Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 023
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • ГОре на черешата...
Сиси, благодаря, не съм я срещала тази, а на Хокинг ги имаме. Ще се оглеждам днес за нещо интересно, че и за подаръци трябва да купувам.

# 151
marie_ta, мисля, че Изобретението на Хюго и Съкровището от Зеленото езеро също ще се харесат на по-голямо дете.

# 152
Аз излъгах, че съм приключила с пазаруването на книги за тази година, дойде ми една поръчка от booktrading, която не бях сигурна дали ще се изпълни въобще:

В отлично състояния са книжките и много хубави, с илюстрации на Тони Улф! Peace Дано ги преиздадат, но тези са от 2002 г.,. така че едва ли. Другите три, които имаме са на същото издателство, но от 1993-98-99 г., също с много хубави илюстрации, но те са стара поредица (Божествена комедия, Илиада, Рицарите на кръглата маса - не са еднакви с горната).
Освен тях поръчах и две от книжките за Капитан Гащи, но те ще отидат за подарък на едно не много четящо детенце.
И да се оплача от куриерската фирма М&BM Express!!  Naughty Първо пристигат без предупрежедние, обаждане или смс, съответно шансът да те открият е почти нулев, лепят бележки и бягат. После аз трябва да звъня, за да се оправим. Намерих бележка в петък, звъннах, посочих удобен ден и часови отрязък от деня, за който те ме попитаха. Вчера дойде куриер, изключително нагъл, в 12. 15 ч. При това нямал да ми върне, при сметка 13,20 лв. му давам 15 лв. и отделно 20 ст., за да го улесня. Казах, че той е длъжен да има пари за връщане, това му е работата все пак, а и осен това не е като да му давам банкнота от 100 лв. Но той каза, че било мое задължение да имам точни пари! Макар че бях на вратата, за да излизам, отказах да му съдействам и не слезнах с него да ги развалим, а го изчаках да отиде и да се върне, защото много ме ядоса! Освен това му казах, че ще звънна да се оплача, защото не е дошъл в рамките на посоченото време между 10-12 и че това означава преди 12 ч., а не след и просто е имал късмет, че съм вкъщи. Позлвам постоянно куриери за пръв път такова чудо ми се случва!

petq B, хубави книжки си поръчала!
Гале, голям пазар си направила, браво! Hug
SZA, стархотен ден сте имали, много хубави допълнителни неща сте си купили цялото семейство! Hug Жалко само за колата, наистина..
vela, правилно, не се отказвай с баткото! И някое четящо приятелче няма ли да говориш с родителите му, да си разменят книжки.. Библиотека - Столична! Peace Макар че аз също не я ползвам, имаме много книги вкъщи и взимаме от библиотека в провинцията чрез родителите ми, които често пътуват и ни взимат някои книжки, които пъръчам, връщаме ги до месец, но няма проблем и да удължим.
mari_eta,  Hug

# 153
  • sofia
Аз излъгах, че съм приключила с пазаруването на книги за тази година, дойде ми една поръчка от booktrading, която не бях сигурна дали ще се изпълни въобще:
Скрит текст:

Ха, тези бях забравила, че съм ги поръчала. Казаха ми в средата на тази седмица....значи днес или утре да ги чакам

# 154
vesi1, аз ги пуснах доста отдавна, но нито писмо, нито обаждане съм имала дали ще ги получа въобще, а аз не съм звъняла. Но ми се е случвало и друг път да пускам поръчка за поизчерпани книги, така че просто изчаквам без да се надявам особено. Радвам се, че ще дойдат и при теб! Наистина са много хубави! Но това издателство даже май вече не съществува като реално работещо (или поне аз не открих сайт), за да очакваме да ги преиздадат. Но пък може някое друго да се сети!

# 155
Промоция на Хермес, ако някой има интерес, макар че аз лично не обичам Фейсбук, кодът за 50% си заслужава:
https://www.facebook.com/pages/%D0%98%D0%9A-%D0%A5%D0%B5%D1%80%D … _1433163320245363
Как да участваш?
Много е лесно!
1. Харесай страницата на Издателска къща “Хермес”.
2. Избери си книга, за която искаш да участваш.
3. Довърши регистрацията.
4. Сподели с приятели и събери точки.
5. Всеки, събрал 10 точки, участва за спечелването на книгата в томбола.
6. Всеки, събрал 10 точки, получава код за 50% отстъпка за книга на “Хермес” от електронна книжарница http://hermesbooks.com.

# 156
Отсъствахме няколко дни и вие доста сте изписали Simple Smile. Сега пък с огромно удоволствие изчетох написаното, като искам специално да благодаря на Сиси ♥♥, за коледния списък с книжки. Ние имаме почти всички, с изключение на някои от по-бебешките, както би се изразила дъщеря ми.
Бих добавила към него и "Малки жени" на Луиза Мей Олкът, която започва именно с навечерието на Коледа в семейство с четири сестри, чийто баща е на фронта.

Накупих и аз доста книжки, но най-доволни сме от Коледа с Никола, любимец ни е в къщи и на детето и на майка му  Grinning. Също така на Роалд Дал 3-4, както и :

Всичко вече е подарено вече, не издържах да ги държа до Коледа.

# 157
3ори, ще добавя книжката в списъка, мерси, че напомни за нея!   bouquet Събрах още няколко заглавия и ще пиша на модератор да редактира, за да си ги имаме! Честити книжки! Hug

# 158
  • sofia
Сиси, получих мейл, че ще се забавят (че в поръчката имаше и други книги) и аз им казах ок въобще бях забравила (то беше миналата седмица, не е преди месец  Mr. Green)

# 159
И тъй като се коментираха игрите на панаира, ето съобщение от Фантасмагория:
Поради огромния интерес и безброй запитвания решихме да удължим намалението от 22% на всички игри до края на тази седмица!
http://bigbag.bg/category/12/nastolni-i-kartovi-igri.html

vesi1, то и аз имах още две книжки, но не ми се обадиха. Въобще, Буктрейдинг като цяло вече ги ползвам онлайн само в краен случай, е, книжарницата им в мола до нас си я посещавам.

# 160
  Сиси,и аз сърдечно благодаря за полезния списък!     Имаме тази книжка на издателство"Златно пате",от преди няколко години.Мислех,че е спряна от тираж,но се оказа,че е в наличност!   Редуват се приказки с песнички,които пък са публикувани с ноти и текст!    http://www.book.store.bg/p6985/stranniat-podaryk.html 

# 161
В крайна сметка си харесах „Малките тролове и голямото наводнение“ (това заглавие ми звучи странно познато  Laughing ) и "Невидимото дете" от панаира. Първата вече я започнахме и на малкият му харесва.

Малко новини за феновете на таласъмчето:

Книгата е налична вече безплатно и в Читанка във всички възможни формати, включително и FictionBook и ePub, което я прави достъпна за широк кръг от устройства.
http://chitanka.info/book/5553-goljamoto-prikljuchenie-na-malkoto-talasamche

Във Facebook и на сайта ни започна гласуване коя да бъде следващата приказка-игра. Имате възможност да прочетете първите глави (преди редакция) на "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче" и "Необикновеното пътешествие на една обикновена фотьойлйонка" и да гласувате чрез мейл или с коментар във Facebook:
http://prikazka-igra.com/next.html
https://www.facebook.com/PrikazkaIgra

Стартирахме инициативата "подарък от разстояние", която Ви дава възможност да подарите коледния пакет или книгата на някое малко таласъмче, което е далеч от Вас, но е близо до сърцето Ви. Повече инфо тук:
http://prikazka-igra.com/podarak_ot_razstoyanie.html

# 162
Наскоро му купих ето тази:
.
С хубави илюстрации е.
В този ред на мисли, искам да купя някаква приключенска книга. Ако може да споделите някакви идеи?   bouquet

# 163
  Присетих се за още коледни неща за прочит-" Дневникът на Пластелинко"Мария Ковнацка -много симпатична част,когато окачат Пластелинко на елхата в училището,за украса. Баткото пък ме подсети за "Хвърчащата класна стая" Ерих Кестнер. Точно за Коледната ваканция.  Wink     Дори ще я  взема за подарък на познати деца.Другата можа да се намери само в библиотеките или антикварно.Но е прекрасна ,обсъждали сме я в темата!

# 164
Вчера купих тази от Буктрейдинг в България Мол и днес дядо Коледа ще я донесе в Детската градина  Wink

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 14:11 от .Ели.

Общи условия

Активация на акаунт