Добре дошли СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2014!

• 38 211
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
4efito, моята ЛЛ каза,че може парацетамол, но много малка доза, върти ми се нещо в главата около 1/4 от хапчето.

Потърси в нета природни лекове срещу темепература, може би също за хомеопатични се замисли, макар да знам, че темепературата е естествен процес и означава, че тялото се бори с болестта. Но пък твоята е висока.

Честно казано аз за себе си съм доста смела с болестите и самолеченията, но откакто знам, че има човече в мен, не смея, така че не знам какъв съвет може да получиш от нас.

# 511
  • София
Момичета, здравейте, тотален новак съм по темата, първа бременност ми е( терминът ми е на 14.09) и все още не съм ходила при акушер- гинеколог. Би ми се искало да ми следят бременността в Тина Киркова. Въпросът ми е дали има лекар там, който да не ми прави проблем за болничен до края на бременността. Работата ми е изключително натоварваща физически, и имам от много време всякакви болежки. Дори от днес съм в болничен, даден ми от ЛК, защото съм с вирусна инфекция и температура 38,7. Ако имате информация и за някой лекар от там още по добре.  Thinking

И аз съм в Тина Киркова, при д-р Арабаджикова, останах доволна от първия преглед и мисля тя да е до края!А и ми харесва факта, че имат вана и ако няма някакви фактори, които пречат да раждам водно, бих избрала този начин! Всеки един лекар ще ти даде болничен без проблем, като обясниш какво работиш. На мен, на първата консултация това беше второто нещо, което ми питаха, дали работя тежка работа! Първото беше дали бебето е желано;-)))Порови се в темите за различните доктори и болници, има бели и черни списъци, аз така избрах моя лекар и чувствам, че нацелих от първия път!

# 512
Зацапването при мен спря от само себе си и док прецени за сега да не вземам нищо. Проблемът е , че съм много натоварена на работа и май от там идва проблема,просто прибера ли се, заспивам още в 6  #Crazy та затова и не съм писала, само спя, много изморена се чувствам...Освен това съм самичка в София,таткото е в провинцията за дълъг период и това ме натоварва допълнително   Sad

Много хубаво ми стана да чета за половете, при мен чувството един ден е за девойка,един ден за момче  Crazy дори не мога да кажа кое ми се иска повече, и от двете по равно. По мои личнни изчисления ( имайки предвид , че подозирам датата на зачеването) смятам, че вървя с цели две седмици назад от лентичката си  Laughing Но иначе имена охоооо вече си ги намислям  Laughing

Колкото до температурата - парацетамол, но не повече от 3 дни. Примеът е като за малки деца - половин таблетка. По принцип при температура 38 и нагоре няма как да не се приема медикамент.НО ЕСТЕСТВЕНО, НАЙ-ДОБРЕ Е ЛЕКАРЯТ ДА ГО ПРЕДПИШЕ.

Интересно ми е дали смятате да се записвате на училища за родители и прочие  Laughing и дали вече сте съобщили новината на по-близките роднини, тъй като аз още не съм  Rolling Eyes

И не на последно място, добре дошли на новите бъдещи мами  Hug

# 513
  • София
Ние казахме на всичките си  приятели, не робувам на суеверието до 3 месец да пазим тайна, защото може нещо да стане. Ако е писнао да става, няма да е това фактора, който ще го предизвика!Едно бебе трябва да се посреща с радост в живота, така ги мисля аз неща, така ги мислех и преди да забременея! Hug Heart Eyes

Що се отнася до училището за родители, не е ли малко рано за него!?

# 514
  • Paris, France
TIAta, ти си от моята партия! И аз не съм изобщо суеверна. Миналата бременност раздрънках на всички малко след като разбрах... Тази обаче съм решила да го крия възможно по-дълго не за друго, а защото не искам всички да ми се подмазват и да ме питат как съм, дали искам нещо, дали не ми е лошо и т.н. Всички стават едни такива еуфорични и радостни, пък аз имам нужда да ми е спокойно. Simple Smile
Толкова много сте изписали, че вече забравих на кого какво трябваше да отговоря. Нещо не ми е добре и на мен днес, болят ме яйчниците и главата. Мисля да взема един парацетамол. То това е най-безобидното лекарство възможно. Във всеки случай е по-добре от антибиотици по време на бременност, че и това ми се случи на два пъти миналата година... Да чукна на дърво обаче, от лятото насам не сме се разболявали нито аз, нито ММ, нито бебето - като че ли от раждането се имунизирахме, хаха Simple Smile
А, да - за планирането, нашите и двете бяха планирани. Планираме, действаме и резултатът е след около месец. Пък който иска да казва, че бързата работа е срам за майстора  Joy
Айде, мацки, оттеглям се, че пак стана никое време а синковецът след има-няма 4-5 часа ще нададе гладен вой и ще трябва да сомнамбулствам...

# 515
Пих веднага след като писах едно хапче парацетамол ,след няколко часа пак..Преди малко се върнах от спешният и ми изписа АБ ,който не вреди на плода и аналгин да редувам с парацетамола,защото не мога да я смъкна под 39 температурата с нищо.Малко се притеснявам от този аналгин,но какво да се прави,като се налага.Надявам се всичко да е наред и да нямам никакви проблеми
А по темата и баткото и бебчо сега бяха планирани

# 516
Добро утро  Crazy
Чефито можеш парацетамол да пиеш през цялата бременност, дано бързо минава, че тази висока т. не е хубава.
Идеята за списъче на първа стр. е супер, а коя бъдеща мама ще се нагърби с правенето на темичките? В ноемврийската ни отчетна си имаме и фейсбук страница, която е тайна и не се вижда от други хора и там споделяме снимки и други подобни.
За следенето аз съм от провинцията и ходя в Плевен. Супер много съм доволна и от клиниката и от лекарката ми  Heart Eyes
Лек и хубав ден сладурки.

# 517
Мамита, здравейте!

Не знам дали е проблем или не е, но гърдите ми нито са пораснали, нито ме болят... Само сутрешно гадене имам, абе общо взето липсват симптомите, както предните ми гадни неуспешни бременности............ дано тази е успешна  Praynig

# 518
4efito  На мен ми казаха , че за температурата може и упсарин Ц.  Отделно понеже бях на ръба на някакво разболяване личната ми даде Инфлуцид . И сега с тази грипна епидемия така съм се налашила ,че всеки ден си го взимам профилактично. Отделно гледам да пия и много фрешове.
ioana_ana   - аз не съм от суеверните , но за бременността съм казала само на най-близката приятелка , която наскоро роди , и на инструктура , с който тренирам  , че няма начин, иначе ще ме тормози много . На роднините мисля да кажа по натам , защото ще е първо бебе не само за мен, но и за бабите , ще има и прабаби , и ще стане страшно  Laughing Ще има само инструкции и проверки ям ли , обличам ли се добре  #Crazy , а сега искам спокойствие , докато свикна с новото ми аз , което имам чувството , че много не познавам  Wink Особено по отношение на нещата ,които новото аз иска и не иска да яде, и отказът му да пие кафе .

А относно училището за родители видях ,че Вита предлагат. А понеже съм се замислила дали да не раждам там , мисля да се запиша за лекцията им на 29.01 за естественото раждане.  Цената е 20лв. Така пише в сайта им. Така хем ще си изясня някои неща за самото раждане, хем ще мога да разгледам и болницата и да видя хора от екипа.  Ако някой е избрал да се следи вече във Вита моля да сподели. Знам , че има и отделна тема за болницата, но едно мнение в повече никога не е излишно.

# 519
  • ГО
Айде и аз в темичката  Party
Чета темата от самото й начало, но не знам защо не се записах.
Днес реших, че е време  Mr. Green

Чакаме бебе на 10.09. Това ще ни е 3-то дете. Много се страхувам, много се притеснявам, много съм объркана. Все още не съм решила напълно, че го искам.
Както се досещате бебето ни изненада и то как! Забременяла съм в месеца, в който цялото ми семейство бяхме много болни, аз пих 10 дни АБ, пих и други силни лекарства (май заради тях много се страхувам дали да оставя бебето, макар, че според лекарите нямало проблем)  ooooh! моят мъж е спал през цялото време в детската, а аз с някое болно дете, направо - непорочно зачатие.  Mr. Green
Бях вече веднъж на лекар, който видя сакчето, но "нещото" вътре не му хареса  ooooh!
Направоооо още веднъж ми затвърди съмненията, че нещо не е наред и страховете ми станаха безкрайни.
Днес отново съм на лекар, надявам се да има "нещо" в сакчето, че като нищо скорострелно ще се отпиша от темата.  Sad
Знам колко чакани и изстрадани са бебоците на някои от вас, но, моля ви, не ме съдете, че ми минават такива мисли. Просто ми дойде новината, като гръм от ясно небе и все още не знам къде се намирам и не мога да взема категорично решение искам ли го бебето или не. Sad

Иначе симптоми изразени нямам. Боли ме матката доста, леко ме болят гърдите и това е.

Знам, че ще бъда упрекната от много от вас, но на никой не пожелавам да се изправя пред подобна дилема!

# 520
Иха, колко много мами, добре дошли и честито!  Hug
TIAta и аз исках да раждам в Тина Киркова. Ходих при д-р Богданова, която ми се видя любезна на първият преглед, но на вторията, когато чухме и сърциче  Heart Eyes ме претупа много бързо. А имах толкова въпроси, не пропусна да сподели, че има такса от 450лв за ЖК. Ако ми беше харесала, така или иначе щях да я платя. Ако съм искала при нея по ЗК можело, но в 25то ДКЦ. Казах й, че знам и си излязох. Та хич не останах доволна и се зачудвам за клиника Надежда. Описаното от Espa, също ми помага в тази посока. Трябва да реша обаче скоро. Изчела съм света имам чувстовот, за това, кой лекар, какъв е и т.н. установих, че в крайна сметка, всеки е доволен там, където не е имал проблеми и по-важното раждането е минало успешно със здраво бебче. Ще го помъдря още малко.

# 521
molina_bohemi, при мен симптоми осезаеми се появиха чак към 6-та седмица - имам предвид гадене. Преди това имах само като предместруални болки и понякога като лека болка за секунда около пъпа. Така че дишай и макар да е трудно след това през което си преминала, бих ти казала да си спокойна и не се притеснявай  Hug

Нашето бебе е планирано и желано и стана бързо, въпреки докторите да казваха обратното. Общо взето плачех всяка вечер как сигурно няма да стане, мм ме успокояваше и на следващия месец имахме две чертички. Сега като се замисля мисля, че подсъзнателно съм усещала, че ще има бебе - четях първо за симптомите при бременност, после при случаен разговор с мм казах само едно женско име и въпреки че доки казваше, че не препоръчва да се забременява, реших да действам.

Казала съм само на някои близки като малко по малко кръга се разширява. Не бих казала, че съм суеверна, но силно вярвам в негативната енергия, която хората могат да си разменят и засега подбирам кой да знае. Аз също се заслям докога да ходя на работа и се надявам на лекар, който ще се съгласи да ми даде болничен. Работата ми не е тежка, свързана е с клиенти, но нещо не се представям с голям корем пред тях.

# 522
Здравейте!  Simple Smile
За бебчето знаят само майка ми и баба ми.  Аз искам поне да чуя сърчицето и тогава да кажа на останалите, но мъжът ми настоява да изчакаме до ФМ. Според моята баба трябва да се казва за бебето, да не се крие та да е лека бременността и бързо раждането.
Молина, не е задължителоно да имаш симптоми като на другите, нито пък да започнат веднага с появата на двете чертички. Знам, че вече си била бременна, но всяка бременност е различна дори и майката да е една и съща. Дано бременността ти е лека и никакви болки и гадения да не те мъчат! В коя седмица си сега? Ходи ли на доктор да му споделиш притесненията си?

# 523
TIAta благодаря ти за отговора. Днес ще ходя до Тина Киркова и ще видя кой от акушер- гинеколозите е на работа. Мисля че, изчетах целия форум, за да събера информация за лекарите и вече ми станаха по ясни нещата. Laughing

# 524
  • София
Айде и аз в темичката  Party
Чета темата от самото й начало, но не знам защо не се записах.
Днес реших, че е време  Mr. Green

Чакаме бебе на 10.09. Това ще ни е 3-то дете. Много се страхувам, много се притеснявам, много съм объркана. Все още не съм решила напълно, че го искам.
Както се досещате бебето ни изненада и то как! Забременяла съм в месеца, в който цялото ми семейство бяхме много болни, аз пих 10 дни АБ, пих и други силни лекарства (май заради тях много се страхувам дали да оставя бебето, макар, че според лекарите нямало проблем)  ooooh! моят мъж е спал през цялото време в детската, а аз с някое болно дете, направо - непорочно зачатие.  Mr. Green
Бях вече веднъж на лекар, който видя сакчето, но "нещото" вътре не му хареса  ooooh!
Направоооо още веднъж ми затвърди съмненията, че нещо не е наред и страховете ми станаха безкрайни.
Днес отново съм на лекар, надявам се да има "нещо" в сакчето, че като нищо скорострелно ще се отпиша от темата.  Sad
Знам колко чакани и изстрадани са бебоците на някои от вас, но, моля ви, не ме съдете, че ми минават такива мисли. Просто ми дойде новината, като гръм от ясно небе и все още не знам къде се намирам и не мога да взема категорично решение искам ли го бебето или не. Sad

Иначе симптоми изразени нямам. Боли ме матката доста, леко ме болят гърдите и това е.

Знам, че ще бъда упрекната от много от вас, но на никой не пожелавам да се изправя пред подобна дилема!

Това все едно аз съм го писала:) Явно ще си треперим заедно. Яз пих антибиотик Аксеф, слагах капки тобрекс, синекод на хапчета и т.н. до деня преди да си направя теста. Веднъж точно сме правили този месец нещо без предпазни средства и аз също съм със смесени чувства. Детето ще е желано, ако всичко е наред, но някакси не мога да се отпусна и да се наслаждавам като с първата си бременност.
И аз съм на преглед днес.

Общи условия

Активация на акаунт