Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Не че искам да правя реклама, но имайте предвид, че дори да не намирате някоя книга в http://www.e-zona.bg/, могат да ви я изнамерят и добавят към поръчката (едва ли за всички е възможно, но кокретно при мен се получи с новата книжка за Драконите на Фют). Много удобно се оказа Simple Smile

# 512

vaniorad, а да не би вие да сте автор на книгите, виждам сходство с името му и никнейма, с който сте се регистрирал?! Simple Smile
Познахте:)  Знаете ли българските автори си търсим място под слънцето, опитваме се да ни прочетат и да ни дадат шанс, защото в книжарниците сме зле позиционирани, подценени и винаги забравят да поръчат нови копия, при изчерпване. А сина ми наистина чака следващата книжка, която пиша:)
Поздрави на всички четящи и пишещи!

# 513
  • Sofia
Добре дошъл, vaniorad! Simple Smile
Добре дошли в темата ни са всички автори. Особенно пък издателите, ако ни четяха, би било много, много добре.  Да знаят какво се търси. Че е заринат пазара с лъскави, нечитаеми, комерсиални книжки, за сметка на хубавите, които не се преиздават.

# 514
Това не е добра идея. По-добре да се купуват една по една, за да се поддържа вълнението и любопитството. Иначе купчината създава усещане за предстояща работа Simple Smile и в крайна сметка нечетене.
Аз пък не съм съгласна. Вкъщи имаме две огромни библиотеки с много отделения (специално проектирани за целта), които пълним основно с детски книги. Не чувствам децата ми да са затрупани, пренаситени, отблъснати от четенето.. Напротив, постоянно сами си избират, четем, препрочитаме, подреждаме заедно. Една от библиотеките е част от удобен диван и си е точно кът за четене, любимо място на всички ни. С малкия четем заедно, но му е приятно да си избира сам, каката също обича сама да си вади и избира следващата за четене или да ги разглежда. На по-високо слагам книгите, които все още не са подходящи за възрастта им, но те или са останали от времето, когато сме били деца с баща им, или съм купувала на някакви хубави промоции, или ценни антикварни, изчакват си времето. Предпочитам да имам под ръка голямо разнообразие, а не за всяка следваща книга да ходим до книжарница или библиотека (и пак да подчертая, че някои хубави заглавия не се и намират лесно). За мен купуването на книги е и инвестиция, още повече, че при нас се купуват и с тенденция за по-малкото дете. Ненужните ни книги подаряваме или даряваме. Отделно дъщеря ми често дава за четене на приятелки и съученици и усещам, че се гордее с това, че ги притежава.

Във връзка с даряването на книги, погледнете тази прекрасна инициатива на Юлка - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772995.0

vaniorad, книгите ви са споменавани в темата! Успех!

Solar Wind, дъщеря ми я хареса, както и всичко прочетено до момента на Р. Дал, изгълта я за един ден. Само "Матилда" не й потръгна нещо и я остави, но май тя ще е в училищния списък за лятото.

secret girl, потвърждавам, и на мен e-zona.bg ми добавиха няколко загалвия, които липсваха. Peace Дано само подобрят сайта, че е малко тромав и търсачката не работи много добре. А ще видим след 31 март на какви цени ще са книгите, но се рекламират като най-евтиния сайт за книги.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 10:39 от Сиси ♥♥

# 515
  • Варна
Сиси ♥♥, благодаря за отзива! Моя младеж не е чел само тази и "Вещиците" на Дал, последната отказва да я чете. Харесва книгите му като цяло,с изключение на "Семейство Тъпашки".

# 516
Solar Wind, моята пък много хареса "Вещиците", чете я по Хелоуин, после й свалихме филма и го гледа само с английско аудио, каза че не й пречи като е чела книгата. Макар че и Чарли и шоколадовата фабрика като гледа след като прочете книгата, беше със субтитри и тогава още не успяваше бързо да ги чете и й беше интересен.. За Тъпашки също й беше харесала, но може би най-малко я впечатли до момента "Жирафът, пеликанът и аз", но и остават още 4 непрочетени на Роалд Дал, та ще видим.

# 517
  • Там, където мечтите се сбъдват
От вчерашния пазар за сина ми: и

за дъщеря ми: и поредната история за Франклин:)

исках да купя и енциклопедията с въпросите на Ларус, но не я бяха заредили в Ориндж на графа все още. Разгледах и щурата наука, но ми се видя като за деца по-малки от 8 години.

# 518
"Най-смешните приказки - Драконите" на Фют се оказа страхотно попадение, синът ми се смее с глас, като я четем, със сигурност ще се препрочита.
Днес ще подхванем и Пиратите от същата поредица.  Peace

# 519
Намаление от 50% на детски книжки на изд. Ентусиаст - http://bookstore.enthusiast.bg/category/4/children-s-books-50.html Peace
Аз лично поръчах последните, която ни липсваха на Р. Дал и Т. Егнер:

А книжките на Ейми Трий дъщеря ми ги чете в електронен вид.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 19:35 от Сиси ♥♥

# 520
  • Варна
Чудесна оферта! Благодаря, че сподели!
Само дето трябват 50лв. за безплатна доставка Simple Smile, за страната.

# 521
  • Sofia
Мдаам, Сиси, благодаря!  Hug
Смятам да взема двете на Турбьорн  Егнер, без Чук и Пук, която имаме, че къде е 7.50лв, къде 15лв... ooooh!

# 522
  • Варна
Моля да ми кажете книгите на Турбьорн  Егнер с повече текст ли са или с повече картинки? Странен въпрос, но моето дете като види книжки с повече картинки гледа с големи резерви и често отказва да ги чете.
Благодаря!

# 523
  • у дома
Мдаам, Сиси, благодаря!  Hug
Смятам да взема двете на Турбьорн  Егнер, без Чук и Пук, която имаме, че къде е 7.50лв, къде 15лв... ooooh!

Взимай ги-моето ги хареса,въпреки отзивите,че е за по-малки деца и сега ги пуснах и аз за подаръци да си ги имам...

Моля да ми кажете книгите на Турбьорн  Егнер с повече текст ли са или с повече картинки? Странен въпрос, но моето дете като види книжки с повече картинки гледа с големи резерви и често отказва да ги чете.
Благодаря!

Ето тук http://www.store.bg/search?srchstr=%D2%F3%F0%E1%FC%EE%F0%ED++%C5 … amp;p=s&sin=0 има странички и си прецени.

# 524
Solar Wind, явно се бъркам с e-zona, съжалявам, ще поправя! Peace Хора и разбойници в "Кардамоновия град" има картинки на всяко отгръщане, ако няма на следващата страница, има на съседната. Има и доста песни. Но като сюжет не мога да помогна, защото я имаме отдавна, но дъщеря ми не я е прочела още, беше я започнала веднага като я получи, но нещо я заряза и след това други и така и не се е върнала.. Мисля да я четем заедно, така правя с книги, които й се дърпат.. "Пук и Чук" предполагам имате.. Другата ще я чакам утре.

Но, да, заслужава си да се поръчат повече книжки, защото доставката става повече от 4 лв. с наложения платеж и ако е само една се обезсмисля намалението.. Аз също взех и няколко книжки за подаръци, освен тези, които ни липсват.

Светле, "Мишока Катерач.." я бях отложила за купуване, именно защото някой беше споделил, че е за по-малки деца, и реших, че направо ще е за дребния, но щом казваш, значи и каката може да я хареса сега.. Hug

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 19:35 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт