Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 980
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 105
  • До сърцето...
Перспективата личното инфо да е над текста на постовете не е хич добра идея.
В сегашния вариант (отстрани), инфото не натоварва, попада в периферното зрение и само ако искам, се съсредоточавам на него.
По важни са постовете и те трябва да са основни, а не информацията за пишещия.

# 106
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Ииии голямо мрънкане за едни аватари.
Нали си имате подписи?
Тъкмо като ги махна по-грозните, ще ми е прегледно и чисто.
За мен аватарът е много по-важен от подписа. Моят и чуждите- някои потребители ги асоциирам с аватарите им и се усмихвам, като ги засека в някоя тема.

Абсолютно. Изключително грозно решение... Но понеже нагледно си представям как тепърва ще пипат по кода, за да останат нормални и вече знам, че ще сме с ужасно грозните и малка аватари. Губи се голяма част от облика на сайта и чисто от визуална гледна точка дизайнера се е по**рал с  тази си идея, защото и ще е непрегледно.
Ами да пипат! След като е видно недоволството, е редно да се вземат мерки то да бъде туширано. Очевадно форумът е доходоносен и разрастващ се бизнес, а е доходоносен заради нас, потребителите. И вместо да се грижат за нашия комфорт, от поне година ни мъчат с реклами, банери, промени през месец, коя от коя по-грозна и недомислена. При оплаквания получаваме многословни извинения и оправдания с "рекламодателите", но фактът, че форумът става все по-натоварващ за окото и несъобразен с нуждите на потребителите, остава.
Знам, че не е в мой интерес да пиша това пред очите на хората, в които са хлябът и ножът, но тази поредна промяна ми дойде като особено "приятен" предколеден подарък и този път няма да си спестя личното мнение. Пределно ясно ми е, че никой няма да се съобрази с него.

# 107
  • Варна
В сегашния вариант (отстрани), инфото не натоварва, попада в периферното зрение и само ако искам, се съсредоточавам на него.
Съгласна съм с това мнение.

Промените са хубаво нещо, но те все пак трябва да са функционални. Уж е форум, а полето за писане е толкова малко. Затова пък с подробности за написалия го.

# 108
  • Велико Търново

Винаги съм следяла мнението на потребителите и съм се съобразявала и реагирала, когато има възможност. Невъзможно е обаче да бъдат удовлетворени абсолютно всички вкусове, желания, изисквания, най-малкото защото дори самите потребители не искат едно и също нещо. Дори и тази тема не е показателна. Тук може да се включат всички, участващи в аватарната тема, 30-40-50 потребителя, които да искат аватарите да са 200х600 и да има още 10 000 човека, които пък да искат аватарите да са с размери на емотикони и да не пишат тук.

Част от хората, които недоволстваме срещу промяната на размера на аватарите, изобщо не списваме в аватарните теми и никога не сме. И не мисля, че сме само 30-40-50 човека, които не одобряваме това.

# 109
  • в сърцето на един мъж...
Мамма, ние всички ползваме безплатно продукта, който сте направили вие и ни е ясно, че все пак вие решавате как да бъде. Оказва се обаче, че има много недомислени неща, които с всяка промяна стават все по-зле и по-зле. И не е само до аватарите. На мен не ми е проблем аватара, аз съм от тези потребители, които няма да се подразнят, дори и да е малък, но има други основни неща, за които сме писали много пъти и въпреки това, те не се променят, а остават константа. Което все пак е жалко и въпреки уж двупосочния разговор, пак едната страна остава излъгана. Какво имам предвид:
- все по-големи полета с крещящи реклами, които пречат на форума, такива с черен екран, които смущават работата на компютрите, затормозяващи, големи картинки, движещи се реклами, които попадат върху текста от поста или върху функциите на самия форум. Резултат - голяма част от потребителите си инсталираха ад блок и вече не виждат рекламите. От това губите вие, не ние. Излишно изнервяне на потребителите, резултат - по-малко реклама.
- няколко пъти писахме за това, че форумът автоматично изключва известяването, от там следва повече записи в теми от типа - +1, запис, същотото, букетчета и тем подобни. Сега твърдите, че ще намалее. Ами просто е - оправете функцията известяване и ще решите голяма част от тези проблеми. На мен лично ми се е случвало дори само да отворя темата и системата да ми изключи известяването. Многократно писах за този проблем, според вас - прекалено много теми следя. Ами избрала съм най-лесната опция, форума да ме известява, не да пиша +1 и тем подобни.
- сега аватарите и информацията за потребителите са изнесени отстрани и не пречат на четенето и писането. Примирихме се с вмъкването на ясновидци, хороскопи, даже и с аватар на ясновидка, която стоеше като мнение на всяка страница и по невнимание много от нас й генерираха трафик. В момента, в който ги преместите отгоре, затормозявате потребителите. Нас не ни интересува кой пише пред нас. Четем мненията, ако имаме нещо, което да му отвърнем, тогава го гледаме кой е. В крайна сметка дискусията може да се води и без да се вижда кой е писал преди нас.
Някак хубаво е да си сменим гардероба, но нека да е модерно, без да е кичозно.

# 110
  • Варна
Т.е. аз от цялата работа разбрах, че негативните мнения НЯМА да бъдат отчетени. Тогава защо е цялата дискусия? Излишно хабене на нервни клетки и за двете страни. Правете си квото сте си наумили и толкова. А ние нямаме друг избор освен да се примирим. Нещо много ми идват недомислиците тези дни, отказвам се да се кахъря и за тази простотия.

# 111
Оптимистка съм-може пък и да ни чуят и разберат Flutter

# 112
  • Варна
Нещо подобно се случи с един руски форум, в който пишех от 10г. След "прогресивната промяна" 70% от активно пишещите в него се принудиха да си направят алтернативен. Той е семпъл и непретенциозен, но в него има мнения всеки ден, за разлика от предишния.

# 113
Ама аз като ви казвам да се примирите, защото като гледам всичко е готово и НЯМА да пипат по кода  тепърва, вие не ми вЕрвате. Стойте и гледайте, дето се казва...

Като функционалност на пръв поглед ми хареса, освен това, че някой е бил в творческо безсилие и е окрал Марки. Вярвам, функционалната част е пипната и там ще има хубави неща.

Но не ми харесват размерите на аватарите - напомнят ми на един форум, в който пишех преди 10 години сигурно - ма нали уж напред вървим, сега ще се чувствам като в 2004 г. Чудесно. И лепването отгоре на това кой колко мнения има и с какъв ранг е изобщо не стеснява полето за четене - не! Затова пък аватарите са направени на точки - ма те стесняват. Последно?

# 114

Напълно подкрепям това мнение. Ама отстрани са сложили ленти с интересното от форума (които на мен донякъде ми допадат) и ако оставят информацията отстрани на мнението ще стане още по-тясно полето. По-добре да си оставятт отстрани големите аватари с инфо-то и полето с интересните теми да го изместят или да го направят да се скрива с минусче примерно и по този начин да се увеличава екрана с мненията.

# 115
Относно промените, дрехите и прическите отпреди 15 години - не, сигурно не си носим дрехите и прическите отпреди 15 години, но как може да се сравни със ставащото тук? Когато промяната води до неудобства за потребителите, как точно се връзва с напредък, прогрес и развитие? И аз се чудя кому е нужна промяна. Вместо да се оправят съществуващите проблеми (на мен често ми се наслагва текст върху текст, когато чета скрит текст в предварителен преглед и така е било от много време) и да се запази функционалната визия, се сменя цялата визия с нещо, което лично на мен (като гледам и на доста други) не ни харесва.  Rolling Eyes Преди да прочета тук не знаех, че има такова нещо като "аватарна тема", но определено харесвам хубавите аватари, които много потребители имат.

В крайна сметка изглежда, че решението е взето, така че май само си губим времето да пишем в темата.  Rolling Eyes

# 116
  • В Космоса
О, вие очаквате нашите коментари и мнения тук!? Confused
 Но защо ли? От куртоазия? И после да се чудите как да замотаете положението и да увъртите отговора?

Реклами и ненужно инфо за сметка на аватара ми - лично мое настроение и индивидуализация, визуализация на душевността и виртуалността ми! Благодаря за страхотния коледен подарък - петно 60/60. Hug

Все пак се надявам да стане чудо! По Коледа се случвали, знам. Wink

# 117
Да си кажа мнението-не че някой го вълнува.Както навсякъде в БГ народа си роптае и никой не го чува.....какво оправдание 30-40 човека ще дойдат тук от аватарната тема ,защо да се съобразяваме с техните искания  ooooh! Ами вие не виждате ли ,че почети 90% от потребителите носят големи и красиви аватари(не тези ,които предлага форума )и тези дори и не стъпват в аватарнана тема...ами пуснете във всяка тема съобщение какво ще се случи след няколко дена,обяснете всички промени и да видим как ще се изпише тази тема скорострелно...не че има смисъл от това

# 118
Аз не искам да се примирявам....Не проумявам защо точно аватарите са ощетени....не помислихте ли за недоволството,което ще предизвикате с това си решение?По този начин се обезсмисля(почти) наличието на аватарни теми-е как няма да се чувствам ограбена Crossing ArmsАми махнете тогава няколко отчетни,ей така,заради новия облик и всички да са еднакво прецакани!
Може би изобщо не съм наясно със системата ви и с това,че тепърва едва ли ще тръгнете да променяте нещо и да задоволявате капризите ни,но и аз се надявам по Коледа или до Коледа да стане чудо Praynig Praynig Praynig
С две думи-не ми харесва новия облик,ако няма да имам или ще съм с намален до неознаваемост аватар PeaceИскам си досегашните размери #Cussing out

# 119
  • Ямбол
Подкрепям момичетата!
Ще ни лишите от толкова виртуална красота, поднесена като аватари.  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 00:15 от DimiLoca

Общи условия

Активация на акаунт