В момента чета ... 23

• 46 467
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
"По-широко поле за борбата" на Мишел Уелбек. Досега все съм го прескачала този автор, даже си мислех, че е жена. Посегнах към тази книга, защото беше тънка  Embarassed ooooh! и затова  реших, че ако не ми хареса, поне няма да ми ангажира много време. Обаче ме спечели, хареса ми как пише авторът ясно, кратко и точно. Някак я чувствах близка книжката. Но не е никак ведра, не бих я препоръчала за четиво точно покрай Коледа.

"Излетът и други подобни дандании" на Джералд Даръл - истории за колоритното семейство Даръл, които досега на са били включвани в "Моето семейство и други животни". Историйките нямат връзка помежду си, всеки разказ е отделен и не става дума за пребиваването им в Корфу, просто семейни преживелици от различно естество. Ако по-старите книги са ви били забавни, тази също е много добра, не им отстъпва.  Peace

# 391
Първия ми сблъсък с Кинг беше Мъртвата зона. Не ми хареса книгата. Може би защото подходих с много големи очаквания, подведена от това, че автора е доста хвален и с много фенове.
Прочетох Куджо и Мизъри - нищо особено за мен. Добре държащи в напрежение са, но не са моите книги.
Чела съм и Сейлъмс Лот /ако не бъркам това беше с клоуна и балоните  Rolling Eyes /. Беше ми малко страшно, но не е кой знае какво за мен.
Зеления път - уау, много ми хареса. Може би защото нямах очаквания, а и самото повествование се лееше гладко и имаше много добри психопортрети.
Ох, и това съм чела, как му беше името. С едни старци /баба и дядо, много симпатични/. Виждаха връвчиците над главите на хората.
Чела съм и още една ама дали беше негова? Две момчета прескачаха в нашия и в един приказен свят.  Rolling Eyes
И общо взето приключих с Кинг.
Надничала съм в темата за него тук. Малко ми напомня темата на секта, но духа й е много миролюбив.

Изчетох Аутопсия на Патриша Корнуел - приятно и бързо за четене трилърче. Само се ядосах - тъкмо стигнах до там където убиеца дойде да убие доктор Кей Скарпета и трябваше да излизам за поредното гости на Коледа.  #2gunfire Joy Flutter Убиеца застана на вратата на спалнята й и я върза, а тя искаше да си вземе пистолета. Точно там оставих телефона и излязох. Нямах търпение да свърши гостито и да се прибера да дочета края.

Изчетох Спутник, моя любов. Хареса ми макар че едва ли ще се хареса на всеки /основно размислите за самотата/. Аз съм на такава вълна /кога, ако не на празник, човек усеща най-силно самотата?/.

В момента чета Душа на заем. Лиляна ми я препоръча.  Simple Smile Подходих с недоверие - все пак автора е българин. Рядко намирам нещо интересно ново от български автор.
Историята накратко - млада японска ученичка, шведски учител, руски бакшиш таксиджия, египетски екскурзовод /мисля че не изпускам никой/ - всички те получават имейл "Ако за една седмица дадете душата си на заем на Дявола, ще ви бъде изпълнено по едно желание". Те си пожелаха различни неща - любов, виза за Америка, взимане на изпит /губи ми се последното желание/ и желанията им започнаха да се сбъдват.
Понеже и аз искам така - да ми бъде изпълнено едно желание, ми е много интересно какъв ще е края. Безплатен обяд няма. Казват, че най-много сълзи са проляти от сбъднати желания. Подозирам, че края ще е гаден, не знам защо.
С една дума - препоръчвам я.

# 392
  • Пловдив
Чела съм и Сейлъмс Лот /ако не бъркам това беше с клоуна и балоните  Rolling Eyes /. Беше ми малко страшно, но не е кой знае какво за мен.
Бъркаш  Hug - "Сейлъмс Лот" е за вампири, книгата за клоуна е "ТО"  Peace

# 393
  • Пловдив
От Стивън Кинг съм чела "Мъртвата зона", "Гробище за домашни любимци" и "Момичето, което обичаше Том Гордън". Гробището просто ме плени от първото изречение, прочетох я на един дъх, толкова живо си представях персонажите...дълго време след това като видех русо малко момченце /както аз съм си го представяла/ го оприличавах на Гейдж  Joy Искам и друга такава негова пленяваща да прочета, но още се ослушвам.

Тази вечер или утре започвам Сан Антонио "Дерзайте, пичове!". Този човек ми хареса... Heart Eyes

# 394
  • на североизток от Рая
 Аз чета

Много ме обремени. Толкова е тежка, такава мъка ме  е налегнала. Избрах крайно неподходящо време за нея. Но пък откога чакаше ред и вече я мислех непрекъснато. Сега ще си платя.

# 395
В предния пост забравих да ви честитя Коледата  ooooh!   Много съм загубена.
Та - Весела Коледа, момичета, повече книжни подаръци и придобивки тази година и само положителни емоции от книжките, които четем Simple Smile
Аз преполових Коледната песен на Дикенс. Много силно започна, красноречието на Дикенс ме грабна от самото начало. До никъде не съм стигнала от толкова много ходене на гости, трапези, празници и т.н.т., започнах я на 24ти вечерта, а тя е мъничка книжчица и съм стигнала само до половината (срам и резил) . Засега имам само едно оплакване, че доста бързо този сърдитко Скрудж започна да се променя от затворената черупчеста личност, която е, в съпричастен и жалещ околните човечец. Някак за целия му персонаж си мислех, че ще е по-упорито вярващ в глупостите, които си е втълпил. Не знам, ще дочета и ще видим Simple Smile

Цитат на: Kally May в Четв., 26 Дек. 2013, 09:48 :
" А за почитателите на Кинг И Стайнбек препоръчвам "Огън" на Кинг.
Напомня на "За мишките и хората"; тъжна книга, силна. Чете се за една вечер. "

Преди Дикенс, бях прочела "На изток от рая" на Стайнбек и направо бях очарована, невероятна книга. Имам навик да си вадя цитати от всякъде, откъдето ми харесат - е, тази книга ме накара да си изпиша тефтерчето и да започна друго  Laughing Разтърси ме, смятам че е задължителна просто.
"За мишките и хората" не съм чела, но ще потърся този "Огън" на Кинг Simple Smile

# 396
  • Пловдив
Ох, Нели Sad теб те забравих, щях да пиша за "Татко" - много е тежка, много... не е подходяща за празниците, но тя не знам изобщо за кое време е подходяща Sad Хареса ми много, но и много ме натъжи, когато я четох Sad

# 397
  • на североизток от Рая
 Буб,  Hug! Благодарна съм поне, че моят татко не изживя тези болки. Той просто си замина без да ни натовари ни най-малко. Страшното дойде после.

# 398
  • София
Честита Коледа. Пожелавам ви много нови книжки през следващите 365 дни.
Току що завърших "Яж и тичай" на Скот Юрек и започнах "Не пипай тази книга" на Ян ван Хелсинг. Странна книга, звучаща много логично, но все пак с едно на ум.

# 399
  • София
Ох, и това съм чела, как му беше името. С едни старци /баба и дядо, много симпатични/. Виждаха връвчиците над главите на хората.
....
Надничала съм в темата за него тук. Малко ми напомня темата на секта, но духа й е много миролюбив.

Книгата е "Безсъние".
А ние в Кинговата тема сме си сектантки на тема Кинг  hahaha !
Но който иска винаги е добре дошъл при нас - не хапем и не обичаме клоуни с балони  Wink !

Нели, и аз съм планирала "Татко" за прочит през следващата година, но ще ми трябва подходяща нагласа, защото от всички отзиви за нея разбрах, че е много тежка книга.
Усещам мъката ти и силно те прегръщам, макар и само виртуално.

bmb, прочети първо "За мишките и хората" на Стайнбек - нека да ти отлежи в съзнанието, защото не е лека книга и навежда на размисли. Разнообрази с няколко други книги и тогава вземи "Огън" на Кинг. Това мога да те посъветвам за тези две книги.
И аз си вадя харесали ми цитати от книги и ги записвам в един тефтер като теб. Сега ме накара да го прелистя и видях, че най-много цитати съм си извадила от книгите на Вера Мутафчиева  Heart Eyes .

# 400
Киф, чела ли си "Мандолината на капитан Корели"? Ако не си, препоръчвам ти я! Hug
Не, не съм , благодаря за препоръката  Peace

Прочетох 11/22/63 на Стивън Кинг и какво да кажа освен ,че беше мнооого добра.   Peace  Отдавна не бях чела Кинг и бях забравила невероятните му способности да те пренася на мястото на действието.
Сега определено ще ми е трудно да избера коя да е следващата ми книга.
Peace Peace Peace 11/22/63 ми е в топ 3 от Кинг!

"Дългата разходка" ме разтърси, много  ми хареса!

И на мен също Бубе, даже съм я препрочитала  Heart Eyes

От Сафон нищо не съм чела Blush

# 401
  • Пловдив
Киф, мисля, че съм ти предлагала Сафон за прочит - ако не съм, предлагам ти го сега  Hug

# 402
  • Ямбол
...
В момента чета Душа на заем. Лиляна ми я препоръча. ...
С една дума - препоръчвам я.

Много се радвам, че ти харесва.

# 403
Препоръчайте ми още нещо на Кинг,но ако може без ужаси. "Дългата разходка" ? Thinking

# 404
А докато четях "Бягащият човек" не можах да се отърва от усещането, че вече съм чела нещо подобно.
Може би "Игрите на глада"? Имат доста общи идеи с "Бягащият човек" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт