В момента чета ... 23

• 46 313
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • USA, Steak State
Започвам

"Физика на тъгата" ме разби! Невероятна книга!

# 691
  • София
Тъкмо започвам "Зимата на нашето недоволство" на Стайнбек Simple Smile

# 692

Ще чакам отзива ти като я прочетеш  Flutter .

Ще. Simple Smile Засега е зверски яка, но е мащабна и детайлна книга, буквално се озоваваш сред злополучната експедиция на Франклин...

# 693
Снощи дочетох "Одисей from Багдат" на Е. Е. Шмит. Не ми хареса чак толкова, главно заради лековатото отношение към такава сериозна тема, каквато е темата за бежанците и миграцията на хора по хуманитарни и политически причини. Хареса ми обаче изразената позиция на Шмит по проблема, напълно съвпада с моята Simple Smile.
Имам още една книга на същия автор, но ще си дам малко почивка от него. Смятам да захвана "Размишления в катраненото буре" на Джак Харт - отдавна й се точа Simple Smile. Едва ли ще е днес обаче, май имам нужда от почивка от четенето  Laughing. "Карлсон, който живее на покрива" не се брои - него чета с удоволствие на дъщеря ми Simple Smile.

# 694
Снощи дочетох "Одисей from Багдат" на Е. Е. Шмит. Не ми хареса чак толкова, главно заради лековатото отношение към такава сериозна тема, каквато е темата за бежанците и миграцията на хора по хуманитарни и политически причини. Хареса ми обаче изразената позиция на Шмит по проблема, напълно съвпада с моята Simple Smile.
Имам още една книга на същия автор, но ще си дам малко почивка от него. Смятам да захвана "Размишления в катраненото буре" на Джак Харт - отдавна й се точа Simple Smile. Едва ли ще е днес обаче, май имам нужда от почивка от четенето  Laughing. "Карлсон, който живее на покрива" не се брои - него чета с удоволствие на дъщеря ми Simple Smile.

А твоята позиция напълно съвпада с моята!  Laughing Значи сме трима (поне). Simple Smile
И аз така изчетох повечето неща на Шмит почти наведнъж и сега не ми остава много. Така че - остави си поне една порцийка за по-късно. Иначе има нещо такова - в  някои от книгите му не всичко "литературно" е на ниво, но пък темите и позициите винаги са толкова близки до мен, че... остава "мой човек".  Heart Eyes

Аз пък нали обикновено вечер чета, сега с "Америка и американците" на Стайнбек ми идва от сутринта да седна и да потъна в книгата...

Тръпна как ще ти се стори Лофти_dexter_Hug

# 695
Приключих "Снежния човек" на Ю Несбьо. Хареса ми, на мъжът ми още повече  Grinning
Сега чета втората книга от "Игрите на глада" - грабна ме още от първите страници. Започнах я защото съм впечатлена от първа част. Дано и тази да е толкова добра.

# 696
  • Чукарландия
Тъкмо започвам "Зимата на нашето недоволство" на Стайнбек Simple Smile

Ще чакам отзиви, Рошличка. Освен "На изток от рая" нищо друго не съм чела на Стайнбек. Може да ми препоръчате и други хубави, негови творби. Peace

# 697
Ще чакам отзиви, Рошличка. Освен "На изток от рая" нищо друго не съм чела на Стайнбек. Може да ми препоръчате и други хубави, негови творби. Peace
Както се оказва - Стайнбек е въпрос на вкус  Laughing. Моите любими негови са "На изток от рая", "Улица консервна", "Благодатният четвъртък". "За мишките и хората", "Небесните пасбища", "Америка и американците". Не харесах особено "Тортила Флет", "Към един незнаен бог", "Краткото царуване на Пипин". Останалите му романи също ми харесват, но не толкова, колкто любимите ми  Laughing.

# 698
  • Чукарландия
Благодаря, _dexter_bouquet

# 699
  • София
BBeLLa, на мен от книгите на Стайнбек, които съм чела, най-силно ме впечатли "За мишките и хората". Препоръчвам ти я. (Но аз не съм сред отявлените почитатели на този автор  Wink  Даже ми беше трудничко да асимилирам как нашето Нели препрочита всяка година "На изток от рая" и намира по нещо ново за себе си... Обаче само като си представих "Хари Потър" и с какво удоволствие бих я пропрочела много пъти (не че го правя, има още толкова много книги за четене, но с удоволствие бих  hahaha ), мисля че започнах да разбирам Нели...  Интересно нещо е любимата книга!).

Буб, ето още една книга, за която мненията ни съвпадат... Не ми хареса "Копелето от Истанбул" и на мен. Не е за мен тази авторка.  Wink

svet65, лекинко така завиждам, че четеш само една книга в момента.  Grinning Иска ми се и на мен да хвана една от двете, да се потопя напълно в нея и да си я изчета с кеф до края (ама не може, щото все някой ми дръпва таблета... и така...  hahaha ). Та, аз си продължавам с две успоредни четива.  Grinning

# 700
BBeLLa, на мен от книгите на Стайнбек, които съм чела, най-силно ме впечатли "За мишките и хората". Препоръчвам ти я. (Но аз не съм сред отявлените почитатели на този автор  Wink  Даже ми беше трудничко да асимилирам как нашето Нели препрочита всяка година "На изток от рая" и намира по нещо ново за себе си...

Същото, дума по дума мога да кажа и аз.
BBeLLa, пробвай първо мишките, тя е малка и без това, ще я глътнеш бързо Simple Smile
За "На изток от рая", тази година съм си я поставила отново за цел. Ще я изчета, ако ще да валят камъни  Mr. Green

# 701
  • Пловдив
Започвам

# 702
Прочетох "Крадецът на книги", поплаках си накрая, много силна книга. Сега разбирам защо събра толкова точки на номинациите  Peace
Имах нужда от нещо коренно различно и започнах "Рога" на Джо Хилл  newsm48

# 703
Буб, моя съвет е да продължиш с Копелето. На мен ми хареса - края е интересен, когато се разбира кой е бащата и избора който трябва да направи той.  Mr. Green

Изчетох Фалшива памет на Дийн Кунц. Не ми хареса - нямаше го напрежението. Пророчеството беше по-хубава.

Продължих със Софийско жителство на Тодор Костадинов. Ако имаше сегашните названия на споменатите улици щеше да ми хареса повече.
Приятна, бързо се чете; по-скоро любовна история отколкото спомени по едно отминало време.
Книгата ме натъжи /края й/, после гледах Светът е голям ... Въобще вчера ми беше много българско и много тъжно.

В момента чета Аутопсия на Патриша Корнуел, но съм още в началото.

# 704
  • София, България
Здравейте, момичета!  Hug
Първо да се разпиша и после се връщам да ви чета.
Най-накрая прочетох "Хартиеното момиче" , дала съм си мнението в goodreads за книгата - тук , а накратко - 2 звезди и то защото още ме държи новогодишното настроение.  Laughing

Напредвам с "Писателят и самоубийството" на Акунин - страхотна книга!
Едновременно с това започнах да чета в работата на телефона "Град Отчаяние" на Кинг.

Тази година си дадох като цел във goodreads 73 книги, с една повече от миналата, пожелавам си да имам време за четене. Вие каква прогноза си направихте?

Общи условия

Активация на акаунт