Семейството за Коледа се стяга, Априлчето доволно се протяга :)

• 30 261
  • 732
  •   1
Отговори
# 75
Много ви благодаря момичета определено ще опитам някакви таблетки за киселините, защото не се издържа иначе.Пожелавам на всички хубав петъчен ден newsm51

# 76
Babyboopk, аз родих секцио и не е било притеснително 4,170кг. 15 дни преди термин. Докторката ми каза, че на термин е щял да бъде около 4,700 точно толкова се е родил и баща му. При мен се наложи секцио, защото имаше 2 пъти пъпна връв около вратлето и съм с тесен таз. Още в началото започна да върви по-голям и бях подготвена. Аз и брат ми също сме раждани секцио, по същата причина. Мъжът ми и брат му нормално БЕЗ нито един шев, единия 4,700кг. другия 5,100...Simple Smile)))

# 77
Момичета, някой може ли да ми разясни малко процедурата по взимане на болнични? От няколко години съм на свободна практика и не съм взимала и 1 ден болнични, затова не съм наясно изобщо с нещата. До колкото знам личният лекар трябва да ми изготви някакъв картон в който да се вписват болничните. Сега, когато съм на ЖК може ли този картон да ми го изготви лекаря по ЖК или все пак трябва да мина и през личния лекар? Като стана дума за лични лекари, ако имам нужда от направление, примерно за хематолог, от него ли трябва да го искам или от гинеколога ми по ЖК?

# 78
Betyboop,ако никога не си имала картон,трябва да си купиш,наричат ги лична амбулаторна карта за възрастен,защото има и за деца.Ако имаш някакъв стар,може да се ползва,но задължително заверен от твоя личен лекар.А оттам нататък гинеколога вече може да ти пише болничните,обикновен до 14 дни или ЛКК-30 дни.Колкото до направленията,ако не се лъжа,и двамата могат да ти дадат,личния лоекар със сигурност.Ако гинеколога е открил проблем,въз основа на преглед и амбулаторния лист,мисля също може да те прати.Дано съм ти била полезна.Желая хубав ден на теб и всички момичета Simple Smile

# 79
  • София
Момичета, обръщам се към вас с молба за съвет.
Направих си кръвните изследвания за втория триместър. Оказа се, че стойността на хемоглобина ми е спаднал до 107 g/L (за сравнение до миналият месец беше 120). Консултирах се с наблюдаващият ме лекар и ми препоръча да започна прием на витамини "Пренатал", които са комбинация от фолиева киселина, желязо и калций. Оказа се, че има няколко разновидности на "Пренатал"!
Коя от тях е най-често препоръчвана за приемане?

# 80
Sabrina85, благодаря. Явно ще се минава пак през личния лекар.
rayahr, моите стойности след последното изследване са същите. Не знам дали само с Пренетал ще успееш да вдигнеш хемоглобина, особено ако анемията е желязодефицитна. Още повече, че калцият пречи на желязото да бъде усвоено. Аз не знаех за това правило първия месец и общо взето никаква не я свърших. Пия Сорбифер. Мисля да го пия още един месец, спазвайки стриктно диета и ако няма повишаване на хемоглобина ще търсим с док причината другаде.

# 81
  • София
elfi80, за нищо, добре е, че ще ти вземат секрет за изследване - при сигурна инфекция, която продължава дълго антибиотик ще е наложителен; нещата, които ти казвам са все прилагани при гнойни ангини и подобни, и вършат работа по принцип, но не знам колко време вече продължават болежките; направо си има епидемия според мен в момента - удря все в носа и гърлото, често и с кашлица; моята хрема ме влачи 1 седмица (винаги е толкова, независимо дали третирам или не), но после 1 седмица чистих гнусотии така да се каже, затова повечко пазене; смятам да си накупя маски и да нося навън, изобщо не ми пука, особено с ниската култура на хората, които масово си кашлят без каквото и да е прикриване, уф айде стига съм се отплесвала, да се оправяш бързо!

# 82
  • София
rayahr, ако приемът на калций и желязо е балансиран - не би трябвало да имаш проблем; има възможност, ако консумираш много млечни и други, богати на калций храни, да се постигне пренасищане с калций, което затруднява обработката на желязо от организма, но не е фатално; нормално е хемоглобинът да пада през бременността, твоят е малко под нормата - няма страшно; прави си сокове от червено цвекло, моркови и ябълки; консумирай и много витамин Ц, той подпомага обработката на желязото, особено ако идва от растителни източници; важното е серумното желязо да ти е в норми - то показва дали реално има анемия или не, аз редовно си пускам и него, независимо, че не влиза в пакета за ПКК, понеже съм вегетарианец; и само да предупредя - сокчето, което ти казах е полезно, но не прекалявай с количествата - разкарва доста, и ако решиш да го пиеш не се стряскай, ако урината се оцвети - от цвеклото е (зависи какво количество си сложила в сока де)

# 83
Елфи   bouquet Звъннах си и на лекарката (въздържах се до сега, за да не "досаждам" с капризи) и тя ми каза, че е от малката ми мушмолина, която притискала нервите там и за това ме боляло. И има логика да е така, защото до последния преглед беше се излегнала, а онзи ден на ЖК ми казаха, че вече се е обърнала и е седалищно, т.е. крачетата й са горе долу там, където ме боли.... Та да си пия нош-па и така..
Или,  WOOW, както казват старите хора, отгледани са се родили  Mr. Green
BettyBoop самоосигуряващо се лице ли си? И аз тази година за първи път взех болничен, като самоосигуряваща се и направих следното: отидох в осигурителната ни каса с болничния, удостоверение от банка, че там имам банкова сметка и декларация по образец от сайта на НАП (пак с  посочване на банковата сметка) и им ги предадох. Предполагам, че ако си без осигурителна каса, просто трябва да отидеш в НОИ със същите документи. За всеки случай направи си копие от болничния лист да имаш за себе си.
Иначе самото вземане, беше от ЖК и отидох с картона.

Спокоен ден, момичета.

# 84
Аз пия "Пренатал" от 2 месеца и не знам да има различни видове  Blush Първия път ми го предписаха и до колкото мога да разчета на рецептата пише нещо като DNiI  Thinking В аптеката ме питаха само каква разфасовка искам и в началото взех за един месец, за да видя как ще ми понесе. После вече без рецепта купих опаковка със 100 бр. За този на Jamieson става въпрос, освен да има няколко производителя  newsm78 Цени не помня  Blush

# 85
  • София
BettyBoop, Dao, ira13, благодаря ви за насоките и съветите.
Наблюдаващият ме лекар беше пуснал направление за хемоглобин, никъде не беше отбелязано изследване на желязо или серумно желязо. Затова ще направя нови изследвания чрез направление от личния лекар.
Иначе наистина наблягам на млечни продукти, не че съм им почитателка, но по време на бремеността ми се усладиха. Хапвам червено цвекло (леко подварено) и поне по 2 пъти на ден пия фреш от цитруси. Ако "Сорбифера" е без рецепта направо ще купя от него.

# 86
  • Nova Zagora
Момичета тръгвам за ФМ и много ме е страх...стискайте палци всичко да е наред.

# 87
училище за бременни
http://sofia.dir.bg/news.php?id=15736364

от жк ми препоръчаха тези витамини, понеже не ям риба и червени меса
http://apteka.framar.bg/30018156/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BD% … %D0%B1%D0%BB-2-28

а за желязото
http://apteka.framar.bg/30023600/%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B0% … 250-%D0%BC%D0%BB-

# 88
Елфи, аз пих Аугментин 5 дена за гнойна ангина в 4 месец. Днеска и на мен ми драска гърлото нещо пак.
Babyboopk, видях че си писала за болежки в областта на слабините. Мен вчера ме боля срамната кост много силно, не можех и една крачка да направя, нещо като силна мускулна треска, днеска болката е по- слаба.
А тази нощ ме боля десния бъбрек и по целия ход на уретера, но като се раздвижих и мина. Това ми се е случвало и друг път през нощта, но не съм споделяла още с АГ.
Днеска и аз пуснах кръв и урина и чакам резултатите Simple Smile

# 89
  • София
Момичета тръгвам за ФМ и много ме е страх...стискайте палци всичко да е наред.
Срещата е много вълнуваща, ще разбереш със сигурност да ли ще имаш момченце или момиченце. Сигурна съм, че после ще се похвалиш с добри новини и ще летиш от радост и щастие.

Общи условия

Активация на акаунт