Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №27

• 51 052
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте аз не съм никак наясно с пазаруването от АМАЗОН иначе искам ад си взема един диск, телефон и лаптоп... не знам къде обаче да разбера за колко време ще се достави съответната стока и колко пари ще ми излезе с доставката... а някой да знае с какви карти работят, понеже моята е студентска карта към университета, от ДСК, Мастер Кард ли не знам какво се води..

# 331
shinywindow права си в общия случай за покупка от страна извън ЕС.

Както обаче Алекс1 е написала, Амазон вършат тази услуга за нас.
Моят опит показва, че имат договор с UPS/Интайм (моите пратки са били винаги с тях, а не с ЕМС), които без допълнителни разходи и губене на време ще ти доставят пратката в къщи. Необходимо е само да си им предоставиш пълномощно и ЕОРИ номер. Куриер ти носи и взима документите, като услугата наистина е добра и безплатна за клиента.
И ако пълномощното ти не е за еднократна употреба, и си им дал ЕОРИ, то Интайм направо си задвижват процесите и куриер те изненадва на вратата.
П.П. ЕОРИ се вади на момента за не повече от 10 мин на митницата на терминал 1. И още нещо, цената на този киндъл е под необходимия за мито, така, че се дължи само ДДС, но го плащаш на АМАЗОН.  Peace

mаrtin1991m, сроковете и цената за доставка варират за различните продукти и търговци.
Можеш да ги видиш на предпоследна стъпка, преди да потвърдиш поръчката. Мастер кард, вероятно ще стане, но обикновените дебитни карти Маестро не.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 00:28 от shrekie

# 332
От склада мъжки Caterpillar

# 333
  • София
О, мерси, направо я грабвам.
Че тук като почнат с тия чанти по 40-50 лв и се чудя какво да обяснявам на детето. Crazy

# 334
# 335
# 336
О, мерси, направо я грабвам.
Че тук като почнат с тия чанти по 40-50 лв и се чудя какво да обяснявам на детето. Crazy

Благодаря за линка с раницата на Дора - направо грабнах 2 броя и тази въртележка за легло с меки играчки. Това котенце на Lamaze също ми хареса

# 337
Хубава оферта от коледните промоции на Braun Oral-B Professional Care 600 Power Toothbrush Black Limited Edition

# 338
Там съответно цената е $89 и ако си направиш труда да го добавиш в поръчка, ще видиш цената за доставка до врата, с включено ДДС и съответни такси дължими на митница при освобождаване:
Order Summary
Items: $89.00
Shipping & handling: $20.98
--------------------------------------------------------------------------------
Total before tax: $109.98
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $22.00
--------------------------------------------------------------------------------
Order total: $131.98

Скъпо или не, е въпрос на избор и лична преценка, но със сигурност може да е в БГ до Коледа: Guaranteed delivery: Dec. 23, 2013   If you order in the next 20 hours and 14 minutes.  От Германия или УК това няма как да стане. Peace

Именно. А то не само е скъпо, а почти двойно по-скъпо Peace и човекът доста се е заблудил, че ще го вземе на цена 49 долара  - то дали, ако беше така някой щеше да ги поръчва от Amazon.de?  Wink  Peace  Стана ми забавно по-скоро заради увереността, че ще го вземе за толкова, а не възможността за доставката.
На този етап единственият начин да го вземе на тази цена е,  ако му го поръча някой живеещ там и да му го донесе за Коледа.   Laughing Peace   

# 339
Здравейте пак от мен. Да ви кажа, че амазон се съгласиха да ми поемат пощенските разходи за връщането на играчката.

# 340
  • София
Може ли някой,който разбира немски да ми каже Киндъла от немския амазон временно ли е спрян от продажба или не? И защо на същия в английския амазон пише,че е с wi-fi  - този не е ли?

Предварително благодаря!  bouquet

# 341
shinywindow права си в общия случай за покупка от страна извън ЕС.

Както обаче Алекс1 е написала, Амазон вършат тази услуга за нас.
Моят опит показва, че имат договор с UPS/Интайм (моите пратки са били винаги с тях, а не с ЕМС), които без допълнителни разходи и губене на време ще ти доставят пратката в къщи. Необходимо е само да си им предоставиш пълномощно и ЕОРИ номер. Куриер ти носи и взима документите, като услугата наистина е добра и безплатна за клиента.
И ако пълномощното ти не е за еднократна употреба, и си им дал ЕОРИ, то Интайм направо си задвижват процесите и куриер те изненадва на вратата.
П.П. ЕОРИ се вади на момента за не повече от 10 мин на митницата на терминал 1. И още нещо, цената на този киндъл е под необходимия за мито, така, че се дължи само ДДС, но го плащаш на АМАЗОН.  Peace

mаrtin1991m, сроковете и цената за доставка варират за различните продукти и търговци.
Можеш да ги видиш на предпоследна стъпка, преди да потвърдиш поръчката. Мастер кард, вероятно ще стане, но обикновените дебитни карти Маестро не.

Всичко горе е вярно, да не говорим че не им даваш и ЕОРИ, ако нямаш те ти го изкарват и правят всичко от твое име  стига разбира се да си попълнил документите и издал пълномощно първия път.
Мито се дължи за покупки над 150Е, но такова за електроника (компютри, телефони, четци, плеъри и т.н)  не се дължи т.е е с нулева ставка, дължимо е само ДДС. И ако пратката ви не надвишава 150Е дори и сами да идете да я освободите става за не повече от 20 минути. Друг е въпроса че трябва да се разходите до Веслец или летищетото.

# 342
  bouquet pastir
Много полезно. Аз не съм поръчвала защото преди време имаше огромни драми на летището. Сега казвате, че е като на Веслец? От Веслец взимам дребни пакети от Iherb.

# 343
  • София
Само че сумата,над която се дължи мито съвсем не е 150 евро,а 15 евро и не съм убедена,че не важи за електроника,четци и т.н., изпратени от САЩ.

# 344
Само че сумата,над която се дължи мито съвсем не е 150 евро,а 15 евро и не съм убедена,че не важи за електроника,четци и т.н., изпратени от САЩ.

Над 15 евро е ДДС, а не мито. За митото няма спомен, защото не съм поръчвала такива големи пратки.

Общи условия

Активация на акаунт