Помощ за коженото ми палтенце!!!

• 2 094
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
Надявам се да има тук някой, който да ми даде малко акъл! Проблемът е следния:
Имам едно бяло палто от естествен косъм на заек и взех, че го изпрах на ръка със сапун, а то стана твърдо и се сви! Та има ли оправия това положение поне малко? Моля се да има и да не съм го окипазила съвсем. Има ли смисъл да го давам сега на химическо чистене? Дали на някой му се е случвала подобна нелепа история?...
Благодаря!

# 1
Тц.Няма оправия.Щом се е свила кожата от вътрешна страна,значи не е дъбена.Може би само е прана и пикелирана.А и палтото предполагам е с хастар и няма как да го снимаш,за да видим може ли да се оправи.
ПП Поради що ти хрумна пък да переш палто с косъм на ръка и със сапун?Според мен няма и да изсъхне добре ако не е дъбено и след месец-два очаквай да завони на мърша.Обезателно НЕ го прибирай при другите си дрехи и в найлон!

# 2
Я снимай палтото да видим на какво положение е.Ама си мисля,че си го съсипала.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 08:21 от Мун

# 3
Палтото е съсипано и както ти казаха не го слагай в гардероба ... по добре го изхвърли! И без това разни заешки кожухчета отдавна са демоде ... Peace

# 4
Тия са демоде, не се коси.

# 5
  • Варна
Преди години баща ми така си изпра един калпак от овча кожа. Така се сви, че стана като бебешка шапчица. Да не те отчайвам, но май, няма какво да се направи за палтенцето ти. Подплатата как е? Не виси ли?

# 6
Ако има възможност нека го щракне палтото,може и да може да се омасли само и да се пооправи.Трябва да го видим.Принципно кожите които не са дъбени са така-свиват се след намокряне,слепят се ако са прегънати.Заешките са капризни.Виж лисичите, обработи ли се добре кожата, ако не е на палто да скапеш хастара и в пералня може да я изпереш.

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 08:22 от Мун

# 7
.................................

...................................

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 08:29 от пух таласъм

# 8
Има ли смисъл да го давам сега на химическо чистене? Дали на някой му се е случвала подобна нелепа история?...
От свекърва ми имам един кожух. Преди 10 год. направих същият експеримент.
/ прах го на ръка с веро/
Пораженията бяха аналогични.
След химическото стана толкова пухкав, мек...  Peace
Сега ще го давам на племенницата да го облича през зимата върху националната си носия,
когато ходи по участия.

# 9
Благодаря за отговорите!Подплата малко виси, но не много.Изпрах го с хладка вода, защото имаше някакви кафеникави петна по бялата подплата, които с вода веднага излязоха. Кожата беше станала твърда, но като я понамачках леко се оправи...но пак стои малко по-твърда май....все едно ако я опъна ще се сцепи,няма грам еластичност....Изсъхна си идеално и ухае чудесно, минаха вече няколко седмици. КАКВО ТОЧНО ДА СНИМАМ И КАЧА,ЗА ДА ДОБИЕТЕ ПРЕДСТАВА?
ПОЗДРАВИ!
П.П.Дъбена не знам какво е, за да проверя дали е...Simple Smile

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 14:56 от Wild*Orchid

Общи условия

Активация на акаунт