Елитът на България

• 5 303
  • 102
  •   1
Отговори
Гледам в последно време събитията в Украйна и по-специално действията на две публични личности - Виталий Кличко и Руслана. Явно, че в другите държави има популярни хора, готови да се борят за каузи, в случая еврочленството. После си викам какво правят българските еквиваленти на тези звезди. Веднага се сетих за братята Пулеви - добри спортисти няма спор, прославят страната, ама единия се сваляше с Лиана в Брадъра, на другия явно му стигна да се хване с Андреа. Моля да не бъда разбрана погрешно, специално аз симпатизирам на Пулеви и дори на Андреа- като човек, като фолк певица хич. Но се замислям къде е нашия елит, когато трябва да застане зад някоя по-идеалистична кауза. Покрай протестите определени актьори се изявиха - Ивайло Захариев. Христо Мутафчиев плахо нададе вой, някои театрали също. Други като Данчо Йовчев лично за мен се продадоха за пари и да имат винаги резерве във вип ложата на Арена Армеец. Правят фондации, като фондацията на Бербатов, това е много добре, но никой не се изправя и не застава с лицето си зад някоя кауза. Като се абстрахираме от политиката, проблема с болните деца, недостигащите средства за онкоболни и тн. Каузи да искаш. Пък ако има такива, ще се радвам да ги споделите в темата да им се възхитим дружно.

# 1
Дефинирай ЕЛИТ.
Никой не е длъжен да застава зад каузи само заради нечие очакване.
А и всичко е в ресурса-парите.
И нарочените за ЕЛИТ-играят по тая свирка.Нищо друго.

Истински благотворителни каузи не се афишират дори и в кварталния вестник.

# 2
Това не е елит. Самоиздигналите се не са елит. Елит иска поне три
поколения назад. И определена одухотвореност.

# 3
  • София
Гледам в последно време събитията в Украйна и по-специално действията на две публични личности - Виталий Кличко и Руслана. Явно, че в другите държави има популярни хора, готови да се борят за каузи, в случая еврочленството. После си викам какво правят българските еквиваленти на тези звезди. Веднага се сетих за братята Пулеви - добри спортисти няма спор, прославят страната, ама единия се сваляше с Лиана в Брадъра, на другия явно му стигна да се хване с Андреа. Моля да не бъда разбрана погрешно, специално аз симпатизирам на Пулеви и дори на Андреа- като човек, като фолк певица хич. Но се замислям къде е нашия елит, когато трябва да застане зад някоя по-идеалистична кауза. Покрай протестите определени актьори се изявиха - Ивайло Захариев. Христо Мутафчиев плахо нададе вой, някои театрали също. Други като Данчо Йовчев лично за мен се продадоха за пари и да имат винаги резерве във вип ложата на Арена Армеец. Правят фондации, като фондацията на Бербатов, това е много добре, но никой не се изправя и не застава с лицето си зад някоя кауза. Като се абстрахираме от политиката, проблема с болните деца, недостигащите средства за онкоболни и тн. Каузи да искаш. Пък ако има такива, ще се радвам да ги споделите в темата да им се възхитим дружно.

По какъв начин изброените са елит на каквото и да е?

# 4
Не благотворителни, точно от това се опитах да избягам. Каузи които изискват ясна позиция и лидер с характер. Като например, не да събираме благотворително пари за лекарства на онкоболните, а някой да оглави действия пред отговорните институции. Всичко което е сходно на събитията в Украйна, но не задължително по политически причини.
Елит дефинирам така - публични личности, които всичко познаваме с добро и обществото го уважава заради постиженията им.
Ето една Станка Златева, защо не се ангажира с някоя кауза. Както ги тръшка по тепиха, си представям как може да тропне по масата. Чини ми се, че нашия елит проявява характер само в собствените начинания. Когато трябва да се заеме с нещо за обществото застава просто зад благотворителни кампании и гледаме разни лица от плакатите просто.

# 5
Да съм по-ясна. Гледам Виталий Кличко и Руслана и ми става кофти, че в България такива личности сред популярните ни хора, няма. Гледам Кличко и Руслана и им се възхищавам. Ако имахме такива хора в България, самочувствието ни като нация щеше да е много по-голямо и да не сме толкова смачкани и безпомощни.

# 6
  • София
Ето една Станка Златева, защо не се ангажира с някоя кауза. Както ги тръшка по тепиха, си представям как може да тропне по масата. Чини ми се, че нашия елит проявява характер само в собствените начинания. Когато трябва да се заеме с нещо за обществото застава просто зад благотворителни кампании и гледаме разни лица от плакатите просто.

Едни се ангажират публично, други го правят анонимно, трети не се ангажират. Не е наша работа да съдим кой, какво и за кого, благотворителността или някоя друга кауза трябва да идва отвътре, а не да се прави, защото "имиджът задължава".

# 7
Е как да се ангажираш анонимно с един протест, например. Протести пред НЗОК и ЗК няма, палаткови лагери също. Пак повтарям в тази тема не иде реч за благотворителност. А за силни личности с дух и характер като Кличко и Руслана. Ивайло Захариев може би е такъв. Има ли други обаче?

# 8
Елитът не е някой, който става лице и застава пред камерата. Елитът е група,
която дърпа обществото напред.

Ако не беше ТВ преекспонирането и създаването на "личности" (Станка Златева- елит! Боже!)
- такива като мен и обкръжението ми щяха да са "елит". Съвсем сериозно и отговорно
го заявявам.

Хората са забравили тихото въздействие на издигнати хора върху цялосното положение
на нацията. Ако има такъв вид елит, няма нужда отпред да се тапанчи боксьор или боркиня.

Професори, диригенти, лекари, интелектуалци, писатели- това е елит. Нужно е само да
съществува и да се предава през поколенията, останалото се решава само.

Е, ако дойдат комуняги и избият гореспоменатия елит, то на негово място идва момиче,
на което работата му е на тепиха, не в идейните среди.

# 9
  • France
Да съм по-ясна. Гледам Виталий Кличко и Руслана и ми става кофти, че в България такива личности сред популярните ни хора, няма. Гледам Кличко и Руслана и им се възхищавам. Ако имахме такива хора в България, самочувствието ни като нация щеше да е много по-голямо и да не сме толкова смачкани и безпомощни.
Семейство Кличко оглавяват заробваща за Украйна "кауза", защото им е платено. Медиите не отразяват реалните нагласи сред украинците, които, болшинството, са против присъединяването в ЕС.
Също така, този месец, братята Кличко, лъснаха дибидюс голи на корицата на гей- списание... Интересно, каква ли е "каузата" им там... Shocked И на това ли се възхищаваш, авторке?
Относно нашият "елит" : да си припомним благородната идея, зад която застана Максим Ставийски, да не се шофира в нетрезво състояние... Sad
Марайче, с какво право даваш насока на поведение на известни личности? Коя си ти, че да изискваш от тях да застават зад "благородни каузи"?

# 10
Никаква идея нямам какво е елит. Дори не съм ходила на елитно заведение.

# 11
Браво Мамасита. Това исках да кажа, формулира го ясно. " Елитът е група, която дърпа обществото напред". Е, аз си мисля, че нашия елит, тоест публичните личности дърпат само себе си напред и застават пред фотообектива за някоя и друга благотворителна акция. Изключвам всички като Бербатов, които са по-активни. Но ярко изявени личности като Кличко и Руслана в България липсват. Не дай си Боже да стигнем до дереджето на Украйна, което никак не е фантастика, няма кой да ни поведе и да ни измъкне от блатото. Ще се измъкваме с торбите багаж и децата през Терминал 2.

# 12
Е Кличко дърпа Русия напред ли?  newsm78 Явно моята тиква наистина хич не отбира от политика, ама хич.

# 13
  • София
Семейство Кличко оглавяват заробваща за Украйна "кауза", защото им е платено. Медиите не отразяват реалните нагласи сред украинците, които, болшинството, са против присъединяването в ЕС.

Тъкмо да го напиша, и ти вече си ме изпреварила  Simple Smile

Но ярко изявени личности като Кличко и Руслана в България липсват.

Боже опази такива да са ни изявените личности  Stop

# 14

Боже опази такива да са ни изявените личности  Stop
И на мен нещо не ми се връзва.

Това като темата за класата. Всички са чували за нея, но никой не знае какво е.  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт