Банята - 20-та тема

• 130 682
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря на отзовалите се, ще се обадя да ми сложат направо нови. Казаха ми по 55 лева на топломер значи 110 общо с идването и пломбирането  ooooh!

# 121
  • Sofia
моите бяха по 40лв.от някаква промоция/миналата година/

# 122
На нас ни ги донесоха майсторите,които бяхме извикали...Има много обяви и по телефона се разбирате какви да са ,за топла или студена ,дистанционни или обикновени...Идват,поставят,пломбират,не се налага да се ходи до централата
Водомерите не се купуват по избор. Слагат се същите като старите, само че цифрови, то вече няма механични, защото в противен случай трябва да си преработите инсталацията. Дистанционни няма как да си вземете, защото нямате устройство, което да обработва информацията. По принцип за топла и студена вода цените са едни и същи. Вземете си за топла вода, защото не се чупят при изпускане на предпазните клапани на бойлерите Peace

# 123
  • Sofia
защо да не може дистанционни,при майка ми целия вход такива си сложиха.....

# 124
След като няма такава система направена, трябва освен водомера, който ще си купиш да имаш и радио-модул за отчитане и едно устройство, което да отчита показанията на водомера. Цената на такъв концентратор с вграден GPRS-модем за предаване на данните е около 2-3 хиляди. Не е рентабилно да си направиш такава система само за твоя водомер. Ако се сменят на целия вход е друго нещо, също и почти всяко ново строителство е така.

# 125
И последно по темата да попитам за препоръка за фирма, която сменя и пломбира водомери за София. Ако не са от Софийска вода, как се уведомяват те за смяната?

# 126
  • София
Може да ви ги смени някой водомерите и после от Софийска вода да ви ги пломбират.

# 127
Записвам се във вашата тема.
Предстои ми ремонт на банята и темата ще ми е интересна.  Hug

# 128
  • Sofia
Проблем ли е ако се лепят плочки върху други...за пода става дума,лредишните са лепени качествено,но се пързалят и искаме да ги сменим лятото,но да не се кърти,а за да стане по-бързо и чисто,затова мислим върху тях да се лепят новите

# 129
Проблем ли е ако се лепят плочки върху други...за пода става дума,лредишните са лепени качествено,но се пързалят и искаме да ги сменим лятото,но да не се кърти,а за да стане по-бързо и чисто,затова мислим върху тях да се лепят новите
Не е проблем, само трябва да вземете лепило, което е точно за лепене на плочка върху плочка  Peace

# 130
  • Sofia
мерси  bouquet

# 131
Предстои ни ремонт на банята , в момента е с тапети за баня , но отнякъде преминава вода и мокри стената в кухнята. Какво да сложим на стената под плочките , за да предотвратим мокренето на помещениятята с общи стени с банята? Сега под тапета има хидроизолация, двукомпонентна ,която след намазване става като гумено покритие , но явно не е достатъчно. Обмисляме водоустойчив гипскартон или фибран , но очаквам съвети от хора с повече опит от нашия.

# 132
  • София
По вероятно да ви просмуква вода при изводите на душа или батерията.

# 133
Знам, че всичко е много относително, но искам да помоля някой, да ми каже средно, какви са цените и сроковете за изпълнение на къртене на стари плочки, евентуална смяна на тръби и съответно лепене на нови плочки?

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 13:15 от Диамантче

# 134
  • Sofia
на нас ни я направиха за 2 седмици

Общи условия

Активация на акаунт