Хайде, юнско мъниче, очакваме първото ритниче - тема 5

• 25 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Да, аз ползвам подобен домашен крем. Доволна съм за сега, но е още раничко да се каже дали има ефект. Ползвам го предимно вечер, но и през деня става, ако успееш да игнорираш лекото лепване за дрехите. За сега не ми пречи, виж ако беше лято друго щеше да е... До колкото знам може да се нацепиш два дена преди раждането  Shocked

# 586
За килограмите 3 +  Rolling Eyes .Иска ми се да са по - малко , но и не мисля ,че са много  Blush
Коремчето ми е доста голямо ,вече ми трудно да се навеждам и свивам  Laughing .А и се една колежка бременеем заедно и контраста е видим , тя е като леко преяла ,аз съм като буренце preggo.Краката и дупето не ми се виждат мръднали Thinking
За болките казах вече ,че имам леки търпими спазми.
Gaggi с първата бременност мазах все скъпи и маркови мазила (Виши,Мустела и Лиерак) ефекта при мен за съжаление беше 0  Rolling Eyes .Имам много стрии по дупето и бедрата ,само корема ми беше пощаден.Сега мажа само хубав студено пресован зехтин ,чувствам кожата си добре ,пък ще видими ще помогнели.  Whistling
Иначе беба вече я усещам по - често и силно  Heart Eyes

# 587
  • Шумен
Здравейте!За килограмите аз до този момент съм +3 според мен са доста,но съм се примирила че най-вероятно пак ще кача около 20 поне с първата бременност бях така,но пък после много лесно си ги свалих,но каквото стане Божа работа стига бебето да се роди живо и здраво другото ще се намести  preggo
А за стриите аз съм на мнение че всичко си е до кожата с първата бременност се мазах с два вида крем но пак дупето ми се нацепи само там имам но пак си е гадничко,сега се мажа с мустела двойно действие против стрии да видим до края какво ща стане но каквото такова аз си знам че моята кожа е предлажположена към нацепване но ще е хубаво да не се случва  Laughing
Лек ден на всички  Hug

# 588
Здравейте,момичета!Първо Весела Коледа и много приятна нова година,която ще ни донесе най-хубавия подарък!
Гледам говорите си за кг.Моят д-р е половин диетолог.Постоянно ме тегли и ми казва какво мога и какво не мога да ям.С първото дет къачих 30кг.   Embarassed Не че ми беше много хубаво да се търкалям,но никога не с м могла да се пъдлагам на диети иле ограничения

# 589
За пореден път се извинявам за досадните грешки,повече няма да пиша от телефона!

# 590
  • Пловдив
Днес татко ме гушна и радостно рече:
 “В корема на мама живее човече.”
Дали е момченце или пък момиче?
 Дали ще е братче или пък сестриче?
То колкото житено зрънце е само,
 но спи и расте под сърцето на мама.
 И сигурно много прилича на тебе,
когато си бил в корема й бебе.”
 Туй, че нашето бебе пораства, е ясно.
 Ами как се побира? Не му ли е тясно?
 “Не, не се тревожи! - Мама права застава.
 - Виж, коремът ми също расте, наедрява.
 Все едно е хралупка - тъмна, топла и мека,
 все едно е къщурка - и просторна, и лека...
 Ден след ден се заобля, ден след ден се издува
- има място за бебчо дори да лудува!”
Вече в кухнята често заседява се мама.
 Ние с татко се смеем, че похапва за двама
 - два банана изяжда, две филийки препича…
И след малко от глад към хладилника тича!
 Ала то е, защото и бебчо се храни с нея,
дето в корема й кротко живее.
 Как, ще питате вие, като няма устичка?
Ще ви кажа - през някаква тайна тръбичка.
 Понякога мама бледа лежи.
 Навярно коремът й доста тежи.
Тогава съм мил - безшумно се движа
 и заедно с татко за нея се грижа.
 Когато заспи, стихват стъпки и песни
 - съня й не бива никой да стресне!
Влакчето даже мирува, кротува,
 защото и бебето също сънува.
 Колко много коремът на мама порасна!
 Всяка рокля предишна сега й е тясна.
Вътре бебето шава, премята се, рита,
 и почуква с юмруче... за мене ли пита?
 Знам, не вижда оттам непознатия батко,
 но познава гласа ми и този на татко,
 затова му разказваме как си мечтаем,
 скоро заедно с него у дома да играем.
 С нетърпение питам: ”Защо ли се бави?
 И кога ще излезе? Да не би да забрави?”
 “Още малко остана - моят татко отвръща.
 - Ще ухае на бебе после цялата къща!”

Сладичко е,нали!

Моля,някой да ми обясни как да публикувам "скрит текст"!

Последна редакция: нд, 29 дек 2013, 22:06 от kety_2006

# 591
Здравейте мами весела Коледа и весели празници ви желая.. Чета ви но не се включвам няма нищо ново при мен на 20 бях на преглед изследванията са перфектни каза докторката.. Неможахме да видим пола тъй като се беше свило и пъпната връв беше между краченцата  newsm78 ... Е на 15 пак имам час дано се види тогава.. Коремче имам ама малко ако съм здраво облечена съвсем не се вижда .. Лекарката каза да спра фолиевата киселина и да си пия витамините като ги редувам че те са с омега 3 на прегнакеър.. Януари влизам в 5 месец много се вълнувам  newsm68 newsm44 чакам ритниче още да усетя..и да разбера какво е бебка или бебчо макар че си усещам че е малък разбойник.. За крем още не мажа незнам какъв да купя newsm78 а за кг. Не съм се мерила последно бях 63.. Е това е от мен дано по скоро усетим леки ритничета  Hug

# 592
  • Варна
kety_2006, кой е написал това стихотворение? Heart

# 593
  • Пловдив
не знам, краднах го от майските мами - стори ми се едно такова миличко Heart Eyes

# 594
  • Варна
И на мен така ми се стори, обаче не съм критерий. С първата си бременност имах период, в който всичко ме трогваше и ми се ревеше дори на реклами, май пак същото ми се случва Mr. Green

# 595
 Хо - хо - хо  santa2 Весели празници и щастливи, вълшебни мигове за юнската дружина  newsm51

Аз малко се пренатоварих с Коледната шътня и сега съм на терапия "мързелив релакс" до утре  Mr. Green  Много хубава Коледа беше тази година. Още ме държат емоциите Heart Eyes  Вече съобщихме на цялото голямо семейство за бебето. Малката е безкрайно щастлива, че ще става кака. Хи хи, вече няма да е най-малката .  Всъщност направихме изненада (по наш сценарий) на цялото домочадие (деца, баби, дядовци, вуйчо, чичо, лели, стринки, братовчеди...) Поръчахме Дядо Коледа и Снежанка да ни посетят на адрес, в голямата торба сложихме подаръче за всеки. Веселият Дядо искаше от всеки да пее песничка или стихче, за да си  получи подаръка.  Голям смях,  възрастните не знаеха коледни такива и що глупости се изпяха...  Joy Joy Joy  Още повече, че никой не очакваше.

Та когато подаръците свършиха, Дядо Коледа прочете нашите имена ( на мен и ММ) като се избъзика с празната торба, че вероятно не сме слушали Grinning После обяви, че ние сме били най-послушните деца през годината и затова получаваме най-специалният подарък БЕБЕ, скрил го е на топло и като му дойде времето само ще дойде при нас Joy .  Оле, голям смях беше ,малката го дърпаше и питаше къде е скрито бебето.  hahaha Големите пък се опитваха да схванат чутото, а Стареца им вика "Не се чудете, догодина ще нося един подарък повече в този дом"smile3521
Това беше нашият начин да съобщим на всички и едновременно за очаквания нов член на семейството.

После малката се впечатли от Снежанка и и вика "Снежанке, аз теб съм те гледала по филмите. Ама ти на живо си по-хубава. Може ли да ти пипна косата"  Леле, толкова  е мило да гледаш очите на вярващо дете как гледат Дядо Коледа и Снежанка. Обещах си за в бъдеще всяка година да викаме Дядото вкъщи. То и големите се смяхме повече от децата. И така... това покрай мен. Сега се стягам за утрешната лудница.
Пожелавам на всички ви, весело посрещане на Новата 2014 година.

Предложения за заглавие на новата тема:

Първият триместър мина, юнка смело стъпва във втората третина.
Юнско коремче с видима промяна, време дошло е за нова премяна.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 12:10 от vesel4ynka

# 596
Ехее, супер изненада се направили! Зарадва ме като прочетох сценария Party
И ние имахме хубави празнични дни, само че нещо май понастинах и сега се пазя и ям чесън  hahaha така ми каза личната (каза ми и други неща де Simple Smile )
Вече запазихме час за фм при доц. Томова за 3 февруари. Като гледах от сайта й, видях, че прегледът включва и ехокардиография на бебето.
Весели празници на всички!

Пп. Кети и на мен ми хареса стихотворението Simple Smile за Габко също мога да изкажа положително мнение.

Муни, аз съм почти +1 кг и съм доволна Simple Smile не се притеснявай!

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 11:43 от little afternoon

# 597
еее, страхотно хрумване, Веселчунка, чак ми се прииска и на мен да съм била там. Много добре сте го измислили  Hug
Килата са ми болна тема, няма да участвам в обсъждането й, че не съм пример за подражание  Blush Вчера ми дадоха много багаж за бебето едни приятелки - дрешки, активна гимнастика, шезлонг, ще имам и кошара от тях - поне да се ориентирам какво има за купуване, а самото пазаруване ще е след март, надявам се да сме направили дотогава ремонт и бебо да е наред, разбира се.

# 598
Зсравейте, мамчета!
Отдавна не съм се включвала, ама то беше едно ядене.... леле маке, как има място за бебчо не знам.
Вчера доста ме развеселиха. Бях на предгелд при моя лекар и го подпитах дали може да каже пол. В 13та седмица бях на ФМ шри Балев и той ми каза 90% момче, та очаквам потвърждение и от моя доктор. Мда, ама на - гледа, гледа, и аз гледах с него, аз пъпна връв видях само, но накрая доктора заключи: "Не се вижда много, следващия път ще ти кажа, но е на 90% момиче"   Joy Направо паднахме от смях. Тези доктори процентите за нищо ги нямат  Laughing
По-склонна съм да повярвам на д-р Балев, но усещам как ще разберем какво е чак юни месец като излезе Simple Smile
vesel4ynka , на мен второто предложение много ми хареса, мноо оригинално  Peace

Пожелавам на всички едно много весело посрещае на Новата Година и само добри новини да се пишат!

# 599
Здравейте,мили мамчета! Не съм се включвала в темата от повече от месец, но след пристигането ми в Германия се преместихме в нова квартира, и доста дълго стояхме без интернет, но ето, че пак съм на линия  Hug Изписали сте бая, ще ми отнеме ден-два да прочета последните 80 страници  Laughing При нас всичко е наред, някак си тази година не ми беше никак празнично и Коледно.... Може би, защото не съм си вкъщи  Confused С нетърпение очаквам 2-ри Януари, когато отново сме на преглед и най-накрая ще ни кажат какво е нашето творение  Heart Eyes Всички мои приятелки, с които сме забременяли горе-долу по едно и също време ще имат момиченца, съответно шансът и нашето бебче да е момиче прогресивно намаля  Laughing Бъдещият татко вече упорито мисли мъжки имена и води спорове с приятелите си от кой отбор ще бъде творението ни (той и всичките му авери са твърдо убедени,че ще е момче)  Laughing Laughing. Нямам абсолютно никакво неразположение, коремчето ми е доста голямо вече  Mr. Green Таткото е повече от стреснат, през нощ ме буди с думите : " Легнала си по корем, обърни се, ще смачкаш бебо"  Laughing Иди му обясни, че то си е добре и далеч няма да го смачкам. Не знам дали усещам бебо или си въобразявам, но чат пат усещам едно като боцкане, но от вътрешната страна на корема. Не е болезнено, но е някак си странно. Повтаря се два три пъти и спира. Дали това е мъничето ни?  Crazy Ех, да идва по-бързо 2, че нямам никакво търпение!

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 17:53 от MartyG

Общи условия

Активация на акаунт