Майчинството счетоводно-58

• 44 781
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, искам да попитам ако имам необслужван кредит дали имат право да ми теглят от детските и обезщетението за майчинство?

От обезщетението нямат право, за детските не съм сигурна, но предполагам, че са на същия принцип.

# 286
Здравейте,
Съжалявам ако сте обсъждали, но за първи път влизам тук. Въпросите са ми:
1. Докога се плаща първата година-до термин или до раждането?
2. През втората година ако приемат детето на ясла но ако не посещава. Мога ли да продължа да бъда отпуска за отглеждане на дете от 1 до 2 години

# 287
Здравейте  bouquet
Мога ли да попитам,работя в банка и съм по майчинство втора година.Сина ми ще направи две на 05.06.2014.Понеже не искам да се връщам в банката на работа,предложиха ми друга по добра,мога ли да си пусна полагаемата платена отпуска от 06.06.2014,която в същото време да се счита за предизвестие за напускане?Благодаря предварително!

# 288
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, искам да попитам ако имам необслужван кредит дали имат право да ми теглят от детските и обезщетението за майчинство?

Не, от обезщетенията не се тегли, но ако постъпват в същата сметка, която обслужва кредита - погасяват задължения и още как. Трябва да подадеш жалба в банката, но събраните вече суми едва ли ще ти ги върнат.

Здравейте,
Съжалявам ако сте обсъждали, но за първи път влизам тук. Въпросите са ми:
1. Докога се плаща първата година-до термин или до раждането? - Броиш 410 дни от първия ден на болничния за бременност и раждане, който се издава 45 дни преди термин
2. През втората година ако приемат детето на ясла но ако не посещава. Мога ли да продължа да бъда отпуска за отглеждане на дете от 1 до 2 години - ако не посещава не прекъсваш ползването на отпуск за гледане на дете, но започне ли си длъжна

Здравейте  bouquet
Мога ли да попитам,работя в банка и съм по майчинство втора година.Сина ми ще направи две на 05.06.2014.Понеже не искам да се връщам в банката на работа,предложиха ми друга по добра,мога ли да си пусна полагаемата платена отпуска от 06.06.2014,която в същото време да се счита за предизвестие за напускане?Благодаря предварително!

Може предизвестието да тече по време на неизползвания платен отпуск.

# 289
Благодаря за бързия отговор!  bouquet
Значи отивам в банката подавам си молба за платен отпуск,която да се счита и като предизвестие за напускане!Не трябва да поработя малко нали?Просто ги застъпвам! newsm78

# 290
pantera666   Пита дали е възможно да излезне по-рано в болничен, преди този 45дневния?

Може, но той се води за общо заболяване.

Това означава, че болничния ще бъде изчислен на база 18м. назд?
Осигуряват я на 1500лв., кой е по-добрият варянт да не взима болничен за втората бременност до този 45дневния или да вземе?
Застъпвайки й се двете майчинства, обещетението за второто дете ще бъде както при първото, ако 45дневния болничен е преди навършване на 2г. на първото дете, нали така? Ако вземе сега болничет, това ще повлияе ли в/у майчинството за второто дете?

# 291
Благодаря за бързия отговор!  bouquet
Значи отивам в банката подавам си молба за платен отпуск,която да се счита и като предизвестие за напускане!Не трябва да поработя малко нали?Просто ги застъпвам! newsm78

Не е нужно да работиш.

pantera666   Пита дали е възможно да излезне по-рано в болничен, преди този 45дневния?

Може, но той се води за общо заболяване.

Това означава, че болничния ще бъде изчислен на база 18м. назд? - вече всички обезщетения са за такъв период
Осигуряват я на 1500лв., кой е по-добрият варянт да не взима болничен за втората бременност до този 45дневния или да вземе? - зависи за какъв период е на този осигурителен доход
Застъпвайки й се двете майчинства, обещетението за второто дете ще бъде както при първото, ако 45дневния болничен е преди навършване на 2г. на първото дете, нали така? - да Ако вземе сега болничет, това ще повлияе ли в/у майчинството за второто дете? - ако излезе в болничен трябва да прекъсне ползването на отпуск за гледане на дете до 2 годишна възраст и тогава няма да има застъпено майчинство; друг вариант е малко преди да дойде време за болничният 45 дни преди термин отново да започне да ползва отпуск за гледане на дете

# 292
   Здравейте! Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема и благодаря предварително за отговора:
 От както съм в майчинство в интернет проверката ми излиза, че не са ми плащани осигуровките Thinking. Преди това ми ги плащаше ВУЗ-а, защото учех редовно, но прекъснах, за да изгледам беба. Въпросът ми е сега аз ли трябва да си плащам осигуровките? Нямам стаж, получавам социално майчинство и детски надбавки, ако това има значение.

Hug

# 293
   Здравейте! Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема и благодаря предварително за отговора:
 От както съм в майчинство в интернет проверката ми излиза, че не са ми плащани осигуровките Thinking. Преди това ми ги плащаше ВУЗ-а, защото учех редовно, но прекъснах, за да изгледам беба. Въпросът ми е сега аз ли трябва да си плащам осигуровките? Нямам стаж, получавам социално майчинство и детски надбавки, ако това има значение.

Hug

Да, ти трябва да си ги внасяш. Освен това си длължна да подадеш Декларация 7 в НАП.

# 294
Момичета, на 15 ян. направих абразио заради спряло сърце с направление по здравна каса и доплащане. Имам болничен за заплашващ аборт от 02.01. до 31.01. На 15 ян. не взех болничен за аборта защото бях много притеснена и изключих. Сега трябва ли да си поискам болничен и как стават нещата в тази ситуация, с прекъсване на болничен ли? А мога ли нищо да не правя, въпреки че съм била с направление и просто да си изкарам с този болничен, защото съм съсипана и не ми се занимава? Мога ли да взема болничен за аборт от ЛЛ? Моля ви кажете ми по-скоро как да постъпя.  

# 295
Здравейте пак.
Имам въпрос за болничния преди термин.
Започнах работа на 6тимарт 2013на трудов договор при сегашния работодате
.
Терминът ми е на 28март и следователно от 12февруари би трабвало да започне 45дневния болничен.
Въпросът ми е,ще имам ли право на обезщетение за майчинсто при условие,че към 12феврури нямо да имам 12месеца непрекъснат трудов стаж при работодател

# 296
Момичета, на 15 ян. направих абразио заради спряло сърце с направление по здравна каса и доплащане. Имам болничен за заплашващ аборт от 02.01. до 31.01. На 15 ян. не взех болничен за аборта защото бях много притеснена и изключих. Сега трябва ли да си поискам болничен и как стават нещата в тази ситуация, с прекъсване на болничен ли? А мога ли нищо да не правя, въпреки че съм била с направление и просто да си изкарам с този болничен, защото съм съсипана и не ми се занимава? Мога ли да взема болничен за аборт от ЛЛ? Моля ви кажете ми по-скоро как да постъпя.  

Първо - съжалявам за това, което си преживяла. Трябвало е да ти издадат нов болничен лист, защото причината за настоящия вече не важи. Според мен не пречи и днес да отидеш да ти издадат такъв. По мое виждане от болницата, където са правили процедурата.

Здравейте пак.
.
Терминът ми е на 28март и следователно от 12февруари би трабвало да започне 45дневния болничен.
Въпросът ми е,ще имам ли право на обезщетение за майчинсто при условие,че към 12феврури нямо да имам 12месеца непрекъснат трудов стаж при работодател

А друг трудов стаж имаш ли?

# 297
Lady Brinne , Обадих се по телефона в болницата. Казаха ми, че няма смисъл да издавам нов, защото никой няма да ми направи проблем, ако си карам със стария. И реално си ми отказаха! Да настоявам ли според теб или няма наистина как да ми направят проблем, въпреки че имам направление за хоспитализация?

# 298
Lady Brinne , Обадих се по телефона в болницата. Казаха ми, че няма смисъл да издавам нов, защото никой няма да ми направи проблем, ако си карам със стария. И реално си ми отказаха! Да настоявам ли според теб или няма наистина как да ми направят проблем, въпреки че имам направление за хоспитализация?

Мислиш ли, че има кой да го оспорва? Работодател?!

# 299

Първо - съжалявам за това, което си преживяла. Трябвало е да ти издадат нов болничен лист, защото причината за настоящия вече не важи. Според мен не пречи и днес да отидеш да ти издадат такъв. По мое виждане от болницата, където са правили процедурата.

Здравейте пак.
.

А друг трудов стаж имаш ли?
3месеца преди

Общи условия

Активация на акаунт