Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 29 353
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Nova Zagora
malkatat малко късно се включвам по темата но все пак се надявам да помогна...Бях със запушен нос близо месец и изпробвах всички бабини деветини които чух за отпушване, накрая около седмица пръсках олинт само вечер,но ми стана много съвестно и го спрях. Нищо не помогна. Накрая отидох в аптеката при една моя позната и буквално се разплаках докато и обяснявах какъв ад изживявам. Тя ме успокои и ми даде Тетрисал спрей,виетнамско чудо и Vitcko инхалаторче. мазах,шмърках и впръсквах при всяко запушване. За 2 дни ми се отпуши на цяло носа, но тези 3 неща стоят на нощното ми шкафче и знам,че са единственото ми спасение!

# 646
От Пловдив се събрахме в общ скайп чат в който ще започнем да обсъждаме педиатри, раждане, болници, лекции и тн. желаещите да ги добавя да ми пишат и ще ги потърся в скайп Simple Smile

# 647
  • София
Здравейте,
малко късно се включвам, но да кажа на мен какво ми помогна за отпушване на носът- ползвам спрейчето на Куикс с евкалипт. Това е физиологичен рзтвор /морска вода. с добавка на евкалипт. Напълно безвреден. Другото е да си намажа нослето с дмашен мед. Или да си направя хубава инхалация с лайка и сода. Опитайте!
Линия негра нямах първият път и сега нямам. Може и да е вярно, това което пишете:)
За гъбичките ми се върти, че маслото от чаено дърво помага. Провери все пак.
За сега лека нощ от мен!

# 648
geri-gb и Bunnie благодаря ви! Надявам се да успея да се преборя че е доста неприятно...

# 649
Привет, мами!
Аз съм и от Пловдив, и от София, циркулирам между двата града, макар че ще раждам в София, по всяка вероятност ще се гледаме в Пловдив Simple Smile Така че по някое време може да се присъединя към вас.

За ангина, Aloof_8 - много помага компрес на гърлото с извара, покриваш с марля, после найлон и накрая шал - важното е да се сгрее гърлото. И така спиш цяла нощ. Знам още, че гаргара с Кола Кола маха всички налепи, но не съм пробвала. И аз имах хрема, но не помня как мина, май не беше тежка, пръсках Еуфорбиум 1-2 дни и отшумя.

Внимавайте с капането на сок от лук, защото може да си изгорите лигавицата на носа и да нарушите обонянието, аз имам лош опит от такива капки Sad Мисля, че може по 1-2 капки, но не повече. Може да смесите капките с физ. р-р за всеки случай, или мед, да са по-разредени. Може и да пъхате парчета лук в носа и да легнете за 5-10мин назад. Гадничко е, но баба така ме лекуваше като дете и после всичко изтича като река

# 650
  • в 1001-та нощ
Здравейте и от мен Simple Smile
Килограми -бях 50кг преди да забременея,а сега сам 62 и съм на диета предписана от докито Sad много изведнъж ги качих и съм си поувредила черения дроб, бях писала че имам болка високо в дясно под реброто като претрито го чувствам и се оказа че е черен дроб натоварен от малки масни частици,които го претискат и боли. Затова и диетка.
...

Чудесно е, че лекарят ти е обърнал внимание и сте взели мерки навреме  Peace

# 651
  • USA
malkatat, има разлика между запушен нос от настинка/инфекция и запушен нос от бременност. Предполагам правиш разлика и ако е от второто, не ти трябват никакви капки или каквито и да е лекове Hug.

bi-bi-to, би ли споделила как си си натоварила черният дроб чрез хранене, какви храни, ако може и диетата. Дано бързо се оправиш Hug! Благодаря!

Аз също имах хрема, но освен чай с лимон и мед, понякога клеева тинктура, друго нямам вкъщи. Проблемът е, че има много болни хора в момента и колкото и да се пазим и мием здраво ръцете, пак се заразяваме.

Линия негра-имам съвсем лека, сигурно докрая ще е доста по-тъмна.

Лениви черва/запек-този път учудващо нямам, може би, защото хапвам доста плодове.

veselkapetkova, за гъбичките аз също знам за масло от чаено дърво, но през бременността мисля, че не е препоръчително, действало някак си на хормоните. Провери ако искаш в нета. Също така знам за равни количества кислородна вода или оцет и вода и се накисват краката за 30 мин. всеки ден. Моя съученичка пък веднъж сподели, че си накисвала краката в кисело мляко всеки ден и за 2 седмици й минало. Не съм имала никога гъбички, просто споделям какво знам от други хора. Дано се справиш лесно с тях Hug!

# 652
добро утро мами Simple Smile
veselkapetkova и аз съм чувала за домашен оцет в една легенче разреден с малко  вода , колкото да не ти изгори кожата .....и така киснеш колкото можеш. свекърът ми е бил военен и от кубинките му се образували постоянно гъбички, та той ми е казвал как се е лекувал на времето Simple Smile
 Sun~shine за изварата съм го прилага много пъти и наистина действа Simple Smile аз се оправих от ангината преди две седмици. но от няколко дена съм с надут лимфен възел на шията. не е от зъб,ходих на зъболекар.изследванията са ми УЖ добри ....днес пак съм на доктор да видя какво ще ми каже и къде да ходя.Просто не знам дали има връзка с ангината , която я прекарах преди две седмици,чак сега да се надуят????не знам ще видим какво ще става, дано бебко си е ОК :*

# 653
За диетата, риба, бяло месо, картоф,ориз, без подправки, без люто,кисело,солено,без шоколад, - общо взето доки каза за т.н.бяла диета.
 Чесно казано не съм злоупотребявала с нищо, напротив аз и  ММ  си готвим  и хапваме здравословни неща. Аз не пържа,мазнини не си позволяваме,хляба е пънозърнест. Понеже той е с диабет и много внимаваме в това какво и как готвим и всичко се изчислява.

Но Голямата ми грашка е движението,което спрях от няколко месеца(все изникваше причина за да не мога да изляза) и стоя почти постоянно в нас и си трупкам всичко което хапна,а и никога не съм била с тези кг и явно организма като аларма си писна със слабо местенце, преди имах много динамично ежедневие (буквално нямаше време за отдих). 
 Сега си правя дъъълги разходки и макар че минаха 3-4дни мога да кажа, че се чувствам ок,да видим как ще е за напред.
  За това ви съветвам,намирайте време за разходчици и чист въздух Simple Smile

# 654
maimun77, AlooF_8 благодаря и на вас, че се отзовахте Simple Smile
За маслото от чаено дърво и аз срещах информация, че не е подходящо да се използва по време на бременност, така че мисля да не рискувам.
Снощи не разполагах с много свободно време и третирах само със сребърна вода, по съвет пак тук от форума и след това намазах с Ламизила, но довечера мисля да опитам и с оцета. Дано наистина в комбинация от всички мерки проблема да отшуми...
Още веднъж благодаря много на всички, които се включиха по темата Hug

# 655
Добро утро и от мен. Цяла нощ не спах заради запушен нос  Sad Отпушва се за секунди и щом сменя позата отново се запушва. Момичета с втора и трета бременност, как вървят коремите ви този път? Моят е доста нисък и причината е загубата на тонус в коремните мускули. От 25 г.с. започна да нараства скоростно и сега като седна така ми натиска краката все едно съм в 9-ти месец  Thinking

# 656
  • София
А този Ламизил подходящ ли е сега при берменност? Нещо ме съмнява да си призная.

# 657
А този Ламизил подходящ ли е сега при берменност? Нещо ме съмнява да си призная.

Изписа ми го джипи-то, и при това положение разчитам че не е проблем да се ползва. На листовката също не беше упомената строга забрана, нещо от сорта само ако е наложително и след консултация с лекар, а по време на кърмене пишеше че е противопоказно.

~mademoiselle~ моят корем сега с втората бременност също върви по-голям и е по-ниско от преди, движенията на бебка на моменти ги усещам толкова ниско, че имам чувството че ще се покаже отдолу  Joy

# 658
veselkapetkova и аз го чувствам така корема си.все едно ако клекна по сериозно и ще излезе бебко отдолу Simple Smile не ми увиснал корема, но определено много ниско го нося.....не мога сама да си събувам ботушите Sad голям срам.

# 659
  • София
 Здравейте, мили момичета, да се включа и аз тази година:) Бъдете здрави и много весели, с най-голямото ни щастие през април!
 На всички с поводи за празнуване последните дни им желая всичко най-хубаво:)
 Аз съм сравнително отдавна болничен вкъщи и въпреки това нещо пак не ми стига времето newsm78 и успявам само да ви чета. Първия път, ходих и доста ентусиазирано на работа, време за лекции намирах, че чак и с другите бъдещи майчета се събирах lalalala
  По актуалната тема за носовете, моят също е запушен, но не съм сигурна дали е от прекарания грип по празниците, от бремеността или от възпален синузит.
Пробвах стеримар, мед, виброцил и за момента май тръгна да се отравя от "муконазал плюс спрей".

Общи условия

Активация на акаунт