Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са впечатленията от книгата „Мистър Фини и светът с главата надолу“?
Какви са впечатленията от книгата „Вълшебникът Захариас търси елфите на Дядо Коледа“?
Какви са впечатленията от книгата „Голямото приключение на малко таласъмче“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са впечатленията от книгата „Мистър Фини и светът с главата надолу“?
-
Какви са впечатленията от книгата „Вълшебникът Захариас търси елфите на Дядо Коледа“?
Книгата "Вълшебникът Захариас търси елфите на Дядо Коледа" включва красиви илюстрации, които създават коледно настроение. Самата история е приятна, а художникът е включил остроумни „грешки“ на всяка страница, които читателите трябва да открият. Отговорите са предоставени на последните страници на книгата. Тази книга е забавна за четене и препрочитане, полезна е за подобряване на концентрацията и наблюдателността.
-
Какви са впечатленията от книгата „Голямото приключение на малко таласъмче“?
Книгата „Голямото приключение на малко таласъмче“ получи изключително положителни отзиви сред децата. Включената игра с карти, която съчетава приказката с избор на герой, се оказа много завладяваща. Децата могат да изберат едно или повече таласъмчета от четирите налични и да ги използват за „замяна“ на главния герой в историята Таласъмчо. Всяко таласъмче има уникални характеристики и навици, които добавят интересен обрат към разказа. Децата бяха особено впечатлени от активното си участие в историята и усещането, че те са тези, които я играят и фантазират по нея.
-
Къде мога да намеря книги за Дръндьото на английски?
-
Къде мога да намеря книги на Туве Янсон за 4-годишно дете и откъде да ги закупя?
Дано ги преиздадат, но тези са от 2002 г.,. така че едва ли. Другите три, които имаме са на същото издателство, но от 1993-98-99 г., също с много хубави илюстрации, но те са стара поредица (Божествена комедия, Илиада, Рицарите на кръглата маса - не са еднакви с горната).
Първо пристигат без предупрежедние, обаждане или смс, съответно шансът да те открият е почти нулев, лепят бележки и бягат. После аз трябва да звъня, за да се оправим. Намерих бележка в петък, звъннах, посочих удобен ден и часови отрязък от деня, за който те ме попитаха. Вчера дойде куриер, изключително нагъл, в 12. 15 ч. При това нямал да ми върне, при сметка 13,20 лв. му давам 15 лв. и отделно 20 ст., за да го улесня. Казах, че той е длъжен да има пари за връщане, това му е работата все пак, а и осен това не е като да му давам банкнота от 100 лв. Но той каза, че било мое задължение да имам точни пари! Макар че бях на вратата, за да излизам, отказах да му съдействам и не слезнах с него да ги развалим, а го изчаках да отиде и да се върне, защото много ме ядоса! Освен това му казах, че ще звънна да се оплача, защото не е дошъл в рамките на посоченото време между 10-12 и че това означава преди 12 ч., а не след и просто е имал късмет, че съм вкъщи. Позлвам постоянно куриери за пръв път такова чудо ми се случва!
. Сега пък с огромно удоволствие изчетох написаното, като искам специално да благодаря на Сиси ♥♥, за коледния списък с книжки. Ние имаме почти всички, с изключение на някои от по-бебешките, както би се изразила дъщеря ми.
. Също така на Роалд Дал 3-4, както и :
Събрах още няколко заглавия и ще пиша на модератор да редактира, за да си ги имаме! Честити книжки!
.
-много симпатична част,когато окачат Пластелинко на елхата в училището,за украса. Баткото пък ме подсети за "Хвърчащата класна стая" Ерих Кестнер. Точно за Коледната ваканция.