Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 29 375
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
На някои вече появи ли си линия негра? С миналото бебе имах доста тъмна и стоеше много време, а сега все още няма индикации за такава...
[/quote]

Имам, отдавна. Сега е по-изразителна.

# 616
И аз съм чувала, че носа се пристрастява към ксилометазолин (това е съдържанието на Олинт) + това не трябва да се прилага при бременност   Thinking

# 617
Здравейте на всички
Цяла нощ се въртях и пак не спах Sad Обзе ме нов проблем Sad наду ми се вчера единият лимфен възел на врата. не ме боли , нищо ми няма...не знам от какво е.набързо вчера прочетох от какво може да е и се шашкам. днес ще ходя на лекар, но до тогава хиляда мисли ми излязоха.....
За киселините , които ги споменах са ми от сладкото.поне вчера като хапнах десерт с шоколад ми пламна гърлото отново .днес ще избегна шоколада да видя дали ще ми се появят. не се издържа иначе Simple Smile
malkatat преди две седмици по Коледа малкия ме зарази с една много коварна ангина.Хрема жестока- лекувах я отначало с тампони напоени в ракия, след това инхалации си правих от лайка и беше се отпушила само едната  Simple Smile......една колежка ми спомена за захаросан мед (малко топче колкото грахово зърно) се пъха във всяка ноздра и лягаш.много е болезнено,но след като спря болката,станах и  като текна като  из ведро носът ми ,издухах се и до там. Изчезна хремата с тези бабини за няколко дена.Пък за гърлото с друга бабина се оправих....но ако някой се интересува ще споделя Simple Smile Не знам дали лимфния ми възел има някаква връзка с преболедуването...все пак минаха близо две седмици от както оздравях - може ли да е от настинката?

# 618
  При мен се запушва носа само през нощта ,заради сухия въздух в стаята,та ще трябва да измисля нещо за овлажняване.При мамите с хрема може да слагате мед в носа или да капите сок от лук.гадно е, но е ефикасно.Линия негра нямам,и с първата бременност нямах,само на финала беше малко по-тъмна линия и това е.

# 619
На някои вече появи ли си линия негра? С миналото бебе имах доста тъмна и стоеше много време, а сега все още няма индикации за такава...

Имам, отдавна. Сега е по-изразителна.
[/quote]
И аз имах преди - сега не. Чувала съм, че ако си бременна с момиче не се получава. Там май има нещо вярно  Mr. Green

# 620
Все още нямам такава линия. С първата бременност се появи в края на 8-ми месец и изчезна почти веднага след раждането.  Снимката на аватара ми е правена почти в девети месец и там едва се загатва.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 10:14 от ~mademoiselle~

# 621
при първата ми бременност към края си я имах, която при мен изчезна след раждането.Сега не ми се е появила още, но има време Simple Smile
pisiana и аз капах лук в носът, помагаше ми временно и след това пак се запушваше.не знам при всеки е различно

# 622
Miss D за пъпа и аз май имам проблем, много се разшири и изкача вече доста чести, понякога получавам остра пронизваща болка в него, която отминава след 1-2 мин, а като цяло е много чувствителен на допир... смятам да говоря с лекарката ми, но чак другата седмица

Линия на бременността и аз имам, още лека . ММ казва че е зловеща хаха, а на мен ми е сладка Simple Smile

# 623
Pinkaaa,а беше ли бременна през това време? Simple Smile
Не не съм била бременна,аз дори не знам дали е позволено капки при бременност може би само в краен случай ама то в такава ситуация всички лекарства са в краен случай Simple Smile

# 624
Тази зима за трети път съм хремава - но поне на фона на многото болни покрай мен, нямаше начин. Но поне е само запушен нос. Първия път (което беше... около средата на октомври) в рамките на 2-3 дни ползвах Олинт. Като ме повтори (в началото на ноември) взех други капки със съображението, че съм бременна и уж да не навредят - Пиносол, билкови капки, ама ефект нулев. Сега, преди НГ, пак се разхремавих, този път взех на Afrin спрей, нали уж е хомеопатичен, с чиста морска вода... еми и той не помага, вече 10-ти ден ми е запушен носът и не знам какво да го правя направо... (сок от лук не слагам, много ми е чувствителна лигавицата и се разранява лесно, не ми се занимава с кръвотечения от носа, достатъчни са ми породените от бременността Grinning) ... Надявам се през идните 3 месеца да нямам други подобни "болести", че лоша работа...
А на всички вас пожелавам да сте здрави - това е най-важното, и да родим едни хубави моми и момци, които също да кипят от енергия и здраве!  newsm30

# 625
  • в 1001-та нощ
Pinkaaa,а беше ли бременна през това време? Simple Smile
Не не съм била бременна,аз дори не знам дали е позволено капки при бременност може би само в краен случай ама то в такава ситуация всички лекарства са в краен случай Simple Smile

Не се препоръчва при бременност и кърмене, защото не са правени тестове на бременно и кърмещи - ясно защо  Peace

Като цяло - за този тип продукти - не се препоръчва и продължителна употреба, какво случая - разбирам, че е  Rolling Eyes

Лигавицата само набъбнала ли е или има и секрети? Обичайно това набъбване в от 8 месец, тогава има и прихъркване нощем, при някои бъдещи майки - доста силно, при други, като тихо мъркане .... не е обичайно толкова рано да се случва. Да, има хормонална предпоставка, но ... толкова силно и от толкова рано - не е типично и е кофти да се неглижира от страна на лекарите с причина "бременност"  Confused

# 626
a.l.e.n.a,нямам секрет просто е подута и това е Sad

# 627
Yulleto_ stz и аз като теб се разболях и от тогава ми остана запушения нос от начало и аз използвах само хомеопатични спрейове но от тях нямаше ефект и така минах на олинт, дано при теб да мине защото е ужасно особенно вечер и през нощта Hug

# 628
Линия негра нямам и аз засега... с предната бременност също не съм имала.
За килограмите и аз съм +5 вече, поне на последното мерене преди 4-5 дни бяха толкова Simple Smile С храната не се ограничавам, хапвам си каквото и колкото ми се яде, но не мисля че съм прекалила кой-знае колко с нещо...
Киселини получавам рядко, все още не съм установила конкретно да са от някакви храни, но отминават бързо и не съм предприемала никакви мерки. Прави ми впечатление, че се появяват ако скоро след хранене се навеждам повечко (напр. при вършене на някоя домакинска работа).
По въпроса с хремите - доста сериозна хрема имах и аз през декември, първоначално лекувах с капки Пиносол и Цинабсин, на мен ми действат добре, но ги ползвах 3-4 дни само а може би трябваше повече... защото както уж хремата отшумяваше ми се възпали синузита и по коледа бях със зверско главоболие. Едва дочаках 27 и отидох на УНГ, който ми изписа антибиотик. Никак не ми се щеше да го пия, но в крайна сметка след като лекаря каза, че иначе може да се влоша още повече и след консултация и с гинеколога бях го пих 7 дни...
Надявам се болестите вече да са зад гърба на всички ни.....
Хубав ден от мен!

# 629
И аз да се присъединя към групата със запушените носове - от два дни имам ужасяваща хрема, а тази нощ носа ми беше толкова запушен, че няколко пъти се будех от липса на кислород, сякаш някой ме души, да си призная няколко пъти си пръснах Муконазал. Ходих при лекарката, която ми води консултацията, предписа ми Биозин мама, капки за нос Куикс, чайчета и седене на топло вкъщи.
На мен също започна преди две-три седмици да ми се появява Линеа негра от пъпа нагоре, а самият пъп е станал много чувствителен на допир, някъде май бях гледала специални лепенки за пъп, но не помня къде  newsm78
Килограмите ми са +5,5, не се ограничавам от нищо, напоследък се опитвам да боря ленивите черва със закуска от кисело мляко с овесени ядки и малко мед, резултата е налице и съм много доволна Simple Smile
Бързо оздравявяне на всички!

Общи условия

Активация на акаунт