Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 034
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • Beyond the Frontiers
Синът ми още не може да чете, тепърва се учим, но реших, че покрай любимите му детски филмчета и екшън фигурки, мога да взема и съответната книжка:

имаме и

Харесва ми, че са с по-едър шрифт и мисля, че ще са добро начало за четене.

# 181
  • Варна
Честито Рождество Христово!
Тези са новите книги на моя син:
,

# 182
Мислех, че след всичко купено на панаира, още дълго няма да добавям нови книги, понеже ще отнеме доста време да ги изчетем, дори с моята скорост, но днес се наложи да и подаря Замръзналото кралство, понеже го гледа на кино и страшно и хареса.

Иначе на Бъдни вечер и четох "Даровете на влъхвите" на О'Хенри, както си бях обещала. Много държах да и обясня за Коледа нещо по-различно от класическия Дядо Коледа и безкрайните купчини подаръци. Четем и "Синята стрела", също е по тематиката, която целя да прокарам и много добре се приема.

# 183

Иначе на Бъдни вечер и четох "Даровете на влъхвите" на О'Хенри, както си бях обещала. Много държах да и обясня за Коледа нещо по-различно от класическия Дядо Коледа и безкрайните купчини подаръци. Четем и "Синята стрела", също е по тематиката, която целя да прокарам и много добре се приема.

Ще взема да я купя. Направо се изприщвам от исканите подаръци в писмата, то не са таблети, ай фони и кви ли не още  глупости.

# 184
  • София
Калоян получи 2 книжки за Коледа - Емил от Льонеберя и Направи си сам книга (Дневникът на един Дръньо 5 и 1/2) и веднага ги започна и двете успоредно. Първата много ми харесваше като бях на негова възраст и понеже Емил е голяма беля подозирам,че и синковеца ще го хареса Mr. Green
Във втората книга започна веднага да пише своя история,но леко разбъркано на страниците,които му харесват.

# 185
  • София
Калоян получи 2 книжки за Коледа - Емил от Льонеберя и Направи си сам книга (Дневникът на един Дръньо 5 и 1/2) и веднага ги започна и двете успоредно. Първата много ми харесваше като бях на негова възраст и понеже Емил е голяма беля подозирам,че и синковеца ще го хареса Mr. Green
Във втората книга започна веднага да пише своя история,но леко разбъркано на страниците,които му харесват.
Дневникът на Дръндьо 5 и 1/2 на български ли е?
Не ми е попадал.

Честита Коледа!

# 186
Прекрасна тема, четейки я ми се иска да купя толкова много книжки  Laughing
Дъщеря ми е още малка, няма 3 годинки, купувам и предимно книжки в стихотворна форма. Подариха ни Библия за деца, четем и от нея по малко.
Кейрен, аз вече не подарявам книги, не се оценяват, но пък си поръчвам подарък книга, когато някой ме попита  Grinning
Харесала съм една книжка с български народни приказки, но ще я купя като ми преведат парички. Днес поръчах
от https://www.ozone.bg/product/prikazki-za-printsesi
Момата вече се заглежда по принцеси, да видим дали книжката ще предизвика интерес.
и
https://www.ozone.bg/product/na-kakvo-uhae-zimata

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 14:52 от Ми-ра

# 187
  • София
Слънчоглед,
На български е:
http://hermesbooks.com/dr-nd-oto-napravi-si-sam-kniga.html
Днес обаче не я намерих в две големи книжарници - изчерпана била, а ми трябва още една за най-добрия приятел на Калоян.

# 188
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
На голямата - за Коледа:

А на баба й й подари:

и

... Няма по-доволен човек от нея в момента  Joy

# 189
  • София
за баткото :

за малкият: и

много е сладка, макар и от няколко странички. Grinning

# 190
2-ра, 3-та и 4-та част на Героите на Олимп

# 191
  • София
  Здравейте и от мен Simple Smile
  Явно ще трябва и аз да се присъединя към темичката и да събирам идеи за книжки за първокласничките, защото изведнъж се оказа, че всичко е или прекалено бебешко или ми се струва, че още им е рано или няма да им е интересно...
  Поправям се, оказа се че сборника на Братя Грим на "Труд" и допадна на Ваня  Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 21:05 от Aila

# 192
  • Sofia
Добре дошли на новодошлите в най-прекрасната тема!  Hug
Aila, в един хубав ден, преди вече около 3 години и аз влязох в темата, защото в един момент се оказа, че нямаме нови книжки за четене, а само повтаряме (с малката ми щерка на 6г.) наличните... Та от тогава, събрах голяма детска (в широк диапазон относно възрастта) библиотека, с която много се гордея!  Grinning

Честита Коледа!  Grinning

# 193
  • София
Купих за Коледа "Любими приказки за момичета" на изд. ПАН.
Честно казано, разочарована съм. Илюстрациите са красиви, но текстът е зле адаптиран и звучи тромаво. Нечетивен е. http://knigosviat.net/img_big/182150.jpg
Имаме и "Приказките на баба" (http://www.book.store.bg/p47515/prikazkite-na-baba.html), и там същата работа.

Финдъс ще го потърся. Не бях чувала за поредицата, но добре звучи.

Малката (почти на 3 г.) е влюбена в книжките за Дора Изследователката. На мен не ми харесват, но тя иска да ги четем до втръсване.

Иначе бях приятно впечатлена от "Принцесешки истории" на Катя Антонова. Приказките са с красиви илюстрации и игри - http://www.helikon.bg/books/7/-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%86%D0 … D0%B8_160008.html

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 23:38 от Мohita

# 194
  • София
Дъщеря ми получи тези:
,
както и за Вълшебникът Захариас, и .

Привършваме "Двойната Лотхен". Щерката е възхитена. Една позната й я подари и даже са прочели първите две глави, преди детето да се прибере вкъщи. Хване ме буквално от вратата да продължа. Аз обаче я накарах да ми разкаже какво съм пропуснала  Laughing
"Таласъмчето" пристигна с чудесна опаковка и прекрасно пожелание от автора. Започнахме и нея. Определено си заслужава положителните отзиви. Чакаме следващата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт