Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 087
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Бях поръчала за подарък две от книжките от поредицата "Какъв комшар", които са се изчерпали в Хеликон, където бяха по 2,50 и се наложи да ги взема на редовната им цена. С тях получихме и последната книжка за Франклин, която ни липсваше и три книжки от "Във вълшебната гора" (от тях пък ни липсват само още две), допълних също и с нови две поредицата ни на Туве Янсон:

# 346
  • Варна
Лъки, наистина, както е казала sky*, е добре сама да прецениш дали книгата ще е подходяща към настоящия момент за твоето дете. Наскоро ми казаха, че дъщеря ми е много трудна за определяне на подходящи книги спрямо възрастта й, така че надали мнението ми е достоверен ориентир. Много пъти се е случвало да й харесват книги за по-големи деца, а книгите за нейната възраст да не ги разбира и да ги оставям за по-късен етап.

Сиси ♥♥, нашата книжка е с автограф  Heart Eyes - всички книги в книжарницата, откъдето я купих, бяха надписани.

ПП. Може би всичко това се дължи на факта, че имаме и сме прочели много детски книжки. Веднъж, когато дъщеря ми беше някъде около 4, гледахме предаване за красиво обзаведени домове. В хола на една къща имаше много лавици с книги, при което дъщеря ми възкликна: "Мамо, виж! Човекът си е направил детска стая"   Joy . Само да не си помислите, че няма играчки - има, и то доста, но книжките й са страст от малка.

Последна редакция: ср, 22 яну 2014, 16:36 от Gloxi

# 347
Имам и със стихотворения 1-2 и към тях почти никакъв интерес.
Днес влязохме в една книжарница, тя искаше да разглежда. Оставих я, аз се загледах и видях, че са пуснали "Замръзналото кралство" на Егмонт по филма. Показах й я, тя я грабна въодушевено да я гледа. Питах я дали иска да я вземем. Тя отгърна първите две страници и ми я върна, не искала. Нищо не купихме. Ние и не бяхме влезли за това, ама все пак странно ми стана. Мислех, че ще използва и ще предпочете да се купи нещо Mr. Green
Та така, докато няма огромно желание предпочитам поне да чета неща, които на мен ми допадат. Загледах на Туве Янсон поредицата за Муминтролите и мисля от тях да й взема.

# 348
  • София
Шипка, Morena, Сиси, благодаря за предложенията. Още утре ще се разровя в онлайн книжарниците. Някои от книжките ги имам даже:) Ще изчета и темичката, която Моrena e споделила.

# 349
За малките деца се включвам с тази книжка (моето много я харесваше), те са поредица от 3:

# 350
Да, и аз се сетих вчера, че пропуснах Ленард, моят син също ги харесва. Пропуснах май и всичко на Леда Милева, особено на почит у нас са цветните й приказки (за съжаление обаче май не се намират).

# 351
  • Sofia
 Цветните приказки на Леда Милева ги има в стари издания. Например:

# 352
  • София
Цветните приказки на Леда Милева ги има в стари издания. Например:

Една от любимите книжки на моето дете в момента е "Сиводрешко и Бързобешко". Четем я поне по няколко пъти на седмица. Дори сме си купили две зайчета, по желание на щерката, на Schleich, с който разиграваме епизоди от книгата Simple Smile. Също така и "Приказка за синьото балонче и куклата с розовата рокля". Обожавам я аз тази книжка.

# 353
"Сиводрешко и Бързобежко", "Работна мецана".. са включени в поредицата "Приказки незабравими в рими", затова не съм ги споменавала поединично. Но "Балончето и куклата с розовата рокля", да, заслужава да се отбележи, пропуснах я, а точно преди няколко дни каката я чете на дребния..

# 354
  • Sofia
А "Сиводрешко и Бързобежко", "Работна мецана", "В една зоологическа градина" и цветните приказки  (както още приказки) са включени и в това издание, което ние имаме. 
За информация го казвам, ако може да си намерите или пък случайно срещнете книжката на някоя сергия за стари книжки. Simple Smile

# 355
Преди 1-2 години купих ето тези две книжки на Леда Милева и много се харесват вкъщи, доста произведения са събрани там, подозирам почти всичко от стихотворенията й (има и отделен том за детски пиеси):

# 356
Благодаря на всички за отговорите. Не съм се притеснила за четенето, но някак ми е чудна комбинацията между любов към книгите и липса на интерес към буквите. Ще пробвам да си намирам работа на най-интересното да видя ще има ли развитие някакво, досега не съм отказвала никога да чета. SZA, ти си първият човек, от който чувам, че е добре да има основа за четене детето преди да тръгне на училище (а твоето мнение е ценно за мен), навсякъде звучи мантрата "Не ги учи, после ще им е скучно в училище"! Сиси, добре ме успокои, но и цифрите не го вълнуват, само рицари, гоблини и битки са му в главата Simple Smile Сподели моля те за кръжока, какво правят там? Следя им страницата и много ми харесват публикациите.
Жасмин, не мога да кажа за картите, според мен са само рисунки и се чудех какво можем да правим с тях. За да се направи приказка ще трябва да се вмъкнат и герои (даде ми много добра идея всъщност към нашите разпечатани карти, с които си правим приказка да вмъкнем и карти с чувства!) На какви Менса занимания ходите вие? Dixit е една игра с много приложения с различни карти, може да се играе само със стартовата и при желание да допълваш.
sky*, на "Мими и Макс" не можах да открия в нета откъс, за да преценя дали ще има интерес към нея, но попаднах на "Митко, който се усмихваше на звездите". Gloxi, много ме разсмя с детската стая  Laughing
Бухтичка, момичетата ти дадоха много насоки, интересът се създава, провокира се, той не избуява изведнъж от нищото огромен. А най-лесно се срива с неподходяща книга.

# 357
  • Варна
Лъки, заповявай:

http://mimiimaks.com/viewpage.php?page_id=2

Смятах да не се изказвам по въпроса с буквите - все пак толкова хора са споделили, но в крайна сметка реших да разкажа и за моя опит. Дъщеря ми към 4 години знаеше буквите по нейно желание, но нямаше интерес да се научи да чете. С мъжа ми планирахме да я направим кака, а с бебе не си представях как ще мога да чета по няколко книжки на ден. Затова взех решение да събудя интереса към самостоятелното четене. Първоначалните ми опити претърпяха провал, но открих много интересно решение, предложено от Анда. Идеята е сричкообразуването да се престави под формата на приказка:  как две самотни букви се срещнали  в гората, много се харесали, хванали се за ръчичка и се представяли с общо име. Разказах приказката на дъщеря ми и й предложих да я играем като игра. Беше очарована. Аз почти винаги грешах, а тя ме поправяше като даваше правилните отговори. Така след известно време неусетно се прехвърли на книжки от рода на "1001 неща, които да откриеш на село" (игра + малко четене) , после на книги като  "Тайната на плашилото" и т.н. Досега четеше поредицата "Да се научим да четем с Франклин", но днес (на 6 години без няколко дни) ми заяви, че не й е интересно, тъй като по картинките разбирала всичко. Оставих я сама да си избере четиво и изборът й бе "Мишокът катерач и другите животни в Гората на склона". Честно казано, не ми се вижда подходяща за самостоятелно четене от нея, но не посмях да я спра. Първият лист обаче вече е прочетен  Flutter.

# 358
Лъки, миналата година ходихме на открит урок и беше много интересно, включихме се и родителите. Напр. намисляхме си някакво чувство, емоция и по двойки с децата излизахме отпред и показвахме само с жестове и мимики, останалите се опитваха да познаят - ядосан, загрижен, умислен, щастлив, изненадан и т.н. Но правят най-различни неща, много русуват, говорят по всякакви теми, кара ги да споделят всичко, което ги вълнува и разсъждават след това защо е така.. Курсът го води психоложка.

Gloxi, "Да четем с Франклин" вече се преиздава по 2 историйки в поредицата "Премеждията на Франклин", просто информативно. Хубаво е, че сподели историйката за сричкуването! Браво на четящото дете, остави я засега, ако се обезсърчи й предложи да я четете заедно.

secret girl, да за тези томчета също говорех като имах предвид всичко на Леда Милева, пиесите така и не ги взех, а казват, че са много хубави също..

Моренка, ние имаме и на трите книжки старите издания и интересно, че децата ги предпочитат пред новите (Сиводрешко.. и Работна мецана ги имаме и съвременни).

# 359
Чудни сте, утре ще потърся пиесите ма Леда Милева в библиотеката  Heart Eyes.
Сещате ли се за други книги с пиеси, които децата да могат да разиграват?
Мартина използва разни плюшковци за герои и подготвя домашен театър всеки уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт