Изцяло обновен облик на BG-Mamma от 16 декември (понеделник)

• 45 577
  • 1 400
  •   1
Отговори
# 810
Как Сийке, ти ме уби Shocked Кое му е юзър френдлито, не е ясно...

На теб пък кое не ти е - на мен не ми е ясно.   Thinking
Като изключим аватарите и изтеглянето вляво, което може да те дразни визуално, но не пречи на функционалността.

# 811
  • В Космоса
Не е чааак толкова зле. Очаквах доста по-голяма гавра. Виждам разни предимства, кака Сийка е посочила някои от тях. Нямам в момента вътък да систематизирам кое харесвам и кое не, а и не съм разучила подробно всичко. Най-неприятното е това изместване в ляво. Ех, заради тези реклами, ех рекламите.... След някоя друга година и в долния ляв ъгъл ще ни смотат и няма да им мигне окото. Ей сега ми разясниха някои неща относно рекламите тук... И ми стана ясно и защо държат на онези 95%, към които са обърнали взор. Регистрирани, нерегистрирани - няма значение, важното е импресии да има. Wink

Аз нямам идея защо съм сред  избраните. newsm78

# 812
Скрит текст:
Вие, които вече сте тествали новата версия, може ли да влизате в профилите си както досега, има ли опции за скрит и явен, за слагане на аватари, подписи и т.н.!? newsm78
Явно днес съм разглеждала мобилната версия и съм се заблудила, Cry а и не видях да съм получила в пощата си новата версия за тестване Rolling Eyes
Профил, лични и писане на отговор са си същите.
Благодаря за отговора.
В пощата си имах много съобщения от форума, но късно разбрах, че на някои им е изпратена новата версия за тестване чак след като ги изтрих без да ги прочета. Rolling Eyes

# 813
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Тайна, благодаря за опита, но това е сегашната версия, а не тестовата. Peace

# 814
  • София
Присъединявам се към забележката за небалансираните големини на шрифтове - дребен за отговора, голям за подписа. Трудно е за ориентиране кое е отговор от потребителя, кое е цитат от предишно мнение, кое е подпис. Огромните кавички в началото на цитатите също допринасят към усещането за хаотичност.

Под всеки пост има ред - от: Потребител, ден, дата, час, съобщение. Излишен е и заблуждаващ, данните за времето на публикуване ги има горе вдясно на всеки пост, а бутон ЛС може да се подреди при останалите за Цитат и Отговор.

Може да се помисли за цветово структуриране на постовете. В момента отговор, цитати и подписи се разделят само с бледи линийки и се сливат в някакъв хаотичен текст. Може да се изявят отделни зони с блед нюанс като подложка на текста.

Не става ясно на коя страница от темата се намираме. Номерата на страниците са видни само долу и текущата не е маркирана по никакъв начин.

Появяването на аватара на автора на темата в списък от теми натоварва визията. Често аватарите мърдат, мигат и е досадно, а и картинката разтегля реда със заглавието на темата. Ако имам списък от 25-30 нови отговора по теми, в които участвам, помислете колко време трябва да скролвам, докато ги видя всичките.

От лентата с падащите менюта горе падат разни текстове един върху друг, не е ясно кое какво е.

Продължавам да разглеждам.

# 815
  • София
Влизам в новата, кликам на готварския, отваря се старата. newsm78

# 816
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Маркирана е настоящата страница, Атти- малко по-тъмно сива е. Явно не само за мен тези два бледи нюанса са проблем.

# 817
  • София
  Ето новата ,в клюкарника!

И увеличена, за да скрия дясна лента, но не става.

# 818
Влизам в новата, кликам на готварския, отваря се старата. newsm78

Все пак ти благодаря за опитите!  Hug
Според мен нарочно "го държат в тайна". Wink То в синята лента долу се виждаше макар и леко размазано, че почти нищо от сегашните опции и инфо в списък с теми не е запазено за сметка на сложените броячи за брой посещения и брой постове в темата - все неща, които с нищо няма да ми помогнат да вляза там където искам, но са добър ориентир за рекламодателите.  Wink

За проблема с това, че не личи къде в темата /на коя страница/ се намирате в момента, пиша два дни, защото той си личи и в мобилната версия и долу в синята лента. И какво от това? Четат се и се може би се вземат под внимание мненията само на определени потребители. Явно разделянето на касти е направено доста преди предлагането на новата версия. На останалите май ни се предлага да духаме супата. Rolling Eyes

П.П. Аз докато пиша си публикувала новото. Сега ще го разгледам. Благодаря!

# 819
  • София
С риск да ви скандализирам  Laughing на мен много ми допада новата визия. Особено заглавната страница. Ако трябва да съм откровена, до сега почти никога не съм я използвала, а занапред мисля, че именно нея ще отварям, вместо буукмарковете, които имам за любими подфоруми.

Малко е странно, че в самите теми всичко е изместено вляво, но след втория час напълно спря да ми прави впечатление. Малките аватари също не ми пречат, защото въпреки промяната на размера и формата, не са деформирани. Това, което обаче ме дразни много са огроооооомните подписи  Sick Макар и аз да си държа на подписа, честно казано, предпочитам да го няма изобщо или да е поне 3-4 пъти по-малък и смятам съвсем доброволно да си го намаля. Дано и други потребители го направят.

Предложените интересни теми за момента са само 3, но с оглед на стрелките отстрани, явно ще бъдат доста повече.

Реклами виждам само и единствено в най-дясното поле, никъде другаде. Няма мигащи, няма подскачащи. И така, като са изместени само от едната страна, визуално изглежда по-добре, отколкото както досега бяха и от двете страни на форума. Но и наистина не проумявам каква толкова е драмата с тези реклами. Поддръжката на толкова огромен форум струва пари - сървъри, администриране... Съпругът ми е в IT сферата и знам много добре за колко работа и колко много и скъп хардуер става дума. Ако няма реклами - няма и форум. Просто е, ама май никой не разсъждава така  Tired

Все още има доста бъгове и на места се застъпват текст и снимки, но се надявам до понеделник това да е оправено.

Горе в "Препоръчано" ми излиза само някакъв Halloween, интересно ми е какво ще има там всъщност  Thinking

# 820
Охх, отново да повторя- личи на коя страница си, стига да се взираш напрегнато.

Досега четох в КиТ и Клюкарника.
Списъкът с теми е непрегледен- авторът на темата бутнат под заглавието, а не отстрани, както беше досега, шрифтът на заглавията огромен и блед, авторите пък в друг, грозен цвят.
Анкетите заемат много голяма част от без това стесненото поле за писане- оттам скролваш като луд надолу.
В темите в КиТ се постват много снимки и много клипове, които е хубаво да са в размери, в които можем да им се насладим. Да, ама в миниатюрното ни ляво поле това е невъзможно. За сметка на това се наслаждавам на огромната СПА-девойка отдясно. Брад Пит срещу СПА-девойка- девойката губи в листа ми с желания за визуален контакт, сори Mr. Green.
В Звездните компромати- линковете, скрити под текст, са миниатюрни. Трудно ми е да разчета какво ще отворя. Много е неприятно, а там чете половин форум и, повярвайте, огромна част от гостите.

Излизам, от час тестване си докарах главоболие и болки в очите за цяла нощ.

# 821

Добре. Поне това със списъка на темите ще мога да го ползвам. Thinking Ако преди сме виждали по 30 теми на страница, сега ще виждаме по 15 и ще премятаме страници като луди.  ooooh!

Остана да оправят и страниците в самите теми. Дай боже - повече на брой, и отгоре и отдолу, с по-малки числа и на по-късо място! Praynig  Амин!

А за дясната част на екрана съм си приготвила тиксо и бял лист А4.  smile3521
Като влизам в някой нормален сайт листът се отгръща нагоре и назад и се освобождава целият екран. Като ще влизам в новата версия на БГ-Мама листът се обръща напред, спуска и закрива натрапената дясна половина. Мисля да сложа двоен лист, че иначе много прозира. Mr. Green

Очевидно е че подписите нарочно са оставени непропорционално големи та да ни накарат сами да се откажем от тях.  Wink Ама надали ще успеят!

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 00:59 от profi_1

# 822
  • София
   На нови отговори, като отворя темата, започва от  първата страница, трябва да сляза до долу, та да намеря и кликна последната страница.

# 823
  • Варна
Набързо прегледах тестовата версия, утре ще се ровя по-подробно, че стана късно сега. Ще пиша тук първо, после ще изпращам е-мейли. На пръв поглед:

- ограничаването на полезната за мен информация (т. е., четената от мен тема с мнения на потребители) само до половината монитор е много неприятно - при това съм на голям такъв в момента, лошо ми става, като си помисля какво ще е на таблета (мобилни версии не обичам, както на таблета, така и на телефона си досега ползвах пълната версия на сайта) - просто нищо няма да се вижда, толкова ще е дребно. Определено ще е в пъти по-добре, ако е центрирано.

- При натискане на "Отговори" от обичайната лента горе, се отварят доста шаренийки е безинтересни за мен неща, трябва да скролна надолу, за да стигна до новите отговори в темите, в които съм писала и си следя. Най-неудобното е, че точно тук не се вижда броя на страниците - като редовно пускаща няколко теми, много по-лесно ми е и удобно ми е да виждам колко още ми остава до навъртяването на 50 стр., за да започна да оформям нова тема. Така, както е в момента, трябва постоянно да влизам във всяка тема, за да видя колко странци са се навъртяли.

- Миниатюрните аватари и поставянето им в лента над всяко мнение продължават да не ми харесват;

- Шрифтовете са абсолютно несъобразени - по-малък в полето на поста и по-голям в полето на подписа. Почти не се разбира кое е подпис, няма го ясното разграничение, което имаме в момента.

- Рекламата вдясно е огромна (половин екран) и, когато е по-шарена (моята в момента е в оранжевеещи окраски) ужасно дразни и натоварва очите.

-Нямам нищо против да ми се извеждат някакви интересни теми, на само от Бг-мамма, тези в Бг-дамма са ужасни и само ме дразнят препратките към този сайт/форум или каквото там е.

Това засега.

# 824
Отново съм в блажената стара версия. Искам да напиша само едно в заключение:
Моля Ви, моля Ви, МОЛЯ ВИ, не ни причинявайте ТОВА #Crazy!
 Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Свикването ще е мъчение, оставането ще е мъчение, удоволствието от моето уютно до днес виртуално кътче ще е колкото грахово зрънце. Имам любими теми, от които няма да мога да се откажа от раз, но с тази концепция мисля, че до година моето съжитество с БГ-Мамма ще е история.

Общи условия

Активация на акаунт