова далече. Не помня подробности от сюжета, но наистина много човешка книга. Втората част не може да се сравни с първата. Тя е доста по-философска, по-отнесена, ако мога така да кажа. Поне такова впечатление ми е оставила при прочита.

И за да е по темата продължавам с "Германия, мръсна приказка" на Виктор Пасков. Но засега повече ми хареса "Балада за Георг Хених".

# 103
  • Ямбол
Детето е болно и се гледаме у дома, та наваксвам с четенето тези дни.
Онзи ден довърших "Фондацията" на Айзък Азимов, вчера - "Сто години самота"  Heart Eyes /безкрайно любима книга/. До края на седмицата ще дочета и "Соларис" на Лем.

# 104
  • на североизток от Рая
 И аз съм сред харесващите "Знахар". Няколко пъти съм я чела, поне 2-3 пъти в ученическите си години. И "Морал" съм чела, не помня да ми е харесала по-малко.

Чета "Стъкленият замък". Много хубава книга!

Общи условия

Активация на акаунт