Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 111
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Марти лятото чете "Папагалчето Браво". Хареса й, те са отделни кратки разказчета, които не са свързани помежду си.

# 256
Редактирам, защото забравих да кажа, че и аз купих коледната книжка за Захариас!! Peace Много ми хареса от бързия преглед, който й направих, грешките са страхотни и предполагат интересни коментари. Нямам търпение да я четем с децата! Скоро! Wink И като информация, ако някой се чуди, тя е и първата от поредицата:

Преди броени дни Феята на зъбките донесе у нас горната книга. Дъщеря ми хареса много играта с откриването на грешките. Ще взема и другите от поредицата за Захариас.
Радвам се, че ви чета и че давате такива полезни мнения за детските книги, пазарът така изобилства с такива, че не мога да насмогна.  Hug

# 257
  • Sofia
Благодаря за инфото, Сиси, ГаляHug

На Феята на зъбките съм решила да и' набавя тази книга, та освен монетката - това ще донесе у нас за първото паднало зъбче. Simple Smile

# 258
Какви са тези грешки  Blush дайте един пример  Peace

# 259
  • Sofia
Ето пример:

# 260
Little wingels,  Hug

Morenka, тази книжка я бях взимала за подарък и много се одобри, още тогава си казах да я запомня за малкия като му дойде времето, че с каката пропуснахме, не че Фетя я беше забравила. Wink

до-ре-Ми, грешките са в илюстрациите, много забавни и съответно децата почти не слушат и обръщат внимание на текста, който не е и нещо особено (поне точно в тази). Някои от грешките предполагат коментар от родителя или поне ние обсъжадаме защо и как.. Аз също ще взема и другата излязла до момента, но дали ще има нови.. Griffin сякаш не са много последователни, за Гарванчето очаквах повече на брой книжки, но мина доста време и не издават нови.. А има със сигурност, видях немските корици.

# 261
Не е по темата, но ми улучихте болното място...
morena при нас всяка приказка/история се преживява доста, а ако емоционалния заряд е по-силен води до здравословни проблеми... )
abel, за първи път чувам за подобен здравословен проблем. Синът ми е много чувствителен, но засега такива прояви не съм забелязала. Единствено през деня понякога получава като тик премигване с очите. Бързо да го преодолеете ви пожелавам!
abel, смърт и убийства и аз избягвам, в приказките се появиха вече, от скоро ..., но добре се справя щерката. Говорили сме по въпроса.
Морена, сподели моля те какво сте обсъждали. Тази вечер синът ми много се разстрои, че ще остарея и ще умра и ще ми останат само костите като на динозаврите. Половин час рева безутешно, разстрои и дъщеря ми. Толкова неподготвена да ги успокоя се почувствах...

# 262
Морена   bouquet

# 263
Abel, напълно те разбирам. Ние също сме така - преживява се всеки момент от книжките, ако има смърт/отвличане/ядене на хора ... и тн моменти от класическите приказни - очите стават широко отворени и виждам, че детенце се впечатлява прекалено много /също е на 5 г/. Не зная дали правилно или не, но аз съм решила и избягвам такива приказки/истории/пасажи и спестявам "филмите на ужасите". Зная, че има родители, които не са съгласни и съм чувала, че децата "имат нужда от това", но аз преценявам за моето дете и считам, че така е по-правилно. Може би, ако опиташ да обясниш, че това са измислици и т.н ..../но най-вероятно си го правила вече.../
Прегледах книжките, които са препоръчани вече и всички са много хубави и позитивни. Мисля, че вече има много по-позитивни книги на пазара и доста богат избор. В сайта "детски книги" има хубави ревюта наистина и аз досега не съм сбъркала с избор от там, а и не съм попадала на "непозитивна" книжка..

Пиши как е детенцето!!

# 264
Според мен насилието (и поведението на редица персонажи) е голям проблем в много "детски" книжки. Преди време бях отворил Буратино - имах чувството, че чета ужаси. Буквално във всяко изречение имаше нещо неподходящо.

# 265
ЧНГ и от мен!
Не мога да не споделя и нашия Дядо Коледовски подарък- книжката от любимото ми филмче като малка!!! Smile
ПЧЕЛИЧКАТА МАЯ!!!
.......
party:/[/i]

Не бях в града по празниците и вчера ме изненадаха и мен с доставката на книжката "Боб и падащите звезди".......
.......

# 266
Аbel, Това са още 2 позитивни книжки от мой предишен постинг, които мога да добавя към твоя списък с 2 ръце!
И още една нова книжка бих добавила /все още не съм я купила обаче..., но ми я препоръчаха/ - казва се "Рибка"!!!

# 267
И аз да добавя още една книжка  - "Незнайко" на Николай Носов. Ние я бяхме започнали, когата Марти беше около 5 и стигнахме до автомобилът, който се движи с газирана вода. Малката ме кара да чета тази част 5-6 пъти и зарязах книгата, че ми омръзна от автомобила.  Но е много хубава. Сега ще й я извадя пак.

# 268
  • Sofia
 За насилието и всички подобни моменти в книгите - така е, да. Важното е да се избере момента за конкретното дете, когато да се предложи въпросната история, не да се спестят. Защото това е начина да покажем грозната страна в живота. Аз съм спестила до сега (но ще ги четем някой ден) Грим, Андресен и Перо, в книгите, които сме чели до тук - няма ужасии.

Морена, сподели моля те какво сте обсъждали.
Лъки,  Hug
Разбира се, ще споделя, но не е нищо особенно... Пък и твоите, и двамата са по-малки и е по трудно, да.
Скрит текст:
Моят татко е починал, та по този повод сме коментирали, а също и "Бамби"/ Ф. Залтен. След земетресението пак много време говорихме... стават земетресения и пак ще стават, но не е здължително да има умрели и не са често явление (давах пример как чак аз като съм била малка като нея е имало пак). В ПГ пък са упражнявали действията при земетресение. Говоря, както и в различни ситуации в ежедневието ни се слува да го припомням, че е много важно да не се плашим, защото това ни пречи да мислим и да действаме така, че да се запазим живи. 
Та обяснявала съм чисто и просто истината, не я залъгвам.
Знае, че в книжките и филмите много неща са измислени и не се правят наистина в живота...
Че в живота, всички хора както се раждат, така и умират, но я успокоявам, че има много време да сме заедно, въпреки че не се знае кой-кога. Когато някой умре, ето дядо и' например... не можем да го пипнем и видим, но иначе е с нас - говорим за него (ето наскоро, на Коледа, оставяме масата нераздигната, за да може дядо и', освен дядо Коледа, да похапне), спомняме си, на снимки го гледаме и, че той от там, където е (някъде на небето, сред звездичките и му е светло) също ни мисли.
Такива... прости неща.

# 269
"Небивалици" и 3 от книжките от поредицата за Д-р Дулитъл.
Интересни са им.

Общи условия

Активация на акаунт