Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 047
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета,искам да подаря нашата книга за Таласъмчето.вкъщи небеше оценена и затова бих искала друго детенце да и се радва.нека който иска да пише на ЛС да се  разберем.

# 211
Децата ти са много големи. Тази книжка е идеална за 3-4г. Моята дъщеря е много инфантилна и обича бебешки работи, затова я хареса толкова. Иначе на 6г вече са големи за нея.
Честит рожден ден на госпожицата ти   bouquet

# 212
У нас пък Малкият Никола не се харесва много.  Все още сме до половината на книгата. Дъщеря ми като че ли не може да разбере смешките ( не че на мен не ми идват в повече постоянните сбивания в книгата). Историите много напомнят на тези от детството на баща ми. Разказвал ми е същите неща, със същите реакции от учители и родители, но някак вече са поостарели.

# 213
allana, след твоя коментар направо съжалявам, че устоях на изкушението и не поръчах пакета с картите, но вече имахме книжката... У нас е много харесвана и от двамата, тази вечер след като вече бяха легнали да си "четат" сами в леглата, пристигнаха дружно с книгата да ме молят да им чета! Едва ги склоних да си лягат след три глави с тържествено обещание, че утре ще я прочета цялата на всеки един.
Скрит текст:
Не знам за каква възраст е подходяща книгата, но ми се струва, че аз най-много се наслаждавам на текста... В определени моменти ми се иска да спра и да си чета една и съща фраза и да й се радвам и да се чудя как му е хрумнала на автора, а за децата си звучи съвсем естествено и в реда на нещата, напр. "А там, в голямата планина живееха много дървета, цветя и животни. Толкова много, че със сигурност бяха осем." Или уникалният начин, по който са описани противоречията, които ни разкъсват... напр. в 5-та глава страховете на опашката, желанията на очичките и движението на лапичките!

# 214
Таласъмската книжка у нас също се харесва много от двете деца, независимо, че баткото е на почти 10. Според мен, няма възраст за тази книжка, но е нужно да си определен тип, за да я харесаш (малко тъпо звучи това, но имам предвид точно същото, което е описала Лъки - да се наслаждаваш на описания като цитата от нея за "толкова много...., че бяха точно осем" и други подобни - невероятни са).

# 215
На дъщеря ми като че ли най-любимата и фраза е за изпълненото пророчество, когато таласъмчето си казало, че не помни нищо да е пълнило Simple Smile Не мога да го цитирам дословно, но във всяка глава изобилства от такива остроумия.

# 216
  • София/Варна
Като писах, че книжките са неоценени, имах предвид от родителите, защото все още им се налага да четат на дечицата си (а не всички са склонни да го правят). Затова ще почакам приятелчетата на синковеца да напреднат с четенето и отново ще ги пробвам с хубавото четиво Simple Smile.
Моите много си харесаха коледните дарове - дребната си спи с книгата за феите, а баткото подкара поредицата за малкия Никола. Радва ме ентусиазма му към четенето, скоро мисля да го запозная с Градската библиотека Simple Smile.

# 217
Някой  може ли да сподели мнение за тази:

Понеже "Разбойниците" ми се наложи да я чета почти денонощно, та се надавам и тази да се хареса:)

# 218
secret girl, точно днес я гледах и си мислих да питам и аз за мнение, както и за тази
А относно таласъмчето не знам за децата, но си мисля, че всеки родител би я оценил, дори и да не се захласва като мен по фразите. Не съм чела друга книга (отдавна, много отдавна, някъде от миналия вторник), която да ми напомня по някакъв начин за "Мечо Пух". Минус според мен е ситуиране на 2 глави на страница само с една илюстрация. Често се случва да чета едната глава и децата да ми задават въпроси за илюстрацията, свързана с другата.
Скрит текст:
Това съм написала като личен поглед: споделям ти една книга, ако не ти е попадала, мисля, че няма начин да не ти хареса. Първо - има я безплатно онлайн, при желание може да си купиш хартиено копие. Освен това е забавна за децата и не само, развива въображението и им показва как различните постъпки в една и съща ситуация водят до различни последствия; от изборите на детето може да направиш профил - склонно ли е да се втурва в приключения или предпочита безопасния път, готово ли е да помага на другите или мисли първо за себе си и т.н. И като бонус - на края на всяка приказка има и поука!

# 219
  • ГОре на черешата...
И аз ще чакам отзиви за книгата за Мишока катерач. Може ли линк към онлайн вариант на талъсмчето Praynig?

# 220
  • Sofia
Мариета, заповядайSimple Smile

# 221
А относно таласъмчето не знам за децата, но си мисля, че всеки родител би я оценил, дори и да не се захласва като мен по фразите. Не съм чела друга книга (отдавна, много отдавна, някъде от миналия вторник), която да ми напомня по някакъв начин за "Мечо Пух". Минус според мен е ситуиране на 2 глави на страница само с една илюстрация. Често се случва да чета едната глава и децата да ми задават въпроси за илюстрацията, свързана с другата.

Това съм написала като личен поглед: споделям ти една книга, ако не ти е попадала, мисля, че няма начин да не ти хареса. Първо - има я безплатно онлайн, при желание може да си купиш хартиено копие. Освен това е забавна за децата и не само, развива въображението и им показва как различните постъпки в една и съща ситуация водят до различни последствия; от изборите на детето може да направиш профил - склонно ли е да се втурва в приключения или предпочита безопасния път, готово ли е да помага на другите или мисли първо за себе си и т.н. И като бонус - на края на всяка приказка има и поука!
Така е - две глави на една страница е минус. Този проблем стои още по-сериозно за втората книга. От вдигането на печатния обем двойно и заплащането за двойно повече илюстрации, цената сериозно ще се завиши. Знам че има родители, за които това не е проблем и биха се радвали да получат, колкото се може по-луксозен продукт, но се опитвах да постигна някакъв компромис между цена и обем.

mari_eta
Книгата е има и като торент в Замунда:
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=381676&hit=1
И в най-различни електронни формати в Читанка:
http://chitanka.info/text/28873-goljamoto-prikljuchenie-na-malkoto-talasamche

# 222
  • на последния етаж
И аз ще чакам отзиви за книгата за Мишока катерач.
И аз.  Grinning
Корицата е чудна!  Flutter

# 223
  • Плевен
Голямата получи Моята първа книга за зъбките, много е хубава, с прозорчета, кутийка за зъбките и много  интересна и полезна, дори аз много се забавлявах с нея:
http://www.fiut.bg/book/Parvo+zabche
а също и тази за плетене на зайче, защото като ме гледа да плета и и е много интересно и искаше да се научи:
http://www.fiut.bg/book/lice-opaki
мМного са хубави и двете.
А за малкия - От поредицата за Франклин, които са му любими!

# 224
  • ГОре на черешата...
Моренка, НРайков, благодаря  bouquet, отиваме да четем.

Общи условия

Активация на акаунт