Елитът на България

• 5 321
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
Други като Данчо Йовчев лично за мен се продадоха за пари и да имат винаги резерве във вип ложата на Арена Армеец.

Как не те досрамя, да го кажеш това? Ама честно? Crazy
П.п. Жалко че не си пред очите ми, за да ти кажа колко струваш с това твое изказване! Naughty

# 61
Други като Данчо Йовчев лично за мен се продадоха за пари и да имат винаги резерве във вип ложата на Арена Армеец.

Как не те досрамя, да го кажеш това? Ама честно? Crazy
П.п. Жалко че не си пред очите ми, за да ти кажа колко струваш с това твое изказване! Naughty

Е, що - Кличко може да се продава, а Данчо Йовчев - не?

# 62
елит ли?
между  бедно простолюдие и богато простолюдие  Laughing

Българският елит - откъде тръгна накриво?

# 63
Мислех, че е отминало мутренското време, когато спортистите бяха "елитът на нацията" .  newsm78
А иначе, не е да нямат фондации, които да вършат общественополезна дейност, например Бербатов.
Дори дочух, че Черната Златка има фондация, та споко, "елитът" си е тук, не е да го няма.

Виж, ако имаш предвид едни други хора, някога са им викали общественици, то и тях ги има, вършат си работата тихо и кротко, но нали не са елит, за тях не се пише много нито във вестниците, нито ги дават по телевизията, затова и не ги знаят много хората.

# 64
хахаха... появи се един псевдо-лидер, нарочен за борец против апартейда /  пак смях../, впоследствие стана президент и такава промяна настана в държавата му, че да се чудиш, кому беше нужен такъв "идол"...
Това с дефицита на лидери си е световна болест. За разлика от средата на века, когато харизматичните лидери от световен мащаб бяха десетки, миналата седмица си отиде може би последният от тях.

# 65
  • France
хахаха... появи се един псевдо-лидер, нарочен за борец против апартейда /  пак смях../, впоследствие стана президент и такава промяна настана в държавата му, че да се чудиш, кому беше нужен такъв "идол"...
Кажи ми, че не говориш за Мандела?

малко статистика... мога да предоставя още по-фрапираща..
http://www.bulgariautre.bg/authors/2013/12/10/422-drugoto_litse_ … tsiata_na_mandela

# 66
В България всички българи сме елит. По това сме уникални в целия свят... Grinning
А Кличко дали е от елита? Защо не? Все пак се пробва в политиката, а не в поезията нали?
В крайна сметка кариерата му на боксьор може само да му бъде от полза...

# 67
  • гр. Шумен
Щом като заговорим за елит, почнем да ровим сред поп звезди и спортисти, работата не е добре. През 1989г, след промените имаше фигури, които наистина всяваха респект - Радой Ралин, Йордан Радичков, Валери Петров, Блага Димитрова, те бяха разпознаваеми и бяха обединителни фигури, интелектуален елит. И макар че РАдичков и Валери Петров бяха в групата на БСП във ВНС, никой не си позволи точно тях да нарича червени боклуци и да ги клейми като убийци и комунисти. Просто имаше към тях някакво почитание. А Марко Ганчев, който тогава беше от СДС, а доста преди това е бил изключен от Съюза на писателите, защото гласувал против декларацията срещу Солженицин, наскоро изказа определено мнение в интервю и веднага му наскачаха да го клеймят като комунист, продажник, некадърник и как ли още не, като неизменно завършваха с "кой го знае тоя". Е това е - кой ги знае истинските интелектуалци в днешно време? Изместиха ги кресливи бивши ченгета и партийни и комсомолски кадри с дълго родословие в тази насока. И понеже тия хора не се цъфтят от телевизия на телевизия, не влизат в брадъри-мрадъри, не са на всяка манджа мерудия, защото им е под достойнството да се ръбят за щяло и нещяло, наистина никой не ги знае. А ако пробват да кажат нещо, най-много да влязат в някой списък. Брутално време е, не е за интелектуалци и елит май.

# 68
Това не е елит. Самоиздигналите се не са елит. Елит иска поне три
поколения назад. И определена одухотвореност.

Одухотвореност, да. Чак поколения.. плийз.

Валери Петров е елит.

Мандела също е елит писи-миси. А ти си смешна.

# 69

Мандела също е елит писи-миси. А ти си смешна.

Тя друго искаше да каже, но наистина се получи смешно.

# 70
  • London
А вижте този лицемер как се хильоти на погребението на Мандела, докато жена му го гледа с физиономия издаваща ревност докато той си хортува и снима като пръв тарикат с бяла мацорана. Joy Хората на долния ред с кърпички, бушмена горе озъбен. Tired Crazy

# 71
Ла Катрала, епитетът "бушмен" в твоя случай създава такова противоречие, че и хормоните не биха го оправдали.
Та какво всъщност искаш да кажеш?

# 72
  • London
Оу, то не го казвам аз, цял фейсбук е гръмнал както и пресата. Това за мен не е нормално поведение на погребение и само един бушмен ( употребявам го за човек с примитивни навици, преносно) би могъл да не прояви никакво съображение и да си прави снимки и хили по време на церемонията. Това имах да казвам, ако за теб е нормално ''ОК'' , няма защо да задълбаваме. Wink

# 73
Да си закрепя тук купата с пуканките и да следя разговора за елита от ложата на ъндърграунда. Simple Smile

# 74
Eй голям купон това погребение бе.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт