В момента чета ... 23

• 46 333
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Аз чак сега го виждам това с  броя на книгите и на мен не ми се струва много смислено, но в крайна сметка и аз заложих некви цели Grinning да не изоставам от модните тенденции Laughing  Изобщо даже и няма да объщам внимание колко имам или колко ми остават да прочета, нек си стои там долу в ъгъла и хич няма и да ме дразни, щото аз също не искам да правя състезания със себе си. Много пъти нямам време, някога книгите ги чета по бавно за да вникна в тях,така че това няма да ми е критерий. Единствено в края на годината ще ми е любопитно колко бройки съм прочела,щото не си ги записвам.

# 661
  • Ямбол
... Единствено в края на годината ще ми е любопитно колко бройки съм прочела,щото не си ги записвам.
Ти и сега можеш да си ги видиш, ако си ги отбелязвала като прочетени в ГР.

# 662
... Единствено в края на годината ще ми е любопитно колко бройки съм прочела,щото не си ги записвам.
Да, ама дели ли ги на години newsm78
Извинете за невежеството ми, но не съм обръщала внимание на това ooooh!

# 663
  • Ямбол
Да, ама дели ли ги на години newsm78
Извинете за невежеството ми, но не съм обръщала внимание на това ooooh!

Да.
Влез в My Books и там от дясното меню избери stats, при мен е предпоследна опция.
Статистиката можеш да я видиш и в твоя профил, където са ти Bookshelves, там отдолу пак има Cloud | Stats | More…
Освен броя на книгите по години, можеш да видиш и броя на страниците за година.

# 664
О,благодаря ти миличка Лилче   bouquet
Да бях си направила труда да го разуча поне тоз ГРидс ooooh!

# 665
Пия плодов чай и се наслаждавам на "Невидимият мост" , много , много , много ми харесва поне засега  smile3503 . Днес ще се начета на спокойствие

# 666
  • София
Нара,точно в духа на аватара и подписа ти.

# 667
Досега не съм си определяла цели в goodreads (или изобщо). По принцип съм човек на планирането и се опитвам поне в четенето да няма такъв контрол... Последните 2-3 години се оказва, че чета по около 100 книги годишно. Но ми идва малко в повече. Все бързам - една след друга, една след друга. Натрупани и желани. Тази година (отново) ще се опитам с по-спокойно четене... Искам да си прочета накупените книги и после внимателно да избирам - имам набелязани книги от издателствата "Панорама", "Алтера", "Жанет 45" (искам да "обиколя" всички балкански държави и да чета книги на определени преводачи).

Поне "един" Рушди и "един" Уортън още искам да прочета. Може би и по още "един" Е.Е. Шмит и Ромен Гари. Бих чела още от Л. Улицка, О. Токарчук и Дина Рубина, ако имаше други преведени. Също поне по "един" Б. Храбал годишно не би било зле (но няма друго май).
Да доизчета всичко написано от Керана Ангелова. И да чакам новия роман на Милен Русков. Simple Smile

За прочетената книга "Старецът, който скочи през прозореца и избяга" мнението ми е средно.
https://www.goodreads.com/review/show/728876948

Бавно напредвам с

Засега първите глави са като мемоар. Колкото и да съм чела за първата половина на 20-и век в САЩ, пак ми е интересна тази неприличаща на никоя друга държава.  А Джон Стайнбек ми е скъп, каквото и да каже... Simple Smile                                                              

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 16:55 от svet65

# 668
Прочетох първите 50 страници от "Сянката на вятъра".
Не знам как успях да я отложа тази книга с толкова много години. Без да искам стана така.
Много силно ми напомня за един мой повтарящ се сън за една уж малка, а всъщност бездънна антикварна книжарница, в която бродим с най-добрата ми четяща приятелка.
Харесва ми това приказно усещане за загадъчност, но хайде да не бързам с изказванията, че понякога доста рязко ми се променя мнението.

# 669
Нара,точно в духа на аватара и подписа ти.
Хи -хи май точно така се получи, Сливке , но толкова ми е интересна книгата , и с кучето в краката и с чаша чай  се получи една идилия при мен ....... Whistling

# 670

Вайда, "Чуй ме" е страхотна", филма по нея също ми хареса много. А мисля scaramouche беше коментирала "Да дойдеш на света" по повод това, че разказа е едностранен, дано не греша. Но наистина и в двете книги на авторката е така, промяна особена няма да има. Въпреки това на мен и двете много ми харесаха.

Хубава е книгата, прочетох я, поплаках малко и така  Simple Smile. Много достоверно са предадени чувствата и мислите на Тимотео ( ще кажеш, че Маргарет е мъж, а не жена ), но някак си не можах да разбера Италия и защо го обича толкова много. В този ред на мисли, май филма ми хареса повече  ooooh!, за първи път ми се случва филма да ми хареса повече от книга.

# 671

Вайда, "Чуй ме" е страхотна", филма по нея също ми хареса много. А мисля scaramouche беше коментирала "Да дойдеш на света" по повод това, че разказа е едностранен, дано не греша. Но наистина и в двете книги на авторката е така, промяна особена няма да има. Въпреки това на мен и двете много ми харесаха.

Хубава е книгата, прочетох я, поплаках малко и така  Simple Smile. Много достоверно са предадени чувствата и мислите на Тимотео ( ще кажеш, че Маргарет е мъж, а не жена ), но някак си не можах да разбера Италия и защо го обича толкова много. В този ред на мисли, май филма ми хареса повече  ooooh!, за първи път ми се случва филма да ми хареса повече от книга.

Току-що говорих с приятелката ми, която е започнала "Чуй ме" и веднага я попитах дали е гледала филма. С чиста съвест й казах непременно да го гледа. Наистина са равностойни по въздействие филмът и книгата въпреки по-пълно предадените мисли на Тимотео в романа. Иска ми се май отново и книгата да чета, и филма да гледам (едва ли ще повторя обаче).
Но й казах, че като прочете "Да дойдеш на света", спокойно може да мине без филма.
По-горе изредих автори, които ми се четат, а нямат повече преведени книги. Забравих да включа Маргарет Мацантини, дори да мисля, че "Да дойдеш на света" е ненадмината... Все пак: "Хайде, Colibri!" Simple Smile

За утре си бях  уговорила (неангажиращо) среща с много хора в книжарница Сиела (Варна)   - няма да съм там, sorry. Може би другата неделя (по  принцип всяка неделя по обяд  Grinning ).

# 672
В момента съм на вълна документална проза. Чета с интерес "Велики химици" на Калоян Манолов.
В 4 тома е.
От незапомнени времена вкъщи се мотае единият том, съвсем наскоро го прочетох, и изтеглих и останалите три тома от Читанката.

Категорично обаче не съм съгласна с химиците, че етерът не съществува. Съществува и още как. Има и научни разработки по въпроса, както и секретни учреждения в много държави, изследващи невидимата (етерната) същност на човека и всички живи организми...
Аристотел е прав, а химиците са в голяма грешка...

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 22:21 от krem-karamel

# 673
  • на североизток от Рая
Синя сливке, как ти върви "Пазителките на гълъбиците"?

При мен нещата са  Thinking.

# 674
Нели, на мен ми вървеше бавничко. Красиво написана, описателна, но въпреки това..

Общи условия

Активация на акаунт