Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 9, Коледна

• 57 014
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Честит празник на всички!  Hug
Моят скромен подарък за младежа е .

# 541
Честит ден на детската книжка и от мен!
Ето и моят подарък!

# 542
Честит празник на всички деца и книжки!
Аз трябваше да инвестирам в 3 книжки, но това е инвестиция, която винаги си струва!! Simple Smile

Книжките са: 1. Енциклопедията на Билла за океана /мечтана от толкова време и с доста голямо закъснение, защото вече всички я имат.... но нищо, мечтаните неща са по-сладки... Grinning/
2. Роалд Дал "Стъкленият асансьор"
3. За най-малкото "Фин в джунглата"

bouquet

# 543
След опита ми да обобщя нашите придобивки от последните месеци и то тези, за които не съм срещала коментари тук в темата (или пък съм ги пропуснала Wink), най-вече искам да се похваля с една поредица от Исторически енциклопедии на Софтпрес:

Енциклопедиите са издадени през 2008, но (странно как) аз не се бях натъквала на тях до преди няколко месеца, когато се оказа, че някои от книжките току що се били изчерпали. Но след упорито търсене се сдобих с целия комплект (по принцип не обичам да купувам на старо, но за тези се изкуших) и съм безкрайно щастлива, защото енциклопедиите са изключително професионално написани! Информацията е синтезирана по много сполучлив начин, така че човек (дете, а дори и възрастен) да успее да си изгради цялостна картина за историческото развитие в съответната област. Естествено като за енциклопедии, има много илюстрации и карти. Книгите са превод на британско издание - предназначени са за деца в ученическа възраст.
Не съм купила само книгата за Праисторическите хора, защото тази тематика не ми е съвсем по сърце, така че за нея не мога да споделя отзиви. Също съжалявам, че, както ми обясниха от издателството, няма да издадат последната книга от поредицата - Съвременните оръжия. 

Друга книжка от придобивките ни, която искам да похваля, е тази:

Също много хубав подбор и обобщение на историите, но за по-големи деца (и пак подходяща и за родители Grinning). Тя е ново издание на Хермес - от 2014 - историите са обобщени от български автор, който, по мое мнение, е свършил страхотна работа предвид заплетените сюжети и изобилието от герои в митологията.

И още една книга на Хермес, която няма нужда от коментар:

# 544
  • на последния етаж
Преди два дни (много ни е любим Захариас  Heart Eyes):

# 545
# 546
  • София
Днес и на мен ми пристигнаха книжките и съм много доволна.
Осем на Роалд Дал, имахме само двечки. Пук и Чук, както и две на Турбьорн и 333 любопитни тайни за деца.
Надявам се и малката като се върнат от Добрич, да останат доволни  Simple Smile

# 547
Вчера взехме:

Тези за Петсън и Финдъс са ни последните липсващи. Освен онази за Коледа, нея не съм я виждала никъде.
Също така чакам поръчка от е-зона. И дадох на малката две книжки за Феликс. Първата й беше ужасно интересна. При втората имаше по-малко ентусиазъм. А не е да съм ги дала наведнъж, в различни дни беше. Но имам още две, ще й дам и тях по-нататък.

# 548
  • у дома
И дадох на малката две книжки за Феликс. Първата й беше ужасно интересна. При втората имаше по-малко ентусиазъм. А не е да съм ги дала наведнъж, в различни дни беше. Но имам още две, ще й дам и тях по-нататък.

Ако става въпрос за  Феликс Пътуване във времето определено е за малко по-големи деца...

Тук http://www.fiut.bg/catalog/category/petsan-i-koteto-findas я има коледната за Петсън и Финдъс,доставката с Български пощи е безплатна-аз съм поръчвала и една книжка  само и са ми я пращали без проблем  Peace

# 549

Ако става въпрос за  Феликс Пътуване във времето определено е за малко по-големи деца...

Тук http://www.fiut.bg/catalog/category/petsan-i-koteto-findas я има коледната за Петсън и Финдъс,доставката с Български пощи е безплатна-аз съм поръчвала и една книжка  само и са ми я пращали без проблем  Peace
Нови писма от Феликс се казваше мисля, но за същата става въпрос май.
За Петсън и Финдъс видях, че я има в сайта на фют, но не знаех, че доставят безплатно по пощата. Може и да я поръчам в такъв случай.

# 550
  • у дома

Нови писма от Феликс се казваше мисля, но за същата става въпрос май.

Оф,точно така е заглавието на книжката,аз я обърках с филмчето,което имаме   Embarassed

# 551
10 проницателни цитата от детски книги

Честити книжки на всички! Hug

tigger, ще погледна тези енциклопедии! Peace Мерси и за "Митове за сътворението от цял свят", бях я пренебрегнала веднъж, когато купих доста от тази поредица, макар да нямах лични наблюдения, вече ще знам. Hug

# 552

Имаме ги и ние - първата е доста забавна, но като че ли моят 6-годишен син е още малък за нея, налага се да тълкуваме някои изрази. Но пък я четем в момента и каката също се нарежда да слуша (а тя е почти на 13). А втората е част от передица, имаме и предните 2.

Честити книжки на всички!

tigger, изглеждат интересни тези енциклопедии, поръчах ги от издателството, всички бяха налични, поне онлайн. Да видим дали ще ми ги доставят, защото сега гледам на половината са сложили надпис, че не са налични. http://www.soft-press.com/goto.htm?http://www.soft-press.com/src … &viewbook=654

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 10:25 от Анонимен

# 553
Да, Жасмин, не само в сайта на издателството стоят като налични, но и в други онлайн книжарници, но съм разговаряла лично със Софтпрес и оттам ми разясниха, че тиражът на 3 от книгите е изчерпан. А след като се свързах и с онлайн книжарниците се оказваше, че те поръчват от издателството - не държат на склад, така че резултатът беше същият.
Чудно защо обаче Софтпрес не си коригират инфото на сайта. Въобще като цяло ми се струва, че действат много апокрифно с тези енциклопедии - не са си платили права ли някакви, какво, не знам. Но не мога да си обясня как във всеки магазин за хранителни стоки е залято с техните енциклопедии за големите котки, влечугите и т.н., а тези, които са многократно по-ценни - все едно ги крият.
Желая успех в намирането на която и да е от енциклопедиите - всяка от тях си заслужава! Hug

Сиси, само пак да кажа, че книгата с митовете за сътворението на света е за по-големи деца - аз съм я взела за по-нататък, живот и здраве. Уточнението ми може и да е излишно, тъй като зная, че и ти постъпваш по подобен начин, но все пак да не подведа някого. Wink

# 554
Да, Жасмин, не само в сайта на издателството стоят като налични, но и в други онлайн книжарници, но съм разговаряла лично със Софтпрес и оттам ми разясниха, че тиражът на 3 от книгите е изчерпан.

Точно така се получи и при мен - направих поръчката и получих потвърждение за всичките 7 тома на енциклопедията им. Оказа се обаче, че имат само 4, които ще ми изпратят, другите 3 им били изчерпани. Е, сега поне са редактирали в сайта си и са маркирали изчерпаните като такива.

Но пък липсващите три намерих тук, поръчах ги вчера и днес ги получих:
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=13740
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=27434
http://knigabg.com/index.php?page=book&id=16347
Чисто нови, все едно са издадени тази година, не през 2008. Направиха ми и 10% отстъпка, пратиха ми и подарък, което много ме изненада, не знам по какъв повод. Ако знаех, щях да поръчам всичките от там, има ги, с изкл. на Религиите. Много съм доволна от тази книжарница!

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 19:40 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт