Първия път...

• 81 552
  • 1 399
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Съвсем възможно е.
Аз от 16 годишна почнах да излизам с компании.
Там едното си води към другото.
По принцип съм много общителен човек и не мога да си представя да си огранича контактите с хора - били те жени или мъже.
Даже сега, като ми се налага да се поогранича покрай децата, семейството, работата, времето, пак ми е кофти.
Не говоря за секс. Mr. Green

# 571
  • София
Причините на всеки са различни. Аз лично, не разбирам, когато причините не са травматичен момент, а някакви нелогични убедености.
Ако човек не е срещнал подходящ, ако има лоши случки и спомени-ок. Но да мисли, че никой не е достоен или някакви подобни неща...тук вече ми е трудно да разбера.
Аз самата имам неприятни случки в миналото, но това сякаш не ми се отрази на сексуалното разузнаване. Чак на мен ми е странно, като си знам страховете.

# 572
Здравейте отново Peace
Така.... някой спомена разговора с майката. Майка ми е страхотна и с нея сме не само майка и дъщеря, но и приятелки. Но от онези приятелки, знаете... на които не споделяте всичко... Просто не се чувствам комфортно да обсъждам точно тази тема с нея.

За всички чудещи се все още, реших да се видя с момчето. Мисля че нещата ще се случат от само себе си. Няма да прибързвам, но ако се стигне до този момент ще се отдам на емоциите си  Simple Smile

# 573
След като написаното тук не те отказа,значи си напълно готова:)

# 574
Не става въпрос за "златни окови", за Рапунцел в нейния замък, да седи и чака някой да се покатери по прекрасните и коси.
Просто нямаше как. Няма как, когато хората от противоположния пол, с които общуваш дори и "здравей" не ти казват, ако ти не поздравиш пръв.
Исках да кажа, на ... жената описала 23 годишното момиче, което е девствено, че понякога просто няма как и не става въпрос за претенции.
Може би някой, на когото това не се е случило не може да го разбере.
Трудно и невъзможно е да разбираме други хора и съдби, когато те са доста различни от нашите собствени.
Здравей Simple Smile
В предишната тема говорихме за това и единодушно целият форум се обяви ,че ''нещата ставали от самосебе си  ''
За мен проблемът е бил,че явно не си започнала навреме ''да излизаш в комании'' и да се запознаваш с хора.После вече е било късно ''да се учиш'' и ето ти затварянето...
Ние работим с една девствена приятелка,вече на 22 върху това.Тя няма никакъв опит и реагира точно като 16 годишна,обаче вече нещата са други.Тя твърди,че ''принцът ще дойде и ще ме намери'',но няма нито среда (всички в нейният курс са 3 години по-малки),нито има начин да общува с мъже.
Имаме голям напредък,вече се убеди че няма страшно дори тя да прави първата крачка към някой,който й харесва - дори не и за връзка,просто да събира опит с присъствието и разговорите с мъже.
Пухи и аз смятам,че късната девственост ти се е отразила...Първо,защото виждам че си мислиш че ''така трябва да е'',че не заслужаваш повече...Точно тук се явява опитът,да знаеш че ''ехе,пък колко са ме харесвали преди,и сега ще се намери''.Някакси си изостанала в емоционалната права.
Не говоря и за секса,а за общуването.Много рядко сексът и общуването не са свързани - този рядък тип късни девственици,който търсят специалният,но наистина го търсят - излизат на срещи.
Но в повечето случаи късната девственост е следствие на проблемно общуване и изоставане в това си развитие - емоционалното.

# 575
  • София
Като човек на който първия му път беше много, много късно (27 г.) подкрепям тезата за това, че хората се затварят в себе си.
За високи очаквания и т.н не съм напълно съгласна.
Моя случай беше такъв, че просто съм много неконтактен и затворен човек. започнах да се държа така, когато бях на 14-15 г. (когато си е рано още за секс), защото ми се случиха някакви събития и изпаднах извън всякакъв приятелски кръг. Моето затваряне и не общуване + не особено атрактивен външен вид, доведоха до това, че така ми мина гимназията, а после и студентството, а после от работа в къщи (докато живеех с родителите си). Накратко не общувах с мъже и така и не срещнах в този период, някой който да има и минимален интерес към мен (на кафе да ме покани). Не съм чакала принц, а просто някой, който поне да си мисли, че съм привлекателна. Тъй и не го срещнах тогава.
На 26 срещнах 40 годишен в криза на средната възраст и очевидно жена му беше, като Марая (без свирки, без отзад), човека поради тези причини се заинтерсува от мен търсеше някоя, която да е съгласна на експерименти. Нали вече наближавах 27, това беше първия, който пожела да ме целуне все пак и си казах "и да не ме обича, време му е..."
Не ме обичаше естествено, имаше си жена от едно 15-тина години и две деца. Доста страдах за това. И днес се чудя, колко голяма грешка беше.
Много неща може да са грешки, но са се случили.
Казах си всичко. Не се срамувам от живота си.
За твоята приятелка на 23. Дали наистина можеш да знаеш какво е в главата и в сърцето и?
Можеш ли да помогнеш с нещо? Можеш ли да и помогнеш да срещне някой подходящ?
Това, че в твоите очи тя е симпатична, не значи, че в мъжките очи е симпатична (секси). Мъжете понякога са сексуално привлечени от жени, които аз например намирам за по-скоро антипатични, да не кажа отвратителни.

Тя е точно като теб - затворен човек, няма особено много приятели, не общува особено лесно. До момента нито едно момче не е проявило интерес - абе просто същата история. Та, това е причината според мен - няма толкова високи изисквания, просто търси някой, който да я обикне поне малко. Но и аз не зная какво да я посъветвам. Тя е леко пълничка и може би това смъква самочувствието и ужасно. Трудно общува с мъже бих казала, освен колеги разбира се, но нищо повече. Иска ми се да и помогна, но не зная как...

# 576
Classydreams, още ли си момиченце?  Simple Smile
Хубави съвети са ти дали,не се чуди много много!
С моята майка и аз съм си голяма приятелка,но чак пък за секс не мога и никога не съм говорила.
А ти в това футболистче влюбена ли си или просто искаш той да е?Или не искаш(изтървала съм последните стр.)

Марая,много ти е груб изказа,каруцарски,ти така ли по принцип си говориш?
Понякога ми се струва все едно Галантний се е вселил в Марая  и пише простотии.

Момичето на 23,което още е девствено,сигурно рядко излиза и е много срамежливо?

# 577
  • Пловдив
Аз също не зная какво да я посъветвам (момичето на 23 г.). Конкретно какво ще и помогне не знам. мога да кажа само 1-2 неща.
Да не се отчайва много:
Ще се намери някой, който да я обикне поне малко или, в който тя да повярва, че я е обикнал.
Това, че е пълничка, слабичка или... Няма никакво значение и не бива да вярва, че това е причината за нещата. Не бива да вярва, че и нещо ще се промени, ако изглежда различно. Минала съм и през такъв период. Бях пълна и нещо ме накара да повярвам, че това е причината ми за липса на контакти, отслабнах драстично (37-40 кг. за по-малко от година) - външността се променя, но характера не, това да изглеждаш по-добре не те прави по-отворен към света и по-общителен.
Не мога да помогна, защото всъщност не съм станала по-общителна и не знам как може някой да се промени в тази посока.
Навярно нещата, които човек сам си внушава и си вярва са най-големите бариери.

# 578
Здравейте отново Peace
Така.... някой спомена разговора с майката. Майка ми е страхотна и с нея сме не само майка и дъщеря, но и приятелки. Но от онези приятелки, знаете... на които не споделяте всичко... Просто не се чувствам комфортно да обсъждам точно тази тема с нея.

За всички чудещи се все още, реших да се видя с момчето. Мисля че нещата ще се случат от само себе си. Няма да прибързвам, но ако се стигне до този момент ще се отдам на емоциите си  Simple Smile

Щом си приятелка с майка си e чудесно.Не става дума да обсъждаш конкретно този случай с нея,но мисля,че доста преди да станеш на 18, тя е трябвало да поговори с теб за любовта и секса,а не да искаш сега съвети от непознати лели във форума.
Личното ми мнение е,че човек не трябва да следва емоциите си,защото те се променят постоянно,а и потребителите в мрежата се грижат здраво за това да те люшкат в различни посоки.
Tялото ти изисква уважение,a много от потребителите тук са загубили такова към собствените си тела и дават съвети от позицията на претръпнали хора.
Следвай сърцето си винаги и така и няма да cбъркаш. Peace

# 579
Така е, за изказа. Ама по-добре от устата ти
Скрит текст:
да излизат каруцарски думи, отколкото да ти влизат разни други работи
Айде, Classydreams, като го направиш, сподели как беше. Длъжница си ни, 40 страници изписахме по твоя казус.  Hug

# 580
  • Galaxy 13197853088
Като си е загубила девствеността на всички места, как
да дойде да ви го каже, като ще излезе, че е грозна и
с малки цици.

# 581
В предишната тема говорихме за това и единодушно целият форум се обяви ,че ''нещата ставали от самосебе си  ''
За мен проблемът е бил,че явно не си започнала навреме ''да излизаш в комании'' и да се запознаваш с хора.После вече е било късно ''да се учиш'' и ето ти затварянето...

Не всичко опира до необщителност. Има хора, които наистина не могат да намерят човека.
И аз бях от по-късните, така да се каже, но общувам нормално с хора. При мен проблема беше отношението на другите. Не е приятно за едно младо момиче да чува изрази като "Ще те скъсам" и то от напълно непознати момчета, да не говорим за подсвиркване и прочие действия, които са отблъскващи. Така човек си създава мнението, че гледат на него само като на сексуален обект и почва много внимателно да подбира.

# 582
и с любов и без, първият път си е шит...така че действаш и това е..с времето става все по-хубаво...

# 583
Никога не ми се е случвало някой да ми говори на ''Ще те скъсам''?Освен някои определени слоеве,неславещи се с особена интелигентност и отношение към жените.
Има един тип момичета,които са ''идеалният приятел''.Някакси по такъв начин се оставят да бъдат възприемани,сякаш нямат нищо женско,защото се притесняват и затварят и не искат да го показват.
Тоест искам да кажа,че то общуването няма особен ефект,ако се държим като супер приятелят?

Според вас,как би трябвало да се намери ''човекът'' за възрастна девственица?(като взимаме предвид че тя не е от типа да ходи на купони и не иска да я заговарят просто така?)

# 584
Наскоро четох две книжки - една полска ("Знахар") и една турска ("Любов"). И в двете имаше въпрос от възрастни мъже към млади девойки "мома ли си или омъжена?".
Аз като не съм омъжена ама и мома не съм, какво съм? Flutter

Общи условия

Активация на акаунт