Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №27

• 50 620
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви момичета   bouquet ще се поръчва. но как да го поръчам. Хич не го разбирам този език. Вие как поръчвате

# 121
Да се похваля, дойде ми днес Филипс Airfryer-a. (Един ден закъснение от естимейшъна с ДХЛ) И до последно не го виждах в дхл.бг сайта. Първата вечеря замина за 0ла време Simple Smile ДОволна съм като цяло. Бутчетата станаха супер - сочкни и крехки, както беше писано вече. Картофките малко ги изпуснах и станаха по-сухи по краищата, препечени, но пак не е зле като за първи път. Приличат повече на печени във фурна нещата, отколкото на пържени.  Hug

# 122
  • Варна
Джемма, много странно. Аз писах вече, че вчера ми върнаха парите час след като изпратих сканираната фактура. Пуснах го като отговор на тяхното последно писмо и нямаше проблем/в abv ми е пощата/. Писах само това:
Hello! Please find attached copy of the invoice for the transport costs to United Kingdom.
На фактурата бях написала на ръка, че 48BGN=21GBP

След час получих отговора
Hello,
Further to your email, I’ve requested a refund of GBP 21.00 to your payment card which should be processed within 2 to 3 business days. Please note, this does not include your bank’s processing time. You’ll see this amount credited on your next statement.
We're only able to issue refunds in GBP. This refund amount is the GBP equivalent of what you were charged in BGN.
When the refund is completed, we'll send you an e-mail confirming the date, amount and payment details.
After receiving this confirmation e-mail, you can view the refund details on the Order Summary in Your Account (http://www.amazon.co.uk/your-orders). Completed refunds will appear at the bottom of an individual order summary page.
If you have any further questions please contact us by replying to this e-mail and we’ll do everything we can to help you.
I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.
Warmest regards,

Пратката още не е стигнала в Англия, днес видях парите в банкирането.
Извинявам се за дългия пост ...
Ти мина ли по стъпките за връщане на румбата в амазон? newsm78 Би трябвало де, щом си разпечатала адреса..
Пиши пак.

mioki благодаря!  bouquet

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 22:35 от Flash*

# 123
Да, гледах... единствената разлика е една идея по-бързото сменяне на страниците...което е толкова незначително малко по-бързо, че просто не бих се замислила дори, че е някакво преимущество, че специално да търся черния.....

Амазон е щатска компания, то оставаше и да не тръгва на английски  киндъла Simple Smile Да, избираш си в началото, проверено, вече 3 за познати сме поръчвали от немския Simple Smile

Чудесно, че бях започнала да се настройвам психически да се боря с немско меню  Laughing

Относно избора на генерация, не мога да кажа нищо, защото не съм ползвала нито единия нито другия все още, но пък като са различни, аз лично предпочитам да знам, че има различни 4-ки, макар и разликите да са незначителни може би.  Peace

Kate_ sm, превеждам си с гугъл преводача на английски иначе с тоя немски не се оправям почти хич и аз. С CoolNovo браузъра даже директно ми превежда страницата с натискането на едно бутонче.

# 124
  • Балчик
Джемма, много странно. Аз писах вече, че вчера ми върнаха парите час след като изпратих сканираната фактура. Пуснах го като отговор на тяхното последно писмо и нямаше проблем/в abv ми е пощата/. Писах само това:
Hello! Please find attached copy of the invoice for the transport costs to United Kingdom.
На фактурата бях написала на ръка, че 48BGN=21GBP

След час получих отговора
Hello,
Further to your email, I’ve requested a refund of GBP 21.00 to your payment card which should be processed within 2 to 3 business days. Please note, this does not include your bank’s processing time. You’ll see this amount credited on your next statement.
We're only able to issue refunds in GBP. This refund amount is the GBP equivalent of what you were charged in BGN.
When the refund is completed, we'll send you an e-mail confirming the date, amount and payment details.
After receiving this confirmation e-mail, you can view the refund details on the Order Summary in Your Account (http://www.amazon.co.uk/your-orders). Completed refunds will appear at the bottom of an individual order summary page.
If you have any further questions please contact us by replying to this e-mail and we’ll do everything we can to help you.
I hope this helps. We look forward to seeing you again soon.
Warmest regards,

Пратката още не е стигнала в Англия, днес видях парите в банкирането.
Извинявам се за дългия пост ...
Ти мина ли по стъпките за връщане на румбата в амазон? newsm78 Би трябвало де, щом си разпечатала адреса..
Пиши пак.

mioki благодаря!  bouquet
Благодаря, ще пиша.

# 125
  • София
Хайде аз пак да попитам, че само чета и вече съвсем се увъртях.Гледах този Киндъл пейпъруайт, който май е най-новата шестица.Да разбирам ли,че само той има това осветяване на страницата, което позволява да се чете на тъмно без светната лампа или и този Киндъл 4 си има такава екстра?

# 126
4-ката няма подсветка.

# 127
Само пейпъруайта е с подсветка, но доколко е полезна и доколко не е трудно да се каже. Има потребители, твърдящи, че подсветката им пречи или ги дразни. Аз съм си взела нормален четец без подсветка (само че Нук) и си имам лампичка, която си насочвам към екрана; пробвано е лятото в хотел с други две момичета в стаята - не им е пречело, светлината си се концентрира върху книжката.

# 128
Киндъл 4 си е киндъл 4, независимо от цвета. Сив, черен, разлика няма.

Please Note: This is a manufacturer refurb with 6 month warranty & will be packaged in a brown box. заради това е такава цената наистина, не бих си го купила, бих си взела нов от амазон.
Не е е вярно, единия 4-ка е 2011г другия е 2012, има и други разлики, който иска да изгледа клипчето  Peace
http://www.youtube.com/watch?v=0uNYDQz_Pag

Да, гледах... единствената разлика е една идея по-бързото сменяне на страниците...което е толкова незначително малко по-бързо, че просто не бих се замислила дори, че е някакво преимущество, че специално да търся черния.
Мен лично сивото повече ме кефи като визия.
За екраните и кое се вижда по-чисто и контрастно мога също да поспоря, защото от киндъл до киндъл има разлика, дори да са една генерация, дори да са една партида, на едни са им по-бели екраните, на други по-сивкави, по-синкави, по-жълтеникави, от там на един ще изглежда по-контрастно от на друг... ама те и на клипа с много въображение видяха разликата.
Аз имам сивия, черния ми е минавал през ръцете Wink специално нашия повече ми хареса от черния като екран, но и мъжът ми каза, че като го купувал избирал от 5 и си подбрал на- контрастния Wink

Амазон е щатска компания, то оставаше и да не тръгва на английски  киндъла Simple Smile Да, избираш си в началото, проверено, вече 3 за познати сме поръчвали от немския Simple Smile

При французите е 59E, ако от там би му било по-удобно с поръчката на някой.

Не съм забелязала някакви кой знае какви (забележими с просто око) преимущества в полза на  единия или другия модел, а ги имаме и двата в къщи, а отделно от това съм поръчвала още три от черните за приятели. На сивия нищо му няма вече две години (да чукна на дърво) и мен лично ме кефи повече, а новият черен преди два месеца направи дефект на един от страничните бутони и се наложи да го връщам - добре, че още беше в гаранция.  Peace    

Може да се ориентирате по цените на Киндълите - 4-ките без тъч са най-евтини, после са тъчовете, после пейпъруайт, накрая е таблета файър.  

# 129
Ей тук има на бг написано ревю:
http://myebook.bg/?p=1660
иначе най-изгодно е в немския амазон. От прочетеното в ревюто става ясно че може да избереш езика на менюто при първоначалната регистрация, което мен много ме успокои, че първоначално ми бяха казали, че щом е от немския Амазон, е на немски менюто.
Има го в английския амазон, а може да си го купиш и от тук, но цената е доста по-солена.

Киндълът идва регистриран, което определено бях забравила. За да не го регистират, трябва да им посочиш, че е за подарък например. В неския амазон към момента е 49е срещу 59e във френския, 69пауда в английския.
Езиците, между които избираш са несми, английски, испански, френски, италиански и португалски.

При Киндъл 3 има възможност да се избегне ограничението да се четат свобдни книги само в моби формат и да се ползва ePub. Някой да знае дали това може да стане при 4?

# 130
# 131
Киндълът идва регистриран, което определено бях забравила. За да не го регистират, трябва да им посочиш, че е за подарък например.
Какъв е проблемът с регистрацията? Ще бъде регистриран с моите данни ли?  newsm78 Поръчах два, единия е за приятелка.

# 132
  • София
kloeto - аз си ги свалям еpub от читанката и си ги минавам през алибрето, отнема 10 сек повече и решава проблема.

# 133
Запознати ли сте сте с гифт сертификатите?
Искам да купя за подарък. Ако купя от английския амазон, може ли да се ползва за немското джавари например?

# 134
Киндълът идва регистриран, което определено бях забравила. За да не го регистират, трябва да им посочиш, че е за подарък например.
Какъв е проблемът с регистрацията? Ще бъде регистриран с моите данни ли?  newsm78 Поръчах два, единия е за приятелка.

Няма проблем - нужно е само новият собственик да си направи акаунт в Амазон и да си го пререгистрира, което може да стане още с  първото  му включване.

Общи условия

Активация на акаунт