Хайде, юнско мъниче, очакваме първото ритниче - тема 5

• 25 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета и Честито Рождество Христово.
и аз съм с болежки Sad моите са около пъпа и отдолу мн съм притеснена да не е пъпна херния,някой ако знае нещо да сподели.Хубава вечер

# 571
  • Пловдив

благодаря , а отзиви за Габко?,

нямам,но може някоя друга мама да знае

# 572
моите болежки днес са тип "менструални".Изпих две но-шпа и засега съм добре. От около седмица ми се появи бяло течение и сматам да питам какво да предприема за това.

# 573
Габко са сериозна и утвърдена фирма. Бързи и коректни са, аз ги ползвам от години и нямам оплаквания.

# 574
Момичета,аз не знам какво ни боли и мен ме боли като съм много време седнала и свита,или пък ако съм много време права...Мисля,че е нормално,но искам да ви се оплача..Качвам кг със скоростта на вятъра. ooooh!Корема ми е като за 7ми месец и не знам вече какво да правя.И с дъщеря ми бях наляла много кг ,обаче сега ще мина всякакви граници и не знам какво да правя.Не ям повече от преди,не качвам толкова на крака и дупе,колкото на корем и цици.Ми аз в 8-9 месец ще се търкалям  ooooh!

# 575
  bouquet  ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ    bouquet

Взех да се замислям така като ви чета.... дали е нормално нищо да не ме боли, или по - точно едвааам, едвам много лекички, едвам доловими болки като при цикъл. Чудя се просто, дали всичко се развива правилно...   newsm78  До сега нищо не съм пила, дори ношпа не съм си взела, понеже не е имало нужда...

Ако усетех по силна болка, както виждам тука на някои момичета им се е случило, щях да изприпкам до шейново набързо.. примерно

С килцата съм на +5 нооо още изглеждам слаба, като изключа тумбачето... като малко буренце съм го опънала. Разчитам на метаболизма ми, освен ограниченията от разните изкушения, до колкото успявам

# 576
А има ли някой, който да не е качил нищо или най-много килограм????? Нищичко не качвам...храня си се, както винаги съм се хранела. Аз също започвам вече да се чудя, дали всичко при мен е наред... Rolling Eyes

# 577
Честита Коледа! Господ здраве да дава на вас и семействата Ви!

То не знам с това ли да почна, ама лепнахме цялото семейство ужасен вирус. Снощи бях с 40Т направо полудях от страх и малкото ми момченце и то с толкова. И бегом към спешното, цяла нощ компреси, то за мен какво ли друго освен един парацетамол. Повече от 12 часа с тази висока температура, кашлица, болки в гърлото от нея...Но за мое успокоени минах и през един ехограф днес, че нямаше да мога да мигна от притеснение, дали нещо не съм навредила на бебето. Слава Богу всички ме успокоиха, че температурата не би трябвало да му навреди. Т.е инфекцията трябва да е доста сериозна за да премине през плацентата и самата температура да е продължителна. А то миличкото лежеше си спокойно и си мърдаше с крачета и ръчички, видя ми се толкова голяма.  Heart Eyes
Мисля, че на моменти вече ясно разпознавам потупването й, но е доста рядко.
Килограми и аз не съм качила кой знае колко, само ми се разшири таза, нещо което с предните днес бременности не се получи.

# 578
А има ли някой, който да не е качил нищо или най-много килограм????? Нищичко не качвам...храня си се, както винаги съм се хранела. Аз също започвам вече да се чудя, дали всичко при мен е наред... Rolling Eyes

Не се притеснявай от това .Има статии относно храненето на д-р Сигридов
http://www.graziaonline.bg/v12348/iaz-mama-za-dvama.html

# 579
Аз на последният си преглед бях +1кг.
И аз взех да се притеснявам това нормално ли е?Вярно че преди да забременея мн трудно качвах килограми все си поддържах 47-48кг.А гладът който ме е подгонил е неописуем.

# 580
kalona    Peace много хубава статия! Аз съм в 15+2 г.с и съм само +1 (дори са 900гр), дори в началото бях отслабнала. Нямам апетит, не ми се яде нищо. Много странно.  Rolling Eyes
Не пия витамини, може като ги започна да ми се увеличи апетита...То пък да ставаме като топки, хубаво ли е? Препоръчително е за цялата бременност да качим 8-12 кг

# 581

muniiiii3, аз съм аха аха с кило отгоре, но не е сигурно (зависи колко съм наядена) Shocked Коремът никакъв не дава изгледи скоро да се появява... В комплект с това, че освен перманентната мигрена (която си ми е по принцип, не е от сега), нямам други болежки... имам периоди, когато наистина се чудя дали не съм сънувала, че ще имам бебе. Явно просто всичко си е до организъм и така. Предполагам, че това все пак е по-добрия вариант, така че не се шашкай. Мен по едно време се опитваше да ме превзема някаква параноя, че нещо не е наред, но май ми мина. Най-спокойна съм около седмица след ехограф, защото в този период съм убедена, че има нещо там вътре  Laughing

Момичета, пожелавам на всички прекрасно посрещане на най-прекрасната за нас година! Всички притеснения, болежки и придърпвания да останат в старата, а новата да ни донесе цялото щастие, което ни очаква (и най-после вече всички да усетим това първо ритниче на нашето мъниче)!

# 582
Здравейте, весели празници и от мен и нека посрещнем най-прекрасната година Hug
Аз рядко се включвам, тъй като имам доста работа напоследък и ми е трудно да наваксвам с четенето, но на няколко дена се старая да изчета всичко, което сте изписали. Докато тръгна обаче да пиша по някой тема и вече сте започнали друга  Simple Smile
За килограмите - и аз до 23,12 бях с най-много +1, зависи от момента на теглене. Ще видим сега като се върнем вкъщи и се претегля какво ще е положението Praynig
Иначе и аз не се оплаквам от никакви болежки, пия Но шпа заради леки контракции, но аз не ги усещам, доктора ги видя при прегледа. Добре, че корема ми е малко пораснал, иначе и аз сериозно
щях да се чудя дали съм бременна или си въобразявам.
На 24.12 като че ли за пръв (и единствен) път усетих бебока - беше като леко побутване, но не се е повтаряло. В очакване съм на втори дубъл Wink
Весело доизкарване на почивните дни и празниците. Повече почивка и умерено преяждане по празничните трапези  Party

# 583
Здравейте и от мен  Grinning
За килограмите - аз съм качила само 2кг, което ми се струва ОК при все тумбака и порастналия бюст.
За болките - вчера и онзи ден имах денонощна постоянна болка, като при цикъл, дори миналата вечер не можах да спя. Вчера отидох изплашена в спешното и ме прегледаха и обясниха, че всичко е наред и подобни болки са нормални. Трябвало да се притеснявам ако болката е много силна и рязка, а не постоянна и търпима. Не ми предписаха нищо, т.к. аз от месец заради кървенето и зацапването съм на най-пълната терапия и вече няма какво да ми се даде - пия Магнерот, Утрогестан, Но Шпа и Папаверин  Tired
За стриите - до сега се мазах с Лиерак, всеки ден, освен 5-те прекарани в болницата. Вече ми свърши обаче и много се изкушавам да мина на нещо по-икономично  Rolling Eyes Някой да препоръча?

# 584
ЗА СТРИИТЕ някъде имаше домашна рецепта

Дoмaшeн ĸpeм пpoтив cтpии c ĸoĸocoвo мacлo
15 гp. пчeлeн вocъĸ

15 гp. ĸaĸaoвo мacлo
50 гp ĸoĸocoвo мacлo
2 ч.л мacлo oт вeчepнa иглиĸa
4 ч.л минepaлнa вoдa
1 ч.л eтepичнo мacлo oт илaнг-илaнг
1/2 ч.л eтepичнo мacлo oт лaвaндyлa
1/2 ч.л eтepичнo мacлo oт лимoн

Ha ниcĸa тeмпepaтypa paзтoпeтe пчeлния вocъĸ , ĸaĸaoвoтo мacлo, ĸoĸocoвoтo мacлo и мacлoтo oт иглиĸa, дoĸaтo пoлyчитe xoмoгeннa cмec. Oxлaдeтe дo 37 гpaдyca (тeлecнa тeмпepaтypa). Дoбaвeтe eтepичнитe мacлa oт илaнг-илaнг, лaвaндyлa и лимoн и бъpĸaйтe дo пoлyчaвaнe нa xoмoгeннa cмec. Cъxpaнявaйтe нa тъмнo в cтъĸлeнo бypĸaнчe. Macaжиpaйтe cлeд бaня мecтaтa cъc cтpии. Cpoĸът нa гoднocт нa тoзи ĸpeм пpoтив cтpии e дo 6 ceдмици.

Общи условия

Активация на акаунт