В момента чета ... 23

• 46 319
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • на североизток от Рая
Нели, на мен ми вървеше бавничко. Красиво написана, описателна, но въпреки това..

Нещо такова е и при мен. И едни названия има, напр. имената на месеците, написани с по-различен шрифт, които не разбирам. И не за всички са пояснили за кой месец става въпрос.
Далечна ми е тематиката.

# 676
  • София
Нели, и аз не прочетох "Пазителките на гълъбиците" бързо. Напредвах бавно, но се наслаждавах на всяка една страница  Heart Eyes Не знам, но аз я усетих тази книга като невероятно жива и красива  Blush Докато я четях направо попаднах там, в онези времена, "виждах" всичко в цветове и съпреживявах с героините, всяка една ми стоеше в съзнанието като жива....
Съжалявам, ако съм те подвела и се окаже,че книгата не ти допада Sad Може би за в бъдеще трябва да се въздържам от суперлативи...  Rolling Eyes

# 677
  • София
Мижжжка в никой случай не бива да се въздържаш от коментар и суперлативи. Преди да купя аз съм прочела анотацията и премислила.
Нели,чета бавно и с много мисъл.Преживявам всяка емоция на героините.Интересна ми е епохата,начина на живот и вярванията на героите.Определено съм впечатлена.

# 678
Заех се с "Ужас" на Дан Симънс:

...и е изкъртваща, пък и влиза много on-topic, като се има предвид сезонът. baby_neutral

# 679
Привърших "Една Коледа в Париж" - харесах я и не ме потисна противно на очакванията ми - "тъмните" страни от човешката природа не са новост за мен. Бяха ми интересни историческите препратки, приятно ми беше описанието на английските маниери и порядки, парижката атмосфера. С две думи - интригуваща и увлекателна.
Сега май ще почна "Хляб по водите" - Шоу. Чела съм само "Богат-беден" от него като ученичка (бях доста впечатлена, помня), а през последните 2 години - "Луси Краун" (много възторжено Heart Eyes) и "Вечер във Византия" (не ми допадна, вече не си я спомням почти). Дано тази да е повече като "Луси...", а не като "Вечер..."

# 680
Преди малко преполових втората книга от поредицата Кланът Отори. Влюбена съм в историята и направо не мога да се отлепя от книгата! Вълнува ме, когато я чета. Браво, браво Simple Smile

Приятно четене, момичета  Hug

# 681
  • София

Ще чакам отзива ти като я прочетеш  Flutter .

# 682
  • на североизток от Рая

Съжалявам, ако съм те подвела и се окаже,че книгата не ти допада Sad Може би за в бъдеще трябва да се въздържам от суперлативи...  Rolling Eyes

Mijjjka, в никакъв случай не се въздържай да казваш това, което ти допада или не в книгите.
 Аз снощи започнах главата за втората героиня. И много ми хареса, повече от първата част. Щом четох до 12 и пак не ми се оставяше книгата, значи ми  е допаднала. Много красиво е написана, картините са живи. Потръпвам от жестокостта, от страданието, но все пак историята ми е далечна, по-скоро като легенда, а не нещо, случващо се реално.

Ще си я чета с интерес, не се чувствам подведена, но тематиката е това, което не е в моя стил.

Скрит текст:
А винаги след Рая летвата е високо вдигната и допускам, че също е причина да съм капризна.

Вече ще споделя след цялостния прочит, може би още днес.

# 683
  • София
Нели,когато аз прочетох На изток от рая,си спомням,че поне седмица,каквото и да захванех,все не ми харесваше.Самата книга просто трябваше да отлежи в моето съзнание.Аз го оприличавам на бонбон.Когато ядеш сладък бонбон,а след него вземеш кисел,няма начин киселия да ти хареса,ако ще да е най-прекрасния на света.

# 684
Започнах "Чест" на Елиф Шафак.

# 685
  • Пловдив
Ох, аз се боря с "Копелето на Истанбул", но не е моята книга. Повече от половината минах - не и не...
След нея съм запланувала "Обслужвал съм английския крал", минах неусетно 30-тина страници от нея (между другите книги декември месец) и много ми хареса  Heart Eyes

# 686
  • Ямбол
Ох, аз се боря с "Копелето на Истанбул", но не е моята книга. Повече от половината минах - не и не...
....
Запиши си я за малините за тази година Wink

# 687
Тия малини с много лека ръка ги раздавате.
Това, че четенето на някоя книга те е затруднило, прави ли я непременно глупава?

# 688
  • Ямбол
Тия малини с много лека ръка ги раздавате.
Това, че четенето на някоя книга те е затруднило, прави ли я непременно глупава?
Явно всеки по различен начин ги разбира малините.
Снощи докато броях се убедих в това.
Не мога да отговоря еднозначно.
Четенето на нюансите не ме затрудни, но са малинясани отвсякъде. "Името на розата" четох малко по-трудно, но ми е сред интересните трилъри.
Шафак обаче е някъде по средата, макар да съм чела само "Любов" донякъде, бих я сложила при малините - нашумял автор, бълващ книга след книга, който не ми допада.

# 689
  • Пловдив
О, книгата не ме затруднява, просто не я чета с интерес (с някои изключения, именно заради които не съм я оставила) Laughing "Жълтите очи..." съм я номинирала за "малините", но не защото ме е затруднила, а защото ми беше адски наивна.

Общи условия

Активация на акаунт