Хайде, юнско мъниче, очакваме първото ритниче - тема 5

• 25 180
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
kety_2006 , yulinda
благодаря момичета, ще поискам следващият път да ми пуснат това изследване. Почти сигурна съм, че съм 0+. Знам, че е важен резусфактора, точно за това ще го пусна. Независимо, че изобщо не ми се иска да ме боцкат пак, че последният път така ми спукаха вената, синя ми е ръката вече 5-ти ден, ужас.

Хубава вечер, момичета и да спинкате сладко, стига с това безсъние, после ще ни се иска да спим, а няма да има как. Хихихи.  #Crazy И мен ме мъчи напоследък, съчувствам ви.  Hug

# 91
Днес мина и моят преглед ФМ. Бебчо така се беше кротнал, че дори и с 40минутно ръчкане се протегна няколко пъти, помаха, обърна се и пак заспа  Laughing За съжаление това ни попречи да видим пола и ще трябва да чакам до другия месец  Confused Важното е ,че всичко е в норми и двамата с бебчо сме добре.

Малко да се оплача и аз... Избеснях на моя мъж,че не дойде с мен на феталната, всички бяха по двойки и се чувствах адски тъпо сама! Той днес се прибра от работа, че нещо не му беше добре, но все пак нямаше да го карат да копае  Sad

# 92
kati_dineva  кръвната група е задължителна част от първото кръвно изследване на всяка бременна. Прави се още със записването на ЖК и е безплатно за бременни по линия на ЗК. Щом казваш, че вече са те боцкали за ПКК, значи са ти го направили и е необходимо само да се поинтересуваш за резултата. Ако вече са ти казали, че всичко е наред, значи резус фактора ти е положителен. В картона ти обезателно е отбелязана кръвната група и резултата от всички други изследвания. Ще си го получиш обаче 45дни преди термин, за да го носиш със себе си при постъпване за раждане.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 17:59 от vesel4ynka

# 93
Здравейте, коремчета!  Simple Smile От няколко дни са ме налегнали едни мисли, свързани с БХС-то... Значи, правих го преди 2 седмици, ФМ също и казаха, че всичко е ок. Но като гледам вашите резултати, една цифра от моите ме стряска и не знам дали има място за притеснение...  Sad Ще напиша резултатите, някой, ако може да ми обясни. Правих изследванията в Италия, след 1 седмица се прибирам в България, но до тогава само ще се тормозя има ли причина за притеснение или не... та, ще съм много благодарна, ако някой ми помогне!  Hug

B-Hcg - 38.5
Papp-A - 0.8

Trisomia 21
- Eta materna (това означава години на майката) - 1 su 1346
- Eta materna + Traslucenza nucale + Osso nasale + Dotto venoso + Duo Test - 1 su 20 000

Trisomia 13
- Eta materna - 1 su 20 000
- Eta materna + Traslucenza nucale + Osso nasale + Dotto venoso + Duo Test - 1 su 20 000

Trisomia 18
- Eta materna - 1 su 15 887

Притеснява ме първия резултат - 1:1346 ..... това нали е за Даун? Rolling Eyes

# 94
  • Пловдив
*Orhideq*,няма място за притеснения.Да,тризомия 21 е за болестта на Даун,но твоят резултат е ок.Първото е предполагаем риск според възрастта,а второто е съвкупността от всички фактори,взети конкретно и там резултатът ти е ок.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 18:43 от kety_2006

# 95
kety_2006 , много ти благодаря! Камък ми падна от сърцето!  Hug Чудех се, защо цифрата е така ниска, като съм на 25 години .... но няма да го мисля повече щом всичко е ок. Peace

# 96
  • Пловдив
Alokaziq , Billy_ana, моите съболезнования момичета  Hug Hug Hug
браво на всички с хубави вести, а на тези, на които са казали пол благородно завиждам,е поне имам предположения за едното бебоче Wink

# 97
  • Пловдив
*Orhideq*[/b], по принцип за висок риск се приема резултат 1:450 и по-надолу,в тези случаи се прави амниоцентеза,но всичко това задължително се консултира с генетик и се вземат предвид всички фактори. Но при теб мисля,че наистина няма за какво да се тревожиш.

# 98
kety_2006 , още веднъж ти благодаря!   bouquet

# 99
Здравейте момичета Simple Smile
Тъкмо идвам от преглед и да споделя колко съм доволна от моя лекар. На ФМ за 85лв. ми обърнаха няма 5 мин внимание и си ме пратиха вкъщи. Сега моят доктор ме гледа 30 мин. по ЗК, каза ми всичко,което питах (без пола), изслуша ми всичките оплаквания и идиотски въпроси и ми отговори на всичко Simple Smile Мериха кг, обиколки, кръвно, пита ме какво ли не. Бебчето е 7,9 мм, 2,4 мм главичка , пак си върви малко напред,  пусна ми да чуя пулса...много се развълнувах:)
Хубава вечер Simple Smile

# 100
Здравейте момичета, радвам се, че сме повечко мамитата с близнаци, тъкмо ще споделяме емоциите си заедно. Simple Smile
Ходих в София на Ехографски скрининг І триместър, бях много развълнувана. Прегледа продължи 1 час. Чухме сърчицата, видяхме всички органи на бебчетата. Всичко мина много добре. Следващо ходене се очаква да е след 4 седмици за Фетална морфология ІІ триместър.
Сега на 20.12 съм на ЖК и ще видим сега дали ще види двете малки човечета или пак ще ми каже, че е едно. Надявам се да може да се види и пола сега.
Аз дълбоко в себе си вярвам, че ще са момчета.

# 101
здравейте момичета .

Не се вклзчвах в темата, защото нямаше нищо ново около мен. Днес ходих при гп-то, защото от скоро имам оплакване когато ходя до тоалетна имам понякога парене, което не е нормално също така и сърбеж. Даде ми направление за микробиология, но само трябва да дам сутришна урина. Според мен не трябва ли да вземат секрет?
Дали ако имам някаква вагинална бактерия в урината излиза?  newsm78

извинявам се за глупавия въпрос, много се шашнах с този проблем да не е нещо по-сериозно

# 102
Alokazia, Billy_ana съжалявам за загубата ви !  Rolling Eyes  Flowers Rose Flowers Rose
Орхидея моя риск за Даун е 1;1600 и съм на 26 г. и моя резултат се взима за идеален.Т.е риска е около 1,6 пъти по-нисък от 0,1% (1:1600).Висок риск според лабораторията в Майчин дом е 1:250 и по -ниско от това .
Ние с една колежка бременеем заедно ,термините ни са с 3 дни разлика, а разликата в коремите ни е леле  Crazy .Моя видимо стърчи , а тя е като препила с вода  Thinking
За пола съм казвала и преди ,че клоня към момиче, но и на още едно момченце ще се радвам много.Даже за момче имам име , до като за момиче с ММ нямаме общи харесвани  Joy
На първата ФМ казаха момиче ,ще видим януари .
MiMito12 не е лошо да пуснеш урина , но най-добре е да те види АГ и да вземе секрет за микробиология .Ако проблема е вагинален в урината няма да се хване.Спокойно ,не се безпокой ,просто се виж с АГ.

# 103
На преживелите загуба -  кураж и бързо се оправяйте  Hug
Добре дошли на новите  Peace
Merlinatsts , аз бих сменила лекаря си. Как да имам доверие на човек, който не различава 1 бебе от 2  Tired
Orhideq, защо се вкарваш във филми, та нали са ти казали, че всичко е наред  Wink

Лека нощ от мен newsm46 Аз имам проблем със съня, но не като вашия. Аз спя по минимум 12 часа и мога и още, и още   sleepuu

# 104
Здравейте момичета, съжалявам за загубата на всяка една от вас - моите съболезнования... Hug
На вас момичета личат ли ви коремчетата?
На мен вече доста ми личи   Blush Все питам мъжа ми: Как ми личи като бременна или като дебела  Grinning И той все казва, че като бременна, дано е така. Не знам още пола, миналия път не ми казаха, евентуално към 6 януари е следващия преглед, дано тогава кажат. Но аз все си мисля, че ще е момче - още както видях втората черта и вътрешно усещах, че ще е момче. По принцип таткото иска момче, а аз искам момиче, но вътрешно знам, че ще е момче.
Ако беше лято вече всички да са разбрали, но нали е зима, все още не знаят в работата ми... Поне до банкета, тогава може би ще разберат или ще си помислят, че съм напълняла  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт