Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №27

• 51 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Maлко офтопик:

Тази оферта за Kindle ми хареса (49долара) - смятам да взема 2 броя и някакви калъфи.

http://www.amazon.com/gp/product/B007HCCNJU/ref=gw_c1_gotd_ks?ie … mp;pf_rd_i=507846

До колко часа (наше време) важи и как стоят нещата с доставката? От немския поръчах с бг-превозвач, но от този не съм поръчвал - като посочих БГ адрес ми даде грешка?!

От щатския по-добре не поръчвай, доставката е изключително скъпа, а навярно и не доставят. Най добре от европейските амазони. В немския амазон имаше за 49 евро... момент да го потърся
ето го:http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0?иe=UTF8&adid=1W35 … &linkCode=as1

Нека поръча бе - таман ще разберем как става,  щото 49 долара си е добра оферта все пак  Wink  Laughing  

Ами нищо сложно няма за поръчка от .com. Не само, че доставят, а дори официално за БГ би следвало от там да се купува.
Само че като се опиташ да сложиш в кошницата този със специалната оферта за $49 и излиза следното съобщение:

"Important Message:
Kindle, 6" E Ink Display, Wi-Fi - Includes Special Offers (Black) cannot be shipped to the selected address. To purchase Kindles available to you, please visit the Kindle product page on Amazon.com (intl.)
"

Там съответно цената е $89 и ако си направиш труда да го добавиш в поръчка, ще видиш цената за доставка до врата, с включено ДДС и съответни такси дължими на митница при освобождаване:
Order Summary
Items: $89.00
Shipping & handling: $20.98
--------------------------------------------------------------------------------
Total before tax: $109.98
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $22.00
--------------------------------------------------------------------------------
Order total: $131.98

Скъпо или не, е въпрос на избор и лична преценка, но със сигурност може да е в БГ до Коледа: Guaranteed delivery: Dec. 23, 2013   If you order in the next 20 hours and 14 minutes.  От Германия или УК това няма как да стане. Peace

# 316
Здравейте, имам следното питане. Получих една играчка топка от черно петъчните сделки. Проблема е, че топката трябваше да се върти и движи сама, а тя не го прави. Писах на амазон и сега чакам отговор от тях. Въпросът ми е има ли шанс от амазон да ми поемат разходите за връщането на моята топка след като я получих с безплатна доставка с превозвач?

Има шанс Simple Smile

# 317
  • Luxemburg
В склада има доста бройки на почти същата цена с нарушена опаковка. Ако няма интерес, цената им след седмица-две ще падне. Освен ако не ти е за подарък. Иначе цената според мен е добра като смятам че модела 60 беше около 45£ и като сложа допълнителните микрофибърни подложки и стъргачите които са по 10£ цената става толкова колкото е сега. Аз бих дала обаче не повече от 30£ и ще си чакам. Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 22:30 от ronicat

# 318
Като уред става ли? В мненията пише, че чисти само 20 мин.

# 319
  • Варна
И аз си получих моята чистачка, от склада за 43п. Кефи ме  Laughing, честно...само дето не ми се чистят прозорци в студа. Ама си я пробвах на едно огледало  Sunglasses

Оф, имам мейл, че днес са получили моя пратен моп ... и са ми възстановили още 3,30 лири. Thinking От къде ги измислиха не знам ... .

# 320
# 321
Моля за помощ - купих зебрата и ми пише,че ще я доставят между  и 19 и 21.12,обаче на 21.12 точно в събота склада не превозвача не работи.Пратката още не е диспачната,къде мога да им пиша да се получи на адрес или на 19,20 или чак  на 23?Има ли такава практика?

Morgana , аз бих сменила адреса на доставка до България - ще ти излезе ако не по= евтино , същите пари ... и ти я доставят до вратата .

# 322
Здравейте, пак съм аз с въпрос. След като им писах за развалената играчка топка, изведнъж получих смс че са ми дръпнали 1 паунд. Влязох да видя има ли развитие по моя проблем и видях че имам нова поръчка за същата топка на цена нула с очаквана дата на доставка този петък. Възможно ли е да са ми пратили нова топка за тяхна сметка, но без да ми отговорят на мейла, който им писах. Или аз незнам къде да търся? Ако имам отговор той в мейла ми ли ще дойде или някъде другаде?

# 323
Възможно е, а мейлът им може да е отишъл и в спама, често се случва.

# 324
  • Luxemburg
Просто са ти пратили с експресна доставка нова топка. Старата сигурно ще ти кажат да си я задържиш понеже не си струва връщането понеже е на много ниска стойност продукта. Ще чакаш отговор оттях по мейла.
Аз се чудя дали да им пиша за едни пастели които купих за подаръци но дойдоха начупени, но пък струват само по 1,50£ и се чудя дали да се занимавам, а и ме е срам да се оплача за толкова дребно нещо. Кофти то е че ще се наложи да купувам нещо друго оттук.

# 325
Някой купувал ли е микровълнова от амазон? Или от някъде другаде?

# 326
Maлко офтопик:

Тази оферта за Kindle ми хареса (49долара) - смятам да взема 2 броя и някакви калъфи.

http://www.amazon.com/gp/product/B007HCCNJU/ref=gw_c1_gotd_ks?ie … mp;pf_rd_i=507846

До колко часа (наше време) важи и как стоят нещата с доставката? От немския поръчах с бг-превозвач, но от този не съм поръчвал - като посочих БГ адрес ми даде грешка?!

От щатския по-добре не поръчвай, доставката е изключително скъпа, а навярно и не доставят. Най добре от европейските амазони. В немския амазон имаше за 49 евро... момент да го потърся
ето го:http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0?иe=UTF8&adid=1W35 … &linkCode=as1

Нека поръча бе - таман ще разберем как става,  щото 49 долара си е добра оферта все пак  Wink  Laughing 

Ами нищо сложно няма за поръчка от .com. Не само, че доставят, а дори официално за БГ би следвало от там да се купува.
Само че като се опиташ да сложиш в кошницата този със специалната оферта за $49 и излиза следното съобщение:

"Important Message:
Kindle, 6" E Ink Display, Wi-Fi - Includes Special Offers (Black) cannot be shipped to the selected address. To purchase Kindles available to you, please visit the Kindle product page on Amazon.com (intl.)
"

Там съответно цената е $89 и ако си направиш труда да го добавиш в поръчка, ще видиш цената за доставка до врата, с включено ДДС и съответни такси дължими на митница при освобождаване:
Order Summary
Items: $89.00
Shipping & handling: $20.98
Total before tax: $109.98
Estimated tax to be collected: $0.00
Import Fees Deposit $22.00
Order total: $131.98

Скъпо или не, е въпрос на избор и лична преценка, но със сигурност може да е в БГ до Коледа: Guaranteed delivery: Dec. 23, 2013   If you order in the next 20 hours and 14 minutes.  От Германия или УК това няма как да стане. Peace

Наистина всеки сам си предценява дали е скъпо или не, но исках да си спестя описването на пътя, по който  Киндъл (или каквото и да е подлежащо на митнически контрол) купено от amazon.com ще дойде при hakama. Хубаво е да се знаят последстващите разходи и хабенето време. Киндъла в 90% от случаите ще дойде в митницата може би тази на Терминал 1. Следва да се изкара временен ЕОРИ от някое от гишетата. Отнема между 1 и 3 часа. След това се прави митническата декларация в някоя от бараките от вън срещу такса от 15лв и време между 10мин и 2 часа. След това по банков път се превежда ДДС (което се облага върху Киндъла + транспортните разходи) и мито. Митото е малко, не повече от 5-10%. Подава се митническата декларация + бордерото от банката на няклое от гишетата, докато дойде реда може да минат до 2-3 часа. Митническия служител преглежда дали всичко е наред, може да иска черно на бяло начина, по който е платен Киндъла. Ако всичко е наред с митническата декларация и предоставените документи се чака докато превода на ДДС и мито пристигне в сметката на митницата, не повече от 2 часа. Слагат печати на декларацията и се взима Киндъла.
Лека вечер и успешни покупки  bouquet

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 23:50 от shinywindow

# 327
Описаното от shinywindow е точно така, НО:
Има един ред, на който пише Import Fees Deposit $22.00 - това всъщност са митническите такси, които се плащат на Амазон и клиентът не се занимава с ходене по митници, вадене на ЕОРИ и т.н. След като си ги платиш, Амазон внасят стоката в Белгия /държава от ЕС/, там плащат ДДС-то и след това я препращат към България. Идва у дома, с куриер ЕМС на Български пощи и не се дължи нищо допълнително.

# 328
Получих мейл от тях. Пратили са ми нова топка, но искат да им върна старата. Сега им писах дали ще ми поемат пощенските разходи. Ще видим какво ще кажат.

# 329
  • София
Благодаря за разяснението, явно от САЩ е няма да пазарувам  Peace

Мъча се да намеря този уред на нормална цена (тук е 100лв почти) и то късата версия (45см).

Да сте виждали този модел на foam roller (на Gymstick, медиум) или негов аналог? Доколкото разбирам е от EVA (мисля че има и такива постелки, каквито също търся  дебелина 5-8мм и са като от порьозна гума, не са много меки, като болшинството, под които се усеща без проблем пода), Reebok имат такива, но са около 60лв.
Търся също и безконечни ластици (за набиране и др.)

Написах и foam roller EVA и ме прати в китайски сайтове като този:
http://qdkaihung.en.made-in-china.com/product/ySgnXBfYHakP/China … ler-EVA-Roll.html

Общи условия

Активация на акаунт