В момента чета ... 23

• 46 372
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Честита Нова Година на всички , бъдете много здрави , много успехи в личен и професионален план през 2014   Hug

Аз започвам годината с  , много желана от мен книга, която имам благодарение на книжното ми другарче Вайда , .... Вайда , благодаря ти от сърце още веднъж , още днес сядам да си я чета с най - голямо удоволствие .

Grinning, приятно четене Nara!

Аз започнах  "Чуй ме" на Маргарет Мацантини, книгата от Devi4ca, на 31.12 и продължавам да я чета.
Много, много хубава книга!

И най-важното - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Много здраве, щастие и любов на всички да донесе!

# 541
  • София
Прочетох Забравената градина.Интересна и увлекателна според мен.Започнах Акабадора на Микела Мурджа.Още ми е рано за отзив.Ейглетиерови и аз си ги поръчах.Дано ми харесат.

# 542
Аз допрочетох днес "Софийско жителство" на Тодор Костадинов, която започнах на 30.12.
Много бързо се чете тази книга, леко изненадана останах, развръзката съвсем не беше това, което си мислех, че ще бъде или може би заглавието ме подведе..увлекателна книга, лесно смилаема и емоционална, особено към края. 4 звезди и дадох в ГР.

"Невидимият мост" ми е мерак и на мен..Ще видим дали ще си я купя или ще я запиша в списъка за подаръците Peace

# 543
Онзи ден приключих с "Прегръдката на снежното чудовище" на Р. Л. Стайн, подхващам сега третия том на "Кървави книги" на Клайв Баркър. Twisted Evil

# 544
  • Den Haag
Честита нова година!  Hug

Аз започвам годината със Сафон  Flutter

# 545
За много години, момичета - да сме живи и здрави, другото само се нарежда  Hug

Започнах Новата година със страхотна книга

"Концерт в памет на един ангел", Е. Е. Шмит. За малко да я дочета снощи, но реших, че все пак ще са ми нужни няколко часа сън, за да изкарам първия работен ден  Laughing. Шмит е моето откритие за 2013 и отново искам да благодаря на svet65, че беше така добра да ми даде тази (+ още 2 на същия автор) книга  за (надявам се бърз Simple Smile) прочит Hug!

# 546
Честита Нова Година   bouquet
Момичета, разглеждах сега в ГР и видях, че "Гробницата" на Кейт Мос е втора част от трилогия. Първата е "Лабиринтът", но за съжаление я нямам. Та въпросът ми е - могат ли книгите да се четат отделно, или трябва да се започне задължително с първата част? Третата, "Цитаделата" дали е издадена в България - няма я в сайта на Хеликон, а сега нямам много време да претърсвам?
Миналата година четох "Лабиринтът" - Кейт Мос, благодарение на мила съфорумка. Книгата ми хареса и историята ми се стори съвсем завършена.
В момента чета "Гробницата" - Кейт Мос. В началото съм още, харесва ми. Историята е различна и героите са различни, до тук нищо общо с първата книга.
Трета книга не съм срещала на български.

# 547
  • на североизток от Рая
_dexter_ , очаквам да споделиш повече за книгата на Шмит. Много харесвам автора, но точно тази книга не съм я чела още. А май я има в нашата библиотека.

# 548
Преди малко дочетох последните страници на "Джойленд". Така или иначе почти не мога да спя, защото ужасно ме боли гърлото, снощи четох до много късно, днес я довърших. Невероятна книга.

Сега ще започвам "Сняг" на Орхан Памук. _dexter_, не съм забравила. Като я прочета ще пиша с какво впечатление ме е оставила.

# 549
_dexter_ , очаквам да споделиш повече за книгата на Шмит. Много харесвам автора, но точно тази книга не съм я чела още. А май я има в нашата библиотека.

Книгата съдържа 4 разказа. Прочетох три от тях и много ми харесаха, особено "Концерт в памет на един ангел". Историята се опира на притчата за Каин и Авел и ме накара доста да се позамисля - за изборите, които човек прави, за нещата, които определят кои сме и какви сме избрали да бъдем.
Трите разказа имат една обща нишка, нещо малко, вмъкнато във всеки един от тях. Днес мисля да си тръгна по-рано от работа, за да си довърша книгата - честно казано, нямам търпение Simple Smile.

# 550
Преди малко дочетох последните страници на "Джойленд". Така или иначе почти не мога да спя, защото ужасно ме боли гърлото, снощи четох до много късно, днес я довърших. Невероятна книга.

Сега ще започвам "Сняг" на Орхан Памук. _dexter_, не съм забравила. Като я прочета ще пиша с какво впечатление ме е оставила.

Син , скорошно оздряване  Hug явно сме се натръшкали всички болни , като видях "Джойленд" да си кажа , че снощи сънувах , че съм в книжарница и си купувам точно тази книга , вече ги сънувам книгите  hahaha

# 551
 Hug
ЧНГ и от мен!!!
Видях, че споменахте "Сняг" на Орхан Памук.Нещо и хвърлих око.Има ли мнения за тази книга?Аз съм се закотвила за англ. вариант на 50 нюанса сиво.

# 552
За много години, момичета - да сме живи и здрави, другото само се нарежда  Hug

Започнах Новата година със страхотна книга

"Концерт в памет на един ангел", Е. Е. Шмит. За малко да я дочета снощи, но реших, че все пак ще са ми нужни няколко часа сън, за да изкарам първия работен ден  Laughing. Шмит е моето откритие за 2013 и отново искам да благодаря на svet65, че беше така добра да ми даде тази (+ още 2 на същия автор) книга  за (надявам се бърз Simple Smile) прочит Hug!

Аз чакам с нетърпение да завърша “Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” на Юнас Юнасон (още 20-30 стр.) и да започна отдавна мечтаната "Америка и американците" на Стайнбек, дадена ми за прочит от _dexter_Hug А този мой любим сборник на Шмит получих от .♥.Петя.♥.. Обичам такива "книжни трансфери". Simple Smile
"Старецът" не ми хареса особено, ще пиша после по-подробно.

На всички - радващи книжни открития през 2014 г., много здраве, усмихнати сърца и вълнуващи преживявания!   Grinning

# 553
Hug
ЧНГ и от мен!!!
Видях, че споменахте "Сняг" на Орхан Памук.Нещо и хвърлих око.Има ли мнения за тази книга

Моето мнение за "Сняг" е крайно отрицателно - не харесах стила, твърде тромав ми се видя, направо дразнещ на места. Сюжетът ми беше неразбираем, действието, до колкото го имаше - изкуствено и едва-едва пълзящо. Не дочаках за развръзката, ако е имало такава - останаха ми 20-30 страници, но просто не издържах....

# 554
Честита Нова година! Бъдете живи и здрави, обичани и обичащи, усмихнати и в мир със себе си! Пожелавам ви Новата година да е по-добра от предишната!

В последните дни на старата година започнах Морал. Завърших я на първи (януари).
Малко ми напомня на Чучулигата.
Препоръчвам да се прочета и двете книги - Знахар и Морал. Героите са живи, пълнокръвни, историята е като приказка /няма излишни обяснения, описания/. Написана е простичко, но е силна история.
Първата я има в Читанка (ако не бъркам Скарамуш ми я препоръча), за втората питайте Син (благодаря ти много!   bouquet )

Започнах Мили Мой Мио на Астрид Линдгрен. Много малко качено от авторката има в Читанка, а и отдавна не съм чела детски книжки.
Тя пък ми напомня на любимата ми книга Властелина.  Flutter
Понякога има неща, които трябва ТИ да свършиш, защото така е предопределено и колкото и да се опитваш да избягаш от съдбата си, не можеш. Тръгваш на дълъг път (Na daljem putu neka pomogne nam Bog - на дълъг път нека ни помогне Бог), най-често с другари, но накрая пак си сам и всичко зависи от теб.
Чудно ми е моя път какъв е и накъде води?

Hug
ЧНГ и от мен!!!
Видях, че споменахте "Сняг" на Орхан Памук.Нещо и хвърлих око.Има ли мнения за тази книга?Аз съм се закотвила за англ. вариант на 50 нюанса сиво.
  hahaha Joy да пишеш после дали ти е харесала.
Гигова да не се помайва, а да я почва и тя.

Общи условия

Активация на акаунт