Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 026
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дами, а може ли да ми препоръчате книга за 13-14 годишен младеж, но на английски.
Обича фентъзи книгите - чел е Хари Потър, Пърси Джаксън, Игрите на глада и други от този вид. От три месеца му забраних четенето, че забравя да учи, а му предстоят матури и сега не знам какво да му купя. Като го питам уж за друго дете, че искам да купя книга, той ми цитира това, което вече е прочел.

# 166
  • Sofia
Да ви покажа една книга, която май не съм срещала тук и, която според изд. СофтПрес е за 9-12годишни:

Пайпър Маклауд може да лети. Ей така. Фасулска работа.
Вярно, тя не е овладяла обратната тяга и обръщанията й са малко непохватни, но е много добра в лупингите.
Проблемът е там, че добрите хора от Низините се страхуват от Пайпър. А майка й се чуди какво да я прави. Ето защо изглежда съвсем уместно Пайпър да напусне фермата на родителите си и да отиде в свръх секретно училище с максимална охрана за деца с необикновени способности.
Отначало училището е страхотно и Пайпър намира нови приятели, чиито дарби варират от свръх сила до супер гениалност (плюс ядене до насита на домашно приготвен ябълков пай). Пайпър обаче е особена, дори сред особените. И това има последици.
Те са твърде потресаващи, за да бъдат описани, твърде безумни, за да мислим за тях, и твърде опасни, за да бъдат пренебрегнати.
Редувайки забавни и ужасяващи епизоди, романът на Виктория Форестър е незабравим разказ за предизвикателността и смелостта на една непокорна героиня, която може, иска и трябва… да лети.

"Смях се през цялото време (като изключим моментите, когато плачех). Дадох я на майка ми, чета я на децата си. Тази книга е мултивъзрастова. И ще стопли сърцата ви."
Стефани Майър

Невероятна смесица от “Училище за вампири” и “X-Men”
Ню йорк таймс

# 167
Дами, а може ли да ми препоръчате книга за 13-14 годишен младеж, но на английски.
Обича фентъзи книгите - чел е Хари Потър, Пърси Джаксън, Игрите на глада и други от този вид. От три месеца му забраних четенето, че забравя да учи, а му предстоят матури и сега не знам какво да му купя. Като го питам уж за друго дете, че искам да купя книга, той ми цитира това, което вече е прочел.
Не съм наясно с модните тенденции напоследък, но аз бих пробвала да предложа Хрониките на Амбър на Роджър Зелазни. Не мога да преценя дали не е малък за нея, не толкова, че няма да я разбере, то няма нищо особено за разбиране, а просто децата харесват повече книги с деца герои, а тук героите са възрастни и от тази гледна точка на знам дали ще го грабне. Иначе по-добро фентъзи не знам дали съществува Simple Smile

# 168
  • София
http://www.book.store.bg/p82124/vechnata-grycka-mitologia.html

Съученичка на сина ми /4-ти клас/  занесла в училище книгата.
Вече и ние я имаме у дома. С прекрасните си илюстрации и интересен текст в момента е хит.
Досега все се чудех в 5-ти клас детето как ще приеме митологията. Вече ми е по-спокойно.

# 169
  • София
Благодаря! Записвам си и Хрониките и Момичето - да видим дали ще ги има на английски. Снощи ходихме в Сиела - предложиха ни две-три уж интересни поредици, но нямаха първата част - явно първата част се купува за проба и после децата не проявяват интерес към поредицата - а и като няма първа част няма как да започнеш от следващата. Със сигурност Хрониките на Амбър не ми бяха предложени - нито в поредиците за юноши, нито за големи. Довечера ще мина през Хеликон - да видим там дали ги има. Сложна работа са вкусовете на днешната младеж ....

# 170
Предлагали са ти новоизлезли книги, а Хрониките на Амбър са издавани за последно през 2008.
http://www.book.store.bg/p25103/hronikite-na-ambyr-tom-1-rodzhyr-zelazni.html
В този том са събрани първите три книги, но то е важно да се почне, после не може да се спре  Wink
Най-добре са единичните издания, обаче. На английски не знам от къде можеш да ги намериш, но със сигурност в нета ги има безплатно.

# 171
Morena Книгата изглежда добре. И аз я слагам в списъка. А за   Хрониките на Амбър - жестока книга.

# 172
Влизам да ви пожелая весели празници, изпълнени с много усмивки, забавления с децата и приятни мигове съвместно четене и не само!! Hug

Roo Roo, за мен е удоволствие!  Hug Ще добавя и тези книжки към списъка, но след Коледа ще пиша на модератор за редакция. Чудесно е, че ме подсещаш за Пластелинко да си я прочетем пак и да предложа "Хвърчащата класна стая", ох, само време за четене да има, че напоследък е все по-малко..
nraykov, много ми хареса "фотьойлйонка", само се чудя нарочно ли е използвано и второто "й"..
Prizma, мерси за споделеното относно гръцката митология, заплювам. Wink

Редактирам, защото забравих да кажа, че и аз купих коледната книжка за Захариас!! Peace Много ми хареса от бързия преглед, който й направих, грешките са страхотни и предполагат интересни коментари. Нямам търпение да я четем с децата! Скоро! Wink И като информация, ако някой се чуди, тя е и първата от поредицата:

И този път наистина вече приключвам с купуването на книги за тази година! Wink

Последна редакция: пт, 20 дек 2013, 19:42 от Сиси ♥♥

# 173
  • Sofia
Благодаря за препоръката, Призма!  Simple Smile
За съжаление книги с цени над 15-20лв предимно престояват в списъците ми и шанс имат само по панири и промоции.  ooooh!

Вела
, радвам се, че съм ти била полезна.  Hug

# 174
  • София/Варна
Успях да понаваксам с форума и бързам да се запиша в любимата темичка Simple Smile
Както повечето от вас и аз се разделих с прилична сума от семейния бюджет на Панаира на книгата. Купувах основно за моите си деца, защото книгите, които с много любов и старание през последната година подарих, не бяха оценени (къде от децата, къде от родителите им Confused)
Ситната ще намери под елхата тази прекрасна книжка:

Баткото вече е подхванал една от 5-те книжки за Малкият Никола, които започнах да купувам. Не се стърпях обаче и един коледен таласъмски пакет ще бъде подарък за най-добрия му приятел. Надявам се да пожъне успех.

# 175
  • София
Аз останах разочарована от текста в  първата книжка за Захариас.
Какъв е този таласъмски пакет ?

# 176
Аз останах разочарована от текста в  първата книжка за Захариас.
Какъв е този таласъмски пакет ?
Ето това е таласъмския пакет:

"Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче"
с автограф от автора по Ваше желание

"Таласъмски игри" - комплект карти за игра 4 в 1
2 игри за деца в различни възрасти
1 игра за трениране на паметта (с 5 нива нива на трудност)
1 игра заедно с книгата!

Коледна картичка
С участието на таласъмския Дядо Коледа, който можете да срещнете в "Още по-голямото приключение на малкото таласъмче"

Безплатна доставка до офис на Еконт в цялата страна
Цена: 19.99 лв

Повече инфо на сайта:
http://prikazka-igra.com

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 00:14 от nraykov

# 177
Да се похваля Simple Smile Хеликон са ми пратили коледен подарък - ваучер за 20 лв.
Захариас и у нас беше оценен. Децата много харесаха грешките, не сме прочели още книжката. Доста попълнения направихме, все препоръчани тук книжки!
Не мога да преценя дали не е малък за нея
Това е любима книга на мъжа ми, но според него поне на 15 трябва да е детето. Може да се вземе от амазон на английски. В някои книжарници приемат поръчки.
Скрит текст:
За тези, които ползват Киндъл, може да свалите няколко безплатни книжки за Коледа от тук
Eто и безплатни коледни приложения за андроид

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 00:29 от Лъки

# 178
  • у дома
Не се стърпях-зимен поздрав от Муминтролската долина  Hug

# 179
МАЙЧИНА СЪЛЗА от Ангел Каралийчев.Много бях изненадана като я видях.В последните години съм се нагледала на глупости-затова исках нещо стойностно. Но струва ми се тя доста натъжи детето;не знам за момента дали беше подходящия избор.

Общи условия

Активация на акаунт