лечение за псориазис ИМА

• 511 137
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 960
Антиревматоидно средство приложимо и при други заболявания
Медикаментите, прилагани в терапията на ревматоидния артрит намират приложение и при лечението на ред други патологични състояния. Атеросклерозата е едно от тях.
Въпросните медикаменти атакуват цитокини - медиатори на имунната система, осъществяващи сигнализирането между основните и клетки.При автоимунните заболявания подобни протеини са продуцирани в прекомерно големи количества, което индуцира имунен отговор към собствените тъкани. Чрез блокирането на един от тези цитокини - Тумор некротизираш фактор алфа, учени успяха да неутрализират всички патологично повишени такива. След това бяха създадени няколко препарата с подобен механизъм на действие - инфликсимаб, етанерцепт. Те имат невероятен ефект върху клиничната симптоматика на ревматоидния артрит.
Подобни резултати са постигнати и при болестта на Крон, псориазиса, псориатричния артрит, анкилозиращия спондилит и язвения колит. Проф Фелдман от Института по Ревматология Кенеди, смята, че добри резултати могат да се наблюдават и по отношение атеросклерозата. Негова презентация по темата бе предствена на тазгодишния конгрес на Европейските Фармакологични Общности.
   18.07.2008 г

ПРЕПРАЩАМ ТАЗИ СТАТИЯ ОТ ПУЛС БГ

# 961
Автоимунното разстройство е основа на много болести
 Автоимунното разстройство е състояние, при което имунната система започва да атакува собственото си тяло, като създава антитела срещу собствените си тъкани. Физически всяка част на тялото може да бъде податлива на автоимунно разстройство. За следващите няколко заболявания и състояния се знае, че са причинени от автоимунни разстройства.
Хемолитична анемия - става въпрос за
възпаление на черния дроб.
Синдромът на Бергер, познат и като Ел Джи Ей нефропатия - наблюдава се чувството на безпокойство, при трудноопределими чувства или болести.
Синдромът на Кроон - причинява възпаление на червата.
Дематомиозите - засягат кожата и мускулите.
Фибромиалгията - причинява хронична болка и сковаване на мускулите.
Синдромът на Грейвс - засяга щитовидната жлеза.
Тироидитизъм на Хашимото – причинява възпаление на щитовидната жлеза.
Идиопатична тромбоцитопения пурпура - нарушение на нормалното кръвосъсирване.
Лишей планус - засяга кожата, устата, вътрешната страна на устата и гениталиите.
Множествена склероза - тялото атакува част от нервната система.
Миастения гравис - причинява мускулна слабост.
Псориазис - поврежда кожата и причинява сърбеж.
Ревматична треска - уврежда вътрешните органи, включително и сърцето, следвана от стрептококова инфекция.
Ревматоиден артрит - засяга ставите.
Склеродерма - засяга кожата, червата и други органи.
Синдром на Сьогрен - причинява сухота на очите и устата.
Лупус еритематозус на целия организъм - засяга съединителната тъкан на ставите и бъбреците.
Първи тип диабет - тялото не произвежда достатъчно инсулин.
Обострен колит - възпаление на червата.

# 962
Автоимунното разстройство е основа на много болести
 Автоимунното разстройство е състояние, при което имунната система започва да атакува собственото си тяло, като създава антитела срещу собствените си тъкани. Физически всяка част на тялото може да бъде податлива на автоимунно разстройство. За следващите няколко заболявания и състояния се знае, че са причинени от автоимунни разстройства.
Хемолитична анемия - става въпрос за
възпаление на черния дроб.
Синдромът на Бергер, познат и като Ел Джи Ей нефропатия - наблюдава се чувството на безпокойство, при трудноопределими чувства или болести.
Синдромът на Кроон - причинява възпаление на червата.
Дематомиозите - засягат кожата и мускулите.
Фибромиалгията - причинява хронична болка и сковаване на мускулите.
Синдромът на Грейвс - засяга щитовидната жлеза.
Тироидитизъм на Хашимото – причинява възпаление на щитовидната жлеза.
Идиопатична тромбоцитопения пурпура - нарушение на нормалното кръвосъсирване.
Лишей планус - засяга кожата, устата, вътрешната страна на устата и гениталиите.
Множествена склероза - тялото атакува част от нервната система.
Миастения гравис - причинява мускулна слабост.
Псориазис - поврежда кожата и причинява сърбеж.
Ревматична треска - уврежда вътрешните органи, включително и сърцето, следвана от стрептококова инфекция.
Ревматоиден артрит - засяга ставите.
Склеродерма - засяга кожата, червата и други органи.
Синдром на Сьогрен - причинява сухота на очите и устата.
Лупус еритематозус на целия организъм - засяга съединителната тъкан на ставите и бъбреците.
Първи тип диабет - тялото не произвежда достатъчно инсулин.
Обострен колит - възпаление на червата.

Само да добавя и Глутенова ентеропатия - възпаление на лигавицата на тънкото черво. Характерни са и абсолютно същите симптоми на кожно заболяване, както при Псориазис.

# 963
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте отново  Wink доста сте поизписали

Отивам да ви чета  Grinning

Моя псориазис си го обгрижвам подобаващо с хубави храни и скоро се надявам да го заведа и на море  Wink

Svetman следях постовете ти и оставам с впечатл.че твоето заболяване не е причинило псориазис а нещо подобно на него може би е било себореен дерматит  Wink А това с гултена е ...хъм .... не ми се вярва да е причина за появата на псориазиса

# 964
Svetman следях постовете ти и оставам с впечатл.че твоето заболяване не е причинило псориазис а нещо подобно на него може би е било себореен дерматит  Wink А това с гултена е ...хъм .... не ми се вярва да е причина за появата на псориазиса

Аз нямам псориазис, моето заболяване на кожата се нарича Dermatitis Herpetiformis и е предизвикано от Глутенова ентеропатия. Исках само да кажа, че симптомите са същите и кожата се обрива по същия начин. Преди да бъда изследван за глутенова ентеропатия, кожни лекари са си поставяли диагноза Псориазис. Просто исках да кажа, че ако някой усеща някакви смущения в храносмилателната система, невъзможността за наддаване на килограми и слабеене, то нека да не си мисли, че е болен от псориазис или просто защото така му е казал лекаря, а да се изследва за глутенова ентеропатия, защото може да е в заблуда.

# 965
А какво е изследването за Глутенова ентеропатия?
Не мога ли примерно да си го направя, вместо да спирам глутена? newsm78

# 966
Току-що прочетох за глутеновата ентеропатия в този сайт:
http://gastroenterology.freeservers.com/#celiac
Уверявам те Svetman, псориазиса няма нищо общо с това...

# 967
А какво е изследването за Глутенова ентеропатия?
Не мога ли примерно да си го направя, вместо да спирам глутена? newsm78

Изследването се прави единствено в болница в гастроентерология, понеже ти бъркат в корема. Това за спирането на глутена, го казах просто ей така, не вярвам някой незапознат да успее да се предпази от приема му, понеже го има разпространен в множество храни.

# 968
  • Tам през Атлантическия океан

Аз нямам псориазис, моето заболяване на кожата се нарича Dermatitis Herpetiformis и е предизвикано от Глутенова ентеропатия. Исках само да кажа, че симптомите са същите и кожата се обрива по същия начин. Преди да бъда изследван за глутенова ентеропатия, кожни лекари са си поставяли диагноза Псориазис. Просто исках да кажа, че ако някой усеща някакви смущения в храносмилателната система, невъзможността за наддаване на килограми и слабеене, то нека да не си мисли, че е болен от псориазис или просто защото така му е казал лекаря, а да се изследва за глутенова ентеропатия, защото може да е в заблуда.
.....да, да разбрах те  Peace

# 969
Скъпа MTV, аз съм виждал хора с проблемна кожа, причинено от Псориазис и затова смея да твърдя съдейки по своята кожа и проблемите които имах с нея, че нещата са почти еднакви на пръв поглед. Аз и по-нагоре съм споменал, че аз не съм болен от псориазис и изобщо в момента не говоря за това заболяване, понеже не съм така добре запознат с лечението му. Единствено това което искам да вмъкна е, че не всички посещаващи тази тема може да страдат от псориазис, а да е заболяване под друга форма със симптоми за псориазис. Моля разбирайте ме правилно. Мисля, че достатъчно грамотно се изразявам. Просто искам да бъда в помощ на тези, които имат и други стомашно-чревни проблеми, за да се ориентират към правилното лечение.

# 970
Да, всички тук търсим отговора на въпроса "каква е причината" Confused

Верно е че видовете псориазис са много, но обрива при твоето заболяване няма общо с псориазиса...както и никой от другите изброени симптоми.
Стомашно-чревни проблеми не означава на всяка цена-Глутенова ентеропатия Peace
Ето ти повече инфо за псориазиса:
http://www.puls.bg/cat/17/psoriazis_issue_177.html

# 971

Верно е че видовете псориазис са много, но обрива при твоето заболяване няма общо с псориазиса...както и никой от другите изброени симптоми.
Стомашно-чревни проблеми не означава на всяка цена-Глутенова ентеропатия Peace
Ето ти повече инфо за псориазиса:
http://www.puls.bg/cat/17/psoriazis_issue_177.html[/color]

Обрива при мен в ранната ми детска възраст започна по лактите ми и колената, постепенно се се появи по рамена, по скалпа и лицето (горната част на тила, над челото, около веждите и слепоочието), по грабначния стълб и седалищните части. Обривът представляваше воднисти пъпки, които като зарастнеха се отделяха цели люспи. Естествено много сърби. До колко това е близко с псориазиса, вие си преценете. Колкото до стомашно-чревните проблеми, естествено че при тях разнообразието е голямо, но в комбинация с подобен кожен проблем си е предпоставка точно за глутенова ентеропатия. Попитайте гастроентеролог, ако имате съмнения.

# 972
Незнам дали са истина, но в гугъла има много информация за лекарства и лекуване на псориазис

Не са истина!

# 973
Моят съвет към всички е: СПРЕТЕ ГЛУТЕНА и вижте как ще ви се отрази  Wink

Да го спрем, но в кои храни се съдържа? Ако някой има списък на всички храни, в които има глутен да вземе да го публикува.
Въпросът е: Всички храни съдържащи глутен ли са известни? Защото каквато и да диета да спазваме, ако сме пропуснали дори една храна, която го съдържа ... ще е все-тая.

Започвам да мисля специализиран сайт на тема псориазис. Ако имате желание за мен ще е удоволствие да чуя някоя и друга идея. Май е време да вземем да систематизираме цялата тази разхвърляна информация.

Ако Ви хрумне нещо, моля пишете ми на selectbg@abv.bg или скайп: select.bg. Най-добре на мейла, защото не винаги съм в скайп.

# 974
Подлагането на безглутенова диета е може би една от най-строгите и трудно постижими на 100%  диети, защото колкото и да е странно, че глутен се съдържа в няколко житни култури, за което бихте си казали, кво пък толкова, се оказва че пшеницата или по-точно пшеничното брашно е съставна част на много храни: всички тестени изделия, всички видове сладка под формата на вафли, бисквити и какво ли не щете, абсолютно почти всичко съдържа глутен, храни с неизяснен състав, като колбаси, майонеза, лютеница, кетчуп, кисело мляко и мн други съдържат консерванти под формата на нишестета, шоколад (съдържа сухо мляко, в което има пшенично нишесте), сметана, различни панирани храни и полуфабрикати, бира (заради ечемика) и т.н. Има си разбира се заместители. Но пак казвам, не се вмъкнах в темата за Псориазиса, за да убеждавам всички ви, че не сте болни от псориазис. Напротив, псориазис има и предполагам, че при повечето от вас е така. Просто съм убеден, че поне 1% от всички вас са във заблуда, понеже аз самият живях дълги години с тази заблуда, и боледуват от това още по-страшно заболяване наречено Глутенова ентеропатия. Затова тези, които считат че имат сериозни проблеми с храносмилателната система, нека те да се замислят върху това което казвам и да посетят гастроентерология, а след това ако е необходимо преминете към страшната диета

Общи условия

Активация на акаунт