Банята - 20-та тема

• 130 704
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 135
  • Sunshine state
Ние минахме също през всичко-от къртенето,през смяна на всички тръби до лепене и това всичко за седмица и половина. За този срок банята беше напълно завършена и готова за ползване. Peace

# 136
Pupitka, колко квадрата ви е банята и каква е сумата като теглиш чертата  Mr. Green

# 137
Диамантче, и ние ще къртим плочки, ще подменяме тръби и ще лепим нови. Става въпрос за три помещения - предверие /перално/ с приблизителни размери 1,1х2,5м; баня - 1,2х1,4м; и тоалетна - 0,8х1,2м. Майсторът каза около 20 дни.
Аз в петък си получих проекта - беше отвратителен. Вината е както моя, защото не ми харесват вече и самите плочки, така и на дизайнера - беше наредила вертикални декори, хоризонтални фризове и различни редове пллочки. Абе, цигания отвсякъде. Толкова се ядосах, че прежалих парите за проекта и отидох в друга фирма. Сега да видим във вторник какво сме сътворили, отново  Laughing
Плочките, които избрахме са Мараци, а последно се спряхме на структура Tece /фирмата предлага и Геберит, та има време да размисля/. Някой има ли отзиви за Теци? Пак са немски, но за разлика от Грое са с 10 г. гаранция, имат варианти и с по-малка дебелина на структурата. Избрахме и техни линейни и точкови сифони с вградена плочка, така че ако някой има мнение за тях, ще се радвам да сподели.

# 138
  • София по рождение
Здравейте,
някой купувал ли е скоро долен шкаф за баня. Изискванията ми са да е пвц и да е по евтин)

# 139
  • Sunshine state
Точна квадратура не мога да дам,но на дължина е 2,5м,а на ширина е 1,5м. Блондинка съм и не мога да сметна.  Crazy Като сума за работата майсторите ни взеха точно 1000лв-къртене,цялостна подмяна на ВиК,изграждане на 2 куфара с итонг,лепене на плочки,монтиране на врата и на всичко в банята.За материали си ходеше майсторът с неговия си бус,което си беше голямо улеснение.Давах му пари и човекът си взимаше материали,а после ми представяш фактура. Ние нямаме кола и за нас бе голямо удобство.Хората дори си и почистиха грубите отпадъци преди да си тръгнат. Аз постоянно ги спирах,де. Laughing  

# 140
Момичета, може ли да ми кажете колко горе-долу  струва да ти направят проект на баня с тоалетна. Моята е малка, тясна( 1*2,5 грубо) та няма място за глезотии.
Пупитка, тези 100олв. са без плочки, душ, моноблок и прочие такива, нали?

# 141
  • Sunshine state
Да,само за работата са си.  Peace

# 142
  • Варна
Някой може ли да ми даде отзиви за душ параван с врата на панти без прагче в банята си?
Отива ли вода към другата част на помещението? Как е направен наклона и с какъв сифон е?
Вече двама човека ми обясняват, че без прагче не е невъзможно, но изисква много прецизна работа на майстора, който ще слага плочките, защото дори равнината, на която е паравана да е правилна, важно е да може да се отваря и вратата, да не опира и т.н. Тоест избрали сме си възможно най-скъпия и труден за изпълнение вариант...

Днес получих и оферта от фирма за труд - ВиК, смяна на тръби изцяло, замазка и поставяне на плочки, къртене (имаме една стена, която ще махаме и врата, която ще зазиждаме), монтаж на уреди, ел. инсталация, алуминиева врата - всичко 3400 лв. Банята е 3.24 кв.
Оценям факта, че е фирма и всичко ще ми направи от-до, ама все пак не е ли множко тази цена?

# 143
  • София
Така както обеснявате  цената е около 1500
лв за работа.

# 144
  • Sunshine state
Множко е само за труд.

# 145
  • Sofia
ето че имало двойни тоалетни  Wink  http://m4.netinfo.bg/media/images/10123/10123899/655-402-toaletna-sochi.jpg

# 146
  • София по рождение
Ужас, какви цени ooooh! май сама ще си правя проекта и ремонта.Таккаа, някой да ми каже къде се продава плъзгаща врата за баня?

# 147
  • Sofia, Bulgaria
Някой може ли да ми даде отзиви за душ параван с врата на панти без прагче в банята си?
Отива ли вода към другата част на помещението? Как е направен наклона и с какъв сифон е?
Вече двама човека ми обясняват, че без прагче не е невъзможно, но изисква много прецизна работа на майстора, който ще слага плочките, защото дори равнината, на която е паравана да е правилна, важно е да може да се отваря и вратата, да не опира и т.н. Тоест избрали сме си възможно най-скъпия и труден за изпълнение вариант...

Днес получих и оферта от фирма за труд - ВиК, смяна на тръби изцяло, замазка и поставяне на плочки, къртене (имаме една стена, която ще махаме и врата, която ще зазиждаме), монтаж на уреди, ел. инсталация, алуминиева врата - всичко 3400 лв. Банята е 3.24 кв.
Оценям факта, че е фирма и всичко ще ми направи от-до, ама все пак не е ли множко тази цена?

Така написан въпроса в началото изглежда че е само за труд, а всъщност изброяваш и други неща

# 148
  • Нейде из лудите гори...
Ужас, какви цени ooooh! май сама ще си правя проекта и ремонта.Таккаа, някой да ми каже къде се продава плъзгаща врата за баня?
Врата за самото помещение или врата като параван?  Rolling Eyes

# 149
  • Варна
Да, може би не съм се изразила правилно - офертата включва всичко изброено като труд плюс необходимите за изработката материали (включително нови тръби, лепило, фугиране, кранчета, връзки и т.н.).

Общи условия

Активация на акаунт