НВ-ВМХ, част 70

• 43 890
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
на тема килограми,аз вече съм 64  Shocked

# 571
на тема килограми,аз вече съм 64  Shocked

Тоест,качила ли си ?
Нормално е зимата да качим,като че ли. Все пак нямаме ,поне аз,същото движение,както по-топлите месеци,а и храната е повечко. Аз лятно/пролетно време ,нямам апетит толкова,в сравнение със зимата

raTedinka,добре дошла  bouquet

# 572
  • Бургас
Ioanna82,аз не съм кой знае какъв критерий,защото в началото бях 52 килограма на височина 175,обаче съм свикнала да съм към 55 килограма и сега 64 ми дойдоха малко в повече,а и при мен има проблеми някакви с хормоните,но от изследваните засега само прогестерон е под норма,затова карам на сляпо,засега неуспешно
От вчера пак имам кантар и ще гледам да не се отпускам чак толкова
И да се похваля с първа успешна домашна майонеза,само дето от доза с 200 зехтин само за 2 дни и я няма  Embarassed

# 573
  • София
Започнах да чета веге темата, но тази девойка, Брезичка, нещо не ме пали. Много вяла и неаргументирана, а и тия нейни смотани снимчици. Можеше да извади нещо по-така, тежка артилерия, не е като да няма де  Laughing

Аз друго исках да питам - някой знае ли има ли съществена разлика между Вигантол и Витамин Д на Джеймисън. Като състав и концентрация са идентични, с тази разлика че Джеймисъновия се получава от "от напоена със слънце вълна на овце, живеещи във високите части на Австралия и Нова Зеландия". Педиатърката предписа на малката да взима по една капка от втория, но нещо подозирам, че ме стрижат мене за овца с тая десеторна цена  Mr. Green

# 574
Асос, за Джеймисън знам, че били натурални добавки, без изкуствени примеси, май че затова са толкова скъпи. Дъщеря ми навремето пиеше витамини от тази марка, но за кратко.   bouquet

# 575
Здравейте момичета!  bouquetИзвинете ме ,че така изневиделица се включвам и ви притеснявам,но имам нужда от вашата помощ и съвет!Храня се ВМ-НВ от близо вече 7 години,с малки прекъсвания,главно когато бях бременна и не знаех че този начин на хранене е съвсем подходящ и за бременни.Първите 2 години от 65кг станах 48 само от начина на хранене.Никога не бях спортувала и реших че с  фитнес съчетан с ВМХ ,ще постигна още по добри резултати,а именно да разкарам умразните за мен бричове!Тренирам 5 дни в седмицата,като понеделник,вторник,четвъртък и петък имам силови упражнениа,а в сряда само кардио...до тук всичко изглежда да е ок,нали..?Е,да ама не,тъй като вместо да намалям размери,обиколки,аз ВИДИМО напълнях!Всички дрехи са ми тесни!Аз не се качвам на кантар,за мен най точното мерило са дрехите!Направо съм отчаяна CryНезнам какво да направя,да спра да тренирам,да спра да се храня така докато тренирам,да не правя силови тренировки,а пове4е кардио.... ConfusedНякой имал ли е като моя проблем?Извинете ме за дългия пост  bouquet

# 576
Погледнах я и аз темата за месото, но само 2-3 страници, повече не ми се четеше, защото просто няма смисъл Rolling Eyes Докато има толкова силна вегетарианска пропаганда, ще има много заблудени по отношение на месото хора. И също докато се разпространява митът, че животинските храни са вредни, ако се консумират в големи количества, а за сметка на това растителните са напълно безвредни, а много от тях са дори много полезни. А този мит, уви, се разпространява дори от официалната медицина, така че скоро хората няма да започнат да гледат различно на месото. Освен това не трябва да се забравя, че качеството на храната в България по начало е ниско, а това важи и за месото Rolling Eyes Човек си дава сметка за това, когато отиде в държава с нормална храна (каквито са повечето европейски). Така че мога да разбера защо толкова много хора не искат да ядат месо.

Всъщност има и друго: хората често си ядат просто каквото им е вкусно - това също е разбираемо. А на много хора месото не им е вкусно или пък просто могат и без него. Аз сравнително доскоро също можех да карам спокойно без месо, защото ми беше безразлично. (А яйцата направо ги имах за вредни и ми се събираха по 3-4 яйца на месец - не само, че ме беше страх да ги ям, но и не ми се прияждаха, затова не ги ядях.) Предпочитах да ям плодове, картофи, ориз, макарони, млечни плюс различни купешки сладкиши. Това ми беше кажи-речи почти цялото хранене. Когато ядях месо, беше най-често пилешко. А и мислех, че се храня сравнително здравословно - нали навсякъде се твърди, че е много правилно и полезно да не се яде червено месо, да не се ядат яйца, да се ядат плодове и зеленчуци (аз зеленчуци почти не ядях, защото не обичах, но плодове си ядях Embarassed). И затова ми е ясно откъде идват нагласите на хората към месото.

Като погледнах преди малко, последният пост беше, че месото било просто храна (т.е. като всички други храни) и след като на форумката много рядко й се прияждало месо, а като й се прияде, се задоволява с шунка, затова явно тялото й не го искало и можело и без него, така че тя не смятала да се насилва. Нали било просто храна Rolling Eyes Това е много разпространено също - идеята, че тялото само си показва какво му е необходимо. Разбира се, аз съм се убедила, че това не е така Rolling Eyes Но след като насреща човекът е убеден, че щом все му се яде торта, значи в момента тялото му има нужда от торта, как да го убедя аз, че тези сигнали от тялото всъщност са израз на "бъг" в системата, а не на действителните потребности на тялото? ooooh! Няма смисъл.

aleksss14, а какво точно ядеш? Дали например не прекаляваш с млечните, ядките или мазнините? Идеята на този начин на хранене не е да се закусва масло, да се обядва сланина и да се вечеря сметана, но явно много хора така ги приемат нещата, че търсят как да увеличават мазнините, а понякога наистина може да се прекали. И освен това какви са ти въглехидратите (от какви храни) и по колко на ден? И колко си висока?

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 20:41 от Cioccolata

# 577
Шоколата  Hug , а какъв бъг именно показва желанието за сладко, при мен конкретно в последните дни - от сладолед? Нямам желание за режимна храна изобщо, вероятно заради депресията...

# 578
Здравейте момичета!  bouquetИзвинете ме ,че така изневиделица се включвам и ви притеснявам,но имам нужда от вашата помощ и съвет!Храня се ВМ-НВ от близо вече 7 години,с малки прекъсвания,главно когато бях бременна и не знаех че този начин на хранене е съвсем подходящ и за бременни.Първите 2 години от 65кг станах 48 само от начина на хранене.Никога не бях спортувала и реших че с  фитнес съчетан с ВМХ ,ще постигна още по добри резултати,а именно да разкарам умразните за мен бричове!Тренирам 5 дни в седмицата,като понеделник,вторник,четвъртък и петък имам силови упражнениа,а в сряда само кардио...до тук всичко изглежда да е ок,нали..?Е,да ама не,тъй като вместо да намалям размери,обиколки,аз ВИДИМО напълнях!Всички дрехи са ми тесни!Аз не се качвам на кантар,за мен най точното мерило са дрехите!Направо съм отчаяна CryНезнам какво да направя,да спра да тренирам,да спра да се храня така докато тренирам,да не правя силови тренировки,а пове4е кардио.... ConfusedНякой имал ли е като моя проблем?Извинете ме за дългия пост  bouquet

извинявай, но прочетох коментарите ти за точковата диета, за Липовон - това не ми се вижда стриктно спазване на ВМ-НВХ(ядене на кренвирши и шоколад). Може именно този експеримент да води до покачване на КГ. , защото аз съм доста против тях.защото не знаем какво има в тях!!!

# 579
Облаче, аз имах предвид една моя позната, която отиде в чужбина за няколко месеца и като се върна, изглеждаше като бременна в седмия месец Wink Аз дори замалко да й честитя, но добре, че си замълчах Embarassed После тя каза, че напоследък много напълняла, но понеже все й се ядели торти, затова си хапвала торти - явно тялото й от това си имало нужда Rolling Eyes

Ако на човек много му се яде сладко, това често говори за проблеми с кръвната захар и/или инсулина - играеща захар, хипогликемии, може да е налице инсулинова резистентност. Но също може причината да са хормонални смущения или наистина депресивно състояние, както си забелязала.

aleksss14, прочетох написаното от Зизу. Да, ако наблягаш на кренвиршите, по-добре ги замени с нормално месо. Колбасите съдържат много сол, а от нея се задържа вода. От друга страна често съставът им е съмнителен. А на кренвиршите дори още повече Rolling Eyes

И също има наистина значение от какви източници са въглехидратите. Тези дни в книгата, която сега чета (на български излезе под заглавието "Пшеницата - маскираният убиец", авторът е д-р Уилям Дейвис, американски кардиолог), авторът пише, че при нисковъглехидратно хранене, ако човек държи въглехидратите му да идват от тестено и сладко, дори и да са в малки количества, ефектът от този начин на хранене се губи, защото тези източници на въглехидрати са най-долнопробните. Основно трябва да се консумират зеленчуци - те да бъдат главният въглехидрат в менюто.

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 20:52 от Cioccolata

# 580
  • София
aleksss14 , не знам как точно се храниш - чисто или по-либерално, но ако досега не си спортувала, то е нормално да качиш мускул, съответно обиколки в началото, като мазнините са си същите и съответно обиколките се покачват.
Аз тренирам от около 3 месеца вече, обиколките ми са понаедряли, особено на бедрата, но смятам, че съм намалила мазнините (гледам на око).

Ако искаш по-бързи резултати, изчисти максимално храната  Peace
Дет се вика карай на месо, яйца, риба и зеленчук.  Grinning

# 581
ааа тя онази тема придоби наклона на "ние възвишените" срещу "убийците"

абе пише си някой без грам понятие и това е
хората, обичащи домашно месо, не хапват купено именно защото не е заклано правилно
ама иди го обяснявай на такива, дето месото в магазина им се вижда по-хуманно
 Joy

# 582
Храната ми е предимно свинско месо,пилешко,риба,яйца,масло.Зеленчуци почти не консумирам,имам колит,а и не обичам!Наистина имало е дни в които нямайки какво налично в себе си и с риск да не припадна от глад съм яла кренвирши.Знам че е лош избор,но не е и мазна баница. HugМлечните съм ги спряла преди 5 месеца!Там е работата,не съм качила мускулна маса,за сметка на мазнини,а като цяло напълнях.Грам мазнина не ми се стопи,ни визуално,ни усезаемо.Аз затова съм и в тотален шок! Shocked Sad

# 583
  • SA
Цитат
Като състав и концентрация са идентични, с тази разлика че Джеймисъновия се получава от "от напоена със слънце вълна на овце, живеещи във високите части на Австралия и Нова Зеландия". Педиатърката предписа на малката да взима по една капка от втория, но нещо подозирам, че ме стрижат мене за овца с тая десеторна цена

Joy
Аз бих си използвала Вигантол. Вьрши сьщата работа. А и принципно ме дразнят подобни рекламни описания.  Mr. Green
aleksss14 , имах някакьв спомен, че и преди си писала в темата, та си позволих да прочета старите ти постове. На доста места си писала, че ядеш основно кренвирши, салам и пилешки бутчета, което не е доста стриктно ВМ-НВХ. Сьщо така видях, че си висока 1,70 и си била 47 кг. За мен това е доста поднормено тегло и не е вьзможно да се поддьржа с нормално като количество хранене плюс спорт всеки ден.

# 584
kameloth,на тези кг бях преди 7 години и преди да забременея.Откакто спортувам,съм изчистила максимално храната си,като гледам да ям сами чисти меса!Благодаря ви за съветите!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт