Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 212
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, момичета! Simple Smile Честито на всички чули сърчица. Чета ви често, въпреки че съм с термин 1-2 октомври. Така или иначе мисля, че къде 1-2 октомври, там и края на септември.  Mr. Green

Имам малко питанки, защото съм много объркана, а и болна в момента, което ме прави доста неадекватна.
От около седмица знаем, въпреки че е много рано днес отидох на преглед заради настинката. Доктора първо много ми се смя, че в 3 г.с. и 5 дни си мисля, че ще се види нещо. Даже в началото не ми повярва, че съм бременна, но му казах вчерашното ЧХГ (1343). Не вярваше и да види нещо, но видяхме сакче с размер 6,3 мм. После пък взе да се съмнява за това кога наистина ми е бил последния цикъл. Сега виждам, че на снимката ми е писал "6 г. с."....

Очевидно няма как да съм в 6-та седмица.... Та питанката ми е това как ви се струва като размер, защото не намирам никъде статия по въпроса? И дали мога след 10-тина дни да се надявам да чуя сърчице и аз?
   bouquet

Привет, Мари-Я Simple Smile  3 г.с. и 5 дни броиш от предполагаема дата на овулацията ли? че иначе ми се струва малко високо ЧХГ-то.. Ако да, то значи, че си в 5 г.с. и 5 дни и сакето спокойно може да орговаря на 6 г.с.

# 541
Здравейте, момичета! Simple Smile Честито на всички чули сърчица. Чета ви често, въпреки че съм с термин 1-2 октомври. Така или иначе мисля, че къде 1-2 октомври, там и края на септември.  Mr. Green

Имам малко питанки, защото съм много объркана, а и болна в момента, което ме прави доста неадекватна.
От около седмица знаем, въпреки че е много рано днес отидох на преглед заради настинката. Доктора първо много ми се смя, че в 3 г.с. и 5 дни си мисля, че ще се види нещо. Даже в началото не ми повярва, че съм бременна, но му казах вчерашното ЧХГ (1343). Не вярваше и да види нещо, но видяхме сакче с размер 6,3 мм. После пък взе да се съмнява за това кога наистина ми е бил последния цикъл. Сега виждам, че на снимката ми е писал "6 г. с."....

Очевидно няма как да съм в 6-та седмица.... Та питанката ми е това как ви се струва като размер, защото не намирам никъде статия по въпроса? И дали мога след 10-тина дни да се надявам да чуя сърчице и аз?
   bouquet

Привет, Мари-Я Simple Smile  3 г.с. и 5 дни броиш от предполагаема дата на овулацията ли? че иначе ми се струва малко високо ЧХГ-то.. Ако да, то значи, че си в 5 г.с. и 5 дни и сакето спокойно може да орговаря на 6 г.с.

Simple Smile Здравей, това би обяснило всичко, но уви. Броя от първия ден на последната М, което беше на 26 декември. В голяма чуденка съм  newsm78. Но пък си мисля, че по-добре да сме напред с размерите и развитието. А ЧХГ-то ми на 20-ти ден (без каквото и да е закъснение) беше 77.8 . Тъжното е, че не мога да кажа кога е трябвало да очаквам М, защото съм с ПКЯ и за последната 1 година имах само 3 пъти О.  Crazy

# 542
Tака е,Tedi772.Май повечето чакаме момиченца.Аз съм със син на 14 Simple Smile
Браво бе, Нелка! Как се реши след толкова време на тази стъпка?Супер! Сега ще се подмладиш! Simple Smile

# 543
  • София
И аз да се отчета след прегледа днес във Фемина: плоден сак 9,5 мм. Плодният сак нараства добре от първия преглед и е с правилна форма, но няма жълтъчно мехурче и няма ембрион. Всичко се развива с една седмица назад според лекарката и тя е умерен оптимист за бременността. Другата седмица всичко вече трябва да е ясно.
Аз все още съм умерен песимист. Tired Някакси не мога да се зарадвам все още и това е.

# 544
  • ул. "Мечтание"
Тъжното е, че не мога да кажа кога е трябвало да очаквам М, защото съм с ПКЯ и за последната 1 година имах само 3 пъти О.  Crazy

Мисля, че това обяснява доста. Simple Smile
Последната ти менструация беше ли с нещо по-различна от обикновено?  Thinking

Antoaneta_y  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 545
Antoaneta_y, възможно ли е просто да не са го видяли? И как така вървиш с една седмица назад, а точицата е 9.5 мм? Въпросът може да ми е глупав, но днес доста четох и се шашнах от големи размери.

PraynigДано всичко е наред, аз годините се учех първо да вярвам на себе си, преди да се шашкам на лекарите.

# 546
  • София
Antoaneta_y, възможно ли е просто да не са го видяли? И как така вървиш с една седмица назад, а точицата е 9.5 мм? Въпросът може да ми е глупав, но днес доста четох и се шашнах от големи размери.

PraynigДано всичко е наред, аз годините се учех първо да вярвам на себе си, преди да се шашкам на лекарите.

Иска ми се и на мен да не са го видяли, ама едва ли. Във Фемина имат едни огромни монитори към ехографа и освен лекаря, ти също виждаш всичко. Та и аз видях едно голямо, празно кръгло нещо.
Не знам какво имаш предвид под точица. Аз доста почетох междувременно (за ужас на всички лекари  Simple Smile реших да се информирам по-подробно) по въпроса и си направих следните изводи: След оплождане, първо се формира плоден сак, после жълтъчно мехурче, после ембрион и почти веднага след това се вижда сърдечна дейност. Е при мен се вижда само плодният сак, който е с размери 9,5 мм. Това може да е поради по-къно оплождане  Praynig или просто няма да с еразвие въобще ембрион.

# 547
Нощни очи, нищо подозрително нямаше. Традиционните болки, продължителност и др симптоматика.  newsm78 Доста подробно си ги записвам в една тетрадка.

# 548
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, нищо подозрително нямаше. Традиционните болки, продължителност и др симптоматика.  newsm78 Доста подробно си ги записвам в една тетрадка.

Обилност, продължителност, такива работи...
Възможно е да си "отглеждаш" цветна бременност, предвид силната нередовност на овулациите ти.  Thinking

# 549

Обилност, продължителност, такива работи...
Възможно е да си "отглеждаш" цветна бременност, предвид силната нередовност на овулациите ти.  Thinking

Да, всичко си записвам, но нямаше нищо, което да ме изненада. Ако е цветна имам ли повод за сериозно притеснение, ако не прокървя отново?

# 550
Аз днес установих, че размерите не са толкова важни, колкото да растат сакчета и после да се види ембрион. Колкото до седмиците, всичко е много относително, защото овулацията дори на една и съща жена може да е различна през месеците- веднъж на 14-я ден, веднъж на 16 и т.н След това загнездяването е от 7-10 дни. А при ранна бременност всеки ден има разлика в размерите на сакчето.
Апаратурата и лекаря също са от значение. Така, че факторите са много. Просто трябва търпение, което си признавам, че и аз нямам.

Лека вечер на всички!

# 551
  • ул. "Мечтание"
Мария-Я, доколкото имам някаква информация по въпроса е по-добре да не се случва да прокървиш повече. Thinking
Аз лично виждам нещата така, че да си имала овулация непосредствено преди или около менструацията, или малко след (математиката ми куца и не мога да сметна добре).  Rolling Eyes Знам за няколко такива случая. Предвид, че си с ПКЯ ми се струва съвсем възможен вариант.

# 552
Мария- Я, доколкото можах да се ориентирам, вървиш една седмица напред. Доктора само едно сакче ли видя  Mr. Green

# 553
Мария- Я, доколкото можах да се ориентирам, вървиш една седмица напред. Доктора само едно сакче ли видя  Mr. Green

Даа  Simple Smile Ние на база ЧХГ-то се надявахме на двечки. Но пък едничкото да успеем да докараме до септември по някое време, ще сме най-щастливите хора на света.  Praynig

# 554

Даа  Simple Smile Ние на база ЧХГ-то се надявахме на двечки. Но пък едничкото да успеем да докараме до септември по някое време, ще сме най-щастливите хора на света.  Praynig

Е то все още има шанс за близнаци в един сак.

Общи условия

Активация на акаунт