Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 774
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 60
По въпроса за Харесва ми, вероятно ще има такава опция, като идеята въобще не е просто Лайк, а в смисъла на "подкрепям" (вместо излишното публикуване на +1, подкрепям, и аз така) и/или "това мнение е ценно" - т.е. имало е въпрос, даденото мнение отговаря точно на въпроса или е дало разрешението на поставения проблем.

Що се касае до номерацията на страниците, в момента се виждат линкове към първите две и последните две.
Линкът от заглавието на темата води до първата страница.
Линкът от иконката води до последната страница/последното мнение

В момента, линкът от води до първото непрочетено мнение в темата.
Линкът в новата версия е много по-голям, много по-удобен и видим Виж новото и също, както досега, ще води до първото непрочетено в дадена тема мнение, т.е. няма никаква нужда от ровене по страниците, за да се търси докъде е прочетено и няма никаква опасност да се изпусне непрочетено мнение.

# 61
А по въпроса с аватарите и размера?

# 62
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Разбрах, че се очаква мнение от потребителите.
Давам- не ми харесва. Никак при това.
Инфото за потребителя постоянно ли ще виси над мненията му?
И вярно ли е, че ще имаме право само на аватар, но не и на подпис?

# 63
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Mamma , благодаря за отговора, но не се чувствам удовлетворена. Не сте прочели внимателно някои подробности. Няма как да знаете кое е последното мнение което съм прочела в тема, в която не пиша и не съм отметнала за известяване. Често чета без да съм се логнала защото така си осигурявам по-бързо зареждане на страниците, съответно скъсявам многократно времето за четене. Гледайки количеството "гости" по "балконите" повечето потребители прилагат същия метод. По никакъв начин "удобните линкове" не ми вършат работа. Нямам нужда от тях. Имам нужда да виждам повече на брой възможни страници от всяка тема във форумния списък. В този смисъл изобщо не е все едно дали виждаш първите и последните две страници или имаш достъп само до първата и до последната. Аз бих предпочела да са поне по три. Wink Освен това не е важно да отидеш на последната страница, а и да знаеш и виждаш кой е номерът ѝ. Така се преценява количеството страници за четене, респективно необходимото време. Точно тези неща не виждам в новата ви визия.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 17:03 от profi_1

# 64
silveto_ , Аватарите ще са смалени, спрямо досегашните, които в настоящия вид на тема заемат една цяла колона.
В новата версия информацията за автора ще е в лента над мнението му.

Първата публикация на тема ще е по-голяма и аватарът на автора ще е видим в размери 80х80 пиксела.

Аватарите на отговорилите в темата - 60х60 пиксела

Съвсем видими са (тук излизат смалени и леко смачкани, тъй като системата автоматично намалява изображенията в публикации до 600 пиксела).

joy_r, както вече писах, очакваме всякакви мнения. Неразумно би било да очакваме само похвали. Напротив - обикновено, не само тук, а при промяна на който и да е посещаван сайт, промените, независимо дали са добри или не, се приемат с негативизъм.
Самата аз трудно приемам промените и всъщност съм една от "най-засегнатите", защото освен администратор, съм един от потребителите, който прекарва най-много време тук. При всяка стъпка към промяна изтръпвам и заставам на нокти, защото персонално очаквам първо изключително изтощителна работа, второ сблъсъка с негативизма, трето дребни технически проблеми, които няма как да се предвидят и изчистят преди официалния старт на системата.
В случая обаче съм убедена, че промените са за добро и в полза за всички, предвид предвидените в бъдеще нови функционалности, които ще дават много по-голяма свобода на потребителите да виждат лесно съдържанието, което ги интересува, да имат много бърз достъп до форумите, които следят и т.н.

Относно инфото за потребителя - име, ранг, аватар, пол, местожителство, ще фигурира при всяко негово мнение, както е и досега, само че е изнесено отгоре, а не отстрани. Не разбирам какво значи "винаги ли ще виси над мненията му" - и сега винаги има информация за автора на мнението, но е отстрани.
Подписите остават, като който желае, както и досега, може да изключи виждането им.

profi_1, броят на мненията също ясно указва какъв е размерът на темата, а и на всяко мнение има индикатор кое подред е. Не е необходимо да имате отговор в темата или да сте пожелали известяване. На абсолютно всяка тема във форума има индикатор НОВО, когато в нея има непрочетени нови публикации, стига да сте влезли с потребителското си име.
Единствената разлика при зареждането на страниците при нелогнат потребител, е липсата на подписи. Винаги може да укажете в настройките си, че не желаете визуализацията на подписите на потребителите.
Аналогията е като да се чете книга и да не се оставя маркер (т.е. човек се опитва да запомни докъде е чел, което е ок, ако книгата е една, а не 100 едновременно) и да се остави маркер (в нашия случай - четене от логнат потребител и отбелязване с НОВО).

Ще обсъдя с програмистите вариантите да се върне страницирането или да се реализира отбелязване с НОВО и за нерегистрирани потребители, като технически смятам за възможно изпълнението му, но маркерът ще се губи, в случай, че се изтрият бисквитки или се смени браузър или се чете от друг компютър.

Удобството на НОВО сега е, че независимо от компютъра и браузера, който се ползва, то системата помни за всеки потребител какво и докъде е чел.

# 65
Благодаря, вече ми е ясно   bouquet
Писала съм в друг форум, в който изгледът е такъв- намирам го за изключително грозен.
Като пишеща редовно в аватарните теми и знаейки колко много потребителки се стараят за форумната си визия (включително и аз), мога да Ви уверя, че всички те ще бъдат разочаровани от новия вид на форума.

Последен въпрос- щом съществува тема за изказване на мнения относно промените, негативните мнения ще бъдат ли отчетени? Или ние можем да си се оплакваме, но нещата ще си останат в този вид?

п.п. прочетох назад, че промените се правят с цел по-добър изглед на съдържанието на публикациите. Е, няма да е по-добър- сега поне аватарите и личното инфо стоят отстрани, не се налага да минава постянно погледа ми над тях, докато чета текста над постовете. След промените ще е- лента потребителска, мнение, следваща лента, мнение- уморяващо. Няма ли начин да остане както досега?

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 17:55 от joy_r

# 66
Mamma, благодаря за отделеното време!    bouquet   
Ще съм още по-благодарна, ако програмистите запазят страницирането. Без да изпадам в подробности едно е да запомниш номер на страница (двуцифрено число от 1 до 50), друго е да запомниш номер на пост (трицифрено число хвърчащо над 600, а за някои теми четирицифрено число). Peace Свикнала съм да си ползвам мозъка по предназначение - за запомняне, без да го преуморявам. Не вярвам да има потребители следящи по 100 теми, но ако има - да са живи и здрави! На тях специален органайзер само ще им помогне. Laughing Да се опитват програмистите да реализират отбелязване с НОВО и за нерегистрирани потребители е безсмислено. Няма нужда. Peace

Най-добрият вариант е да ни дадат възможност да избираме дали да ползваме новата версия или да продължим с досегашния вид, както правят и други. Peace

# 67
Не ми допада особено, че се отдалечава от вида на форум и се доближава по вид до някакво съчетание между фейсбук и туитър.
Ще е хубаво, ако може страничните колони да имат бутон за скриване, в случай, че човек не иска да са му постоянно пред очите или въобще няма намерение да ги ползва.
А и аз да се обадя по повод на аватарите, понеже пиша в аватарните теми - ако няма вариант да не се смаляват аватарите, възможно ли е поне да си останат правоъгълни, а не квадратни - примерно 80х100, това всъщност е наполовина на сегашните. Бих предпочела, ако можеше да не се променят, но ако няма как - поне да не са квадратни, повечето снимки изглеждат ужасно като се смалят и изрежат до квадрат.

# 68
Понеже и аз пиша в аватарните теми, мисля че промяната на аватара и подписа, като размери и местоположение ще се окажат най-големия недостатък на новата визия. В повечето форуми в които чета (не само български) аватара и инфото за потребителя са от ляво, сигурно има защо. Това редуване на инфо мнение, инфо мнение ама хич не ми се вижда красиво и удобно за четене. Всъщност май не се сещам за форум на който разположението да е такова каквото е в новата визия  newsm78

# 69
  • Варна
Направих си пробно аватар 60:57.  Прекалено е дребен!
Скрит текст:

# 70
Не, всъщност няма да е инфо-мнение. Ще бъде
инфо
мнение
подпис (доколкото разбрах, в досегашни параметри, сиреч голям)
инфо
мнение
подпис
Ще  е грозно, затормозяващо и трудно за четене.

# 71
  • Ямбол
Ииии голямо мрънкане за едни аватари.
Нали си имате подписи?
Тъкмо като ги махна по-грозните, ще ми е прегледно и чисто.

# 72
  • София
Визията да се смени като сте го решили вече, но защо посягате на аватарите и подписите? Какво ви е разумното обяснение?! Stop Crossing Arms

# 73
Това с размерите на аватарите 60х60 явно е взаимствано като идея от социалните мрежи, но там ако искаш да видиш снимката голяма, има как да го направиш, а тук сигурно няма да има такъв вариант.

# 74
Аз пък си поиграх малко с някои линкове. Wink

В момента, линкът от води до първото непрочетено мнение в темата.
Линкът в новата версия е много по-голям, много по-удобен и видим Виж новото и също, както досега, ще води до първото непрочетено в дадена тема мнение, т.е. няма никаква нужда от ровене по страниците, за да се търси докъде е прочетено и няма никаква опасност да се изпусне непрочетено мнение.

Това изобщо не е вярно. Линкчето "ново" води до последното написано мнение в темата, която сте чели в момента, в който сте я напуснали. Това е доста различно от "първото непрочетено мнение" в темата. За да съм по-ясна: чета тема, която е стигнала 33-та страница, но аз съм на 26-та, когато ми се налага да изоставя четенето и изляза от форума. За системата аз съм излязла когато темата е била на своята 33-та страница и ако при връщането си обратно натисна линкчето "ново" няма да ме прати на стр.26, където действително е последното прочетено от мен мнение, а ще ме изпрати на първото мнение на стр.33 публикувано след момента на напускането ми. Като потребител за мен въпросното линкче "ново" няма никаква функционалност, освен при изключението да съм затворила темата при изчитането й до края. По тази причина и не го ползвам. По тази причина и няма да го ползвам и за в бъдеще. Съвсем друго би било, ако програмистите успеят да направят така, че системата да отчита къде в темата наистина съм била за последно, а не къде е била за последно темата, когато съм била в нея. Разликата е съществена. Т.е. да спрат да броят за "последно прочетено" последното публикувано мнение преди напускане. Ето това е нещото, което могат да подобрят. Peace

И да - хоризонталното редуване на аватар-мнение-подпис е затормозяващо. Peace

Общи условия

Активация на акаунт