Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са значенията на FIBU, TIBU, RADU и Ulna в ехографското изследване на плода?
Кога е подходящо да заведем дете на кино?
Какви са измерванията на бебето с помощта на ултразвук и каква е тяхната точност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са значенията на FIBU, TIBU, RADU и Ulna в ехографското изследване на плода?
Тези измервания представляват части от ехографското изследване на плода. FIBU представлява малък пищял, TIBU представлява голям пищял, RADU представлява радиалната кост на ръката, а Ulna представлява другата долна кост на ръката. Тези измервания се използват за оценка на развитието на плода и установяване дали всичко е в нормални граници.
-
Кога е подходящо да заведем дете на кино?
-
Какви са измерванията на бебето с помощта на ултразвук и каква е тяхната точност?
Измерванията на бебето с помощта на ултразвук включват размерите на различни части от тялото, като главата, корема, бедрото и други. Точността на тези измервания може да бъде повлияна от няколко фактора, включително позицията на бебето, настройките на апарата и техническите характеристики на измерванията. Въпреки това, те са важни за оценка на развитието на бебето и установяване на неговото здравословно състояние.
-
Какви са нормалните стойности на TSH по време на бременност и какви са последствията от високи стойности?
-
Как да се справя с кашлица и възпалено гърло без температура?

Звъннах си и на лекарката (въздържах се до сега, за да не "досаждам" с капризи) и тя ми каза, че е от малката ми мушмолина, която притискала нервите там и за това ме боляло. И има логика да е така, защото до последния преглед беше се излегнала, а онзи ден на ЖК ми казаха, че вече се е обърнала и е седалищно, т.е. крачетата й са горе долу там, където ме боли.... Та да си пия нош-па и така..
Първия път ми го предписаха и до колкото мога да разчета на рецептата пише нещо като DNiI
В аптеката ме питаха само каква разфасовка искам и в началото взех за един месец, за да видя как ще ми понесе. После вече без рецепта купих опаковка със 100 бр. За този на Jamieson става въпрос, освен да има няколко производителя
Цени не помня