Хайде, юнско мъниче, очакваме първото ритниче - тема 5

• 25 165
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Здравей те  Hug
Имали някоя бъдеща мама или мама да разбира повече относно майчинството.
Интересува ме дали месеците които съм била на бюрото по труда и съм получавала обезщетение за безработица да ли се зачита и ако да как се изчисляват,а ако не връщат по назад месеците или?

# 676
Привет Didi_happy с този въпрос ходих преди 2 седмици в нои в Бургас-където се оказаха толкожа компетентни че нямам думи.То беше консултации по телефони допитване до колеги и накрая не много бедително ми обясниха че се смята на минималната работна заплата.Надявам се да е така защото и аз сам зависима от това-УСПЕХ Grinning

# 677
  • Пловдив
chilimura,не е късно.Според изчетеното по темата,изследването се прави 18-23 г.с, на други места срокът беше посочен 18-24 г.с. т.е ще е в срок.

# 678
  • София
Момичета, Честита нова 2014 година! Бъдете много здрава, щастливи и обичани! Нека новата година ни донесе много радостни трепети, късмет и усмивки всеки ден Praynig

# 679
Честита Нова Година момичета!!!Нека бъде изпълнена само с хубави моменти,здраве,и най-хубавите и пухкави бебчета през юни!!!!!!!!!!  Hug

# 680
Въпросът за водата е като въпросът за кърмене на поискване или по режим, дали бебето да спи в отделна стая, или при родителите, и куп други спорни въпроси - т.е. мнения много  Laughing
За феталната ехокардиография смятам, че трябва да се отиде единствено, ако на ФМ кажат, че има нещо съмнително.
Днес ми пуснаха куп изследвания, ТСХ ми се е вдигнало на 1,85, хемоглобинът малко ми се е смъкнал, предполагам, че ще ми мушнат някакъв препарат, но пък желязото е ОК, урината е ОК, Куумбс тестът е отрицателен, глюкозата е 4,6

# 681
  • София
Здравейте момичета, днес бях на ЖК. Е, няма такъв смЕх! Аз го избрах този лекар само да ми пуска изследвания и в последствие да ми подготви документите за болницата, но въпреки това пак съм потресена! По-мързелив лекар не съм виждала, добре че сестрата е оправна, та бута работата!  Първият път ме попита, дали скоро съм си пускала цито и микробиология, за да не ми взима той. Аз потвърдих, но успях да намеря само резултата от цитонамазката. Той ми каза, че нямало проблем, щял да ми пусне микробиология в края на бременността! Наложи се сестрата да го скастри, че по-добре е да се пусне и сега, а той каза че нямал нищо напротив, но ако съм ходела на частно, по-добре там да ми пуснат изследването! ooooh! Mr. Green
Та така де, измериха ми кг, кръвното, корема и ме пуснаха да си ходя по живо, по здраво! Следващият път ще ме гледа на ехо, урааааа:) и ще ми дадат направление за антитела!

Относно темата за/против даването на вода- бг школата препоръчва да се дава вода на бебето след всяко кърмене, за да не се образува млечница в устичката. Американската школа е против това, тъй като детето си набавяло нуждата от течности от кармата и това било напълно достатъчно. Ако се дава вода, то коремчето се запълвало с нея и бебето яде по-малко.
Първото ми дете се роди през зимата и тъй като не беше топло не съм му давала вода, до към 4-5 мес. После стана топло и трябваше да започна да давам и вода и тогава видях голяма трудност. Вкусът на водата въобще не се понрави на хлапето, а и не беше свикнало да пие от шише...
Та, този път мисля да предлагам от по-рано по малко!
Лелеее, стана ферман!

# 682
Момичета, Честита нова 2014 година! Бъдете много здрави, щастливи и обичани и нека новата година ни донесе само положителни емоции!

# 683
За много години, момичета !  Желая ви през новата година много здраве, любов и положителни емоции, а през юни да бъде началото на най-прекрасните мигове в живота ни   bouquet

# 684
Дъщеря ми беше изключително кърмено бебе на поискване. Шест месеца. Започнах захранване от седмия, а с него и предлагането на вода. Относно млечница, не е имала. Вярвам, че кърмата е достатъчно антибактериална Flutter  Отначало и тя отказваше да пие и плюеше от лъжичката.

# 685
Аз съм чувала от лекар в БГ, че водата вече се отрича и у нас, защото бебето не се нуждае от нея и излишно се товарят бъбреците. Според мен всяка майка сама ще усети кое е добре за бебето й.

# 686
Здравей те  Hug
Интересува ме дали месеците които съм била на бюрото по труда и съм получавала обезщетение за безработица да ли се зачита и ако да как се изчисляват,а ако не връщат по назад месеците или?

И мен ме вълнува това дали обещетението,което съм взимала от 10.2012 до 07.2013 се взима под внимание.Но доколкото съм запозната,нанесен ми е стаж в трудовата книжка от НОИ, и би трябвало да го вземат под внимание.Имам един месец прекъсване сега август 2013,а от септември се водя на работа към една фирма.Ще попитам счетоводителката като отида да си плащам осигуровките.И ще пиша тук в темата.

Относно кашлицата
,за която пита едно от мамчетата,аз се оправих сравнително бързо с сироп от лук и мед(настръгва се една глава лук и се прецежда през марля,измерва се количеството с лъжици и се разбърква с същото количество мед,става много приятен сироп 3X1 чаена лъжица,отделно си купих и сироп Стодал,правех си и компреси на гърдите с счукан синап 1с.л. +1с.л брашно на гъста каша,това се нанася в/у марля или памучен плат и вестник,намазват се гърдите с маз или нещо мазно(може и олио)и се стои така около 25-30 мин.Правих го 4 вечери,като пиех и осцилококциум,много чай и мед,инхаллации с лайка,гаргара с лайка и сода.За хремата Фитоназал.За около една седмица се оправих.
Сега пия профилактично по една капсулка седмично Осцилококциум,дано да се размина с грипа,който предупреждават че идва.
Пазете се мамчета и бързо оздравяване на болните Simple Smile

Аз на 12.01 съм на ФМ и ФЕхокардиография и нямам търпение да дойде деня,за да разберем вече пола на бебето и най-вече дали всичко е ОК.Това е най-важно за мен.
Извинявам се за дългия пост!!!
Хубава  вечер на всички    bouquet

# 687
Здравейте момичета   Simple Smile  Бих искала да се включва в групата, пуснах и ЛС, както си му е реда Simple Smile
Малко късно се включвам  Rolling Eyes
Термина ми е на 24 Юни, втора бременност, на 30 г. от София съм
Няколко пъти влизах и прочитах по малко, но не успях да изчета всичко. Пожелавам на всички много леки и безпроблемни оставащи месеци   bouquet

# 688
BUBS_I, добре дошла!

При мен нищо ново, чакам петъка да ходя на преглед. Иначе започва да ми става трудно със спането, будувам, не мога да спя вече по корем и по гръб, и само се въртя ту на едната, ту на другата страна, но не ми е удобно.

Радвам се, че най-после минаха празниците, че то толкова залежаване и ядене не е на добре. Отделно като дойдат толкова почивни и празнични дни, намираме за какво да се скараме вкъщи. Учудващо съм само +2,5 кг, но се чувствам сякаш имам +5 отгоре. Коремче вече имам, ако съм с широки дрехи, може все още да го прикрия, но ако облека бременни, определено си личи от километри. Тегля се на кантара само сутрин, на гладно, по пижама и резултата е задоволителен, но като отида в кабинета съм яла, пила, облечена със зимни дрехи и ботуши и като ме накарат да се кача на оня ми ти кантара, изпадам в малък шок. С предната бременност стартирах 43 кг. и първите месеци качвах по малко, но завърших +23кг, което си беше половината от теглото ми и така и не можах да си възвърна стартовата форма. Просто не знам какво стана, имам чувството, че от въздуха качвах последните месеци, та затова сега гледам да внимавам, ама пусто все ме влече към тестено.

По въпроса за водата, аз давах по глътка след хранене, за да изплакне устата, така ми бяха казали и аз млада и неопитна изпълнявах. Кърмих 9 мес., захраних на 5мес. Дечко и до днес обича да си пийва вода.  Сега не знам как ще процедирам, предвид че ще бъде лято, но ще опитам без вода.

# 689
Здравей те  Hug

до колкото аз знам месеците на Бюрото по труда се зачита но на МРЗ .а аз имам 3 месеца и така ще се изчисли,а месеците мисля че станаха 18 м от 01.01.2014

Общи условия

Активация на акаунт