Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 114
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм доста разочарована от това намаление в Комсед - както обикновено, доста неща, които по принцип продават, сега липсват - "изчерпани са". Изборът на книжки също ми се видя много, много по-беден от обикновено.
За да съм честна - пак има достатъчно неща като за избор, но това "изчерпване" винаги ме е ядосвало.

# 241
Аз съм доста разочарована от това намаление в Комсед - както обикновено, доста неща, които по принцип продават, сега липсват - "изчерпани са". Изборът на книжки също ми се видя много, много по-беден от обикновено.
За да съм честна - пак има достатъчно неща като за избор, но това "изчерпване" винаги ме е ядосвало.
И аз се разочаровах, защото търсих конкретна играчка, която преди намалението я имаше. Дребното си я е поръчало за РД. От интернет каталога си също са я махнали.
В Комсед в TheMall  днес активно пренареждаха.

# 242
Мисля, че просто прибират по-търсените играчки - оставят по 1-2 бройки и всичко се прибира, иначе няма как вчера да е имало, днес да е изчерпано. Това ми прави впечатление при повечето им намаления.

# 243
В Комсед има 40% намаление на всичко тази седмица.
Намалението обикновено е всяка година от 5-ти до 10-ти. Предполагам и тази е така. В пловдивския Комсед книги не видях...

# 244
  • София
Morena, SZA - бихте ли споделили идеи за книжки, които според вас са подходящи за 5-годишни?
У дома почти всичко вече е прочетено, имам още 2-3 книжки от панаира на книгата, но до каря на месеца и тях сигурно ще довършим. В момента четем за Мишока катерач.

При нас проблемът е, че книгите трябва да са без твърде тежки емоционални моменти - смърт, убийства и подобни, все още му е трудно да се справя с емоциите, които пораждат такива истории и се налага да ги избягваме. По тази причина част от моите любими детски книжки седят на отделен рафт и чакат да им дойде момента...
От друга страна четенето на книжки му помага да свали напрежението от градината и да си балансира емоциите от деня, затова четем доста, особено сега през зимата, когато не сме толкова време навън. Ще се радвам да споделите идеи Simple Smile

# 245
.. бихте ли споделили идеи за книжки, които според вас са подходящи за 5-годишни?
Ние на 5 започнахме активно Астрид Линдгрен - "Децата от улица Тряскаджийска", "Децата от Шумотевица", 3-те повести за Карлсон,  сега прочетохме "Мадикен" с прекрасна зимна и коледна част.

От Роалд Дал за тази възраст е перфектна "Жирафът, пеликанът и аз", но тя е малка и е много подходяща и за детенце да чете само като попорасне.

# 246
За 5-годишни деца всякакви приказки са интересни - и български, и чужди както на класици, така и народни. Петсън и Финдъс е страхотна поредица за тази възраст, също харесваме книжките за Малкия Гарван, стихотворните от Горската поредица, четирите книжки Регата в Лисича гора, Вълшебната шейна и т.н. на Ситния и Брайън Патерсън, Фердо Мравката, книжките за зайчето Феликс, за Падингтън, също така Чичо Фьодор, Кучето и Котаракът (тази е четена у дома поне няколко пъти)... Има много, зависи какво имате. Ето тук има ревюта по възраст и можеш да се ориентираш.

# 247
  • Sofia
abel, смърт и убийства и аз избягвам, в приказките се появиха вече, от скоро (убийства на лами, дракони, такива... в тазии я четем на периоди), но добре се справя щерката. Говорили сме по въпроса.

Допълвам SZA, подкрепям изброените от нея. И още:
"Бирлибан", "Крокодилът Гена", "Емил от Льонеберя", "Малкият Плюк от голямата къща", "Вероника и кокосовият дядо", "Ваканцията на Бързоходко", "Къщичка в снега", "Азбука на вежливостта", Франклин, споменатите от Галя книжки на А.Линдгрен, ...

# 248
Последно купих ето тези двете:

Винаги съм обичала енциклопедии.

# 249
  • Варна
Подаръците от вчера - за всеки по една:

# 250
"Чарли и шоколадовата фабрика"!! Въпреки, че още обича да има много картинки, така се вживяхме и двамата като я четохме, че се влюби в нея. Мисля, че може да бъде четена на дете на тази възраст без проблем /аз лично спестявах някои епитети, за да не му влязат в речника и някои моменти с попадането на лошите герои в разни шоколадови машини, защото все още приема всичко много буквално и щеше да е малко като филм на ужасите за него... Sunglasses Wink/
Но действително съвета за по-късен етап също е добър /и този вариант ми допада/

# 251
  • София
Благодаря ви за идеите, виждам неща, които все още не сме чели Simple Smile
За Падингтън и на Астрид Линдгрен част от нещата си мислех, че са за по-големи деца, но ще ги взема, щом сте на мнение, че са подходящи за нас Wink

morena при нас всяка приказка/история се преживява доста, а ако емоционалния заряд е по-силен води до здравословни проблеми... Когато си говорим за нещата ги коментира нормално, но преплетени в историята явно му влияят по-силно. Миналото лято започна да прави миоклонии при заспиване и повечето специалисти, с които говорихме, бяха на мнение, че е много емоционален и трябва да се съобразим с тази му особеност, докато постепенно я компенсира с израстването и развитието. От друга страна книжките и приказките са идеален вариант да се въвеждат постепенно такива истории. Пролетта след като гледахме мюзикъла за Цар Лъв, макар да познаваше историята и бяхме гледали филмчето, няколко месеца питаше татко си нали няма да умира и колко мъчно ще му бъде... От друга страна почти всички приказки си ги разиграва като театър и всички постоянно сме герои в някоя история, имаме си съответните имена и роли Simple Smile

# 252
Май не съм се включвала в новата година.. С пожелания здрава и щастлива да е за всички!  Hug И с много нови книжки, които и да се четат! Wink

Аз ходих до Комсед за малко подаръци и да не е без хич, взех на малкия няколко книжки за Майстор Мани и няколко на изд. Хермес от тази поредица:

Тя беше добре заредена, може и пак да намина утре да разгледам по-детайлно и всичко останало, но като цяло няма много книги..

abel, вече са ти дали чудесни идеи за книжки, към които и аз се присъединявам! Peace Бих допълнила Мистър Фини (моят син много я хареса), поредицата за Боско, книжките за Фин, но веротяно ги имате.. а от по-старите се сещам още за - "Моливко и Сръчко", "Дневникът на Пластелинко", "Гимнастика за опашката".. Снощи малкия слуша с интерес докато кака му му чете "Вълшебната шапка на учителката", погледни и нея, ако искаш..

# 253
  • Sofia
abel, вече са ти дали чудесни идеи за книжки, към които и аз се присъединявам! Peace Бих допълнила Мистър Фини (моят син много я хареса), поредицата за Боско, книжките за Фин, но веротяно ги имате.. а от по-старите се сещам още за - "Моливко и Сръчко", "Дневникът на Пластелинко", "Гимнастика за опашката"..
Дааа, знаех си, че пропускам, затова оставих многоточие. Simple Smile  Чудни са изброените! Само Моливко и Сръчко, както и Незнайко, аз бих препоръчала не за началото на 5г, колкото е Никола на  abel сега, а за около 6г.  Simple Smile

Сиси, ако са ти познати първите две книжки, моля за впечатления и дори за анонс с две-три изречения ако може... или някой друг пък ако знае.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 15:46 от Morena

# 254
Моренка, аз си позоволих да препоръчах Моливко и Сръчко, защото вече я четох на дребния, а той е и по-малък, но добре я възприе, много неща си и обяснявахме, разбира се, със сигурност ще я четем и по-натам пак! Peace

Ако питаш за Папагалчето Браво и Румпи Румп - отдавана исках да ги взема, просто защото са на Георги Константинов, но все ги забравям.. От него имахме досега само Туфо, рижият пират.
И в двете книжки има приказки, не са много дълги. В първата мисля, че не са обвързани помежду си (вече прочетохме с малкия едноименната) и могат да се четат единично, но втората си проследява приключенията на слончето. Ще ги прочетем тези дни и пак ще пиша, ако искаш, но като първоначално впечатление за по 3-4 лв. си заслужават (а аз ги взех и с 40% намаление днес, та свъвсем Wink). А и доколкото знам, вие четете много приказки и ще ви харесат.
Струва ми се, че съм срещала заглавията и в препоръчителните списъци за четене, но не съм сигурна..

Иначе от тази поредица имаме и "43 небивалици" на Бисет, "През води и гори" на Ем. Станев,  "Щурчово конче" на Асен Разцветников, но ще разгледам и другите, ако харесам още нещо..

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 16:16 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт