Банята - 20-та тема

• 132 619
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 405
ESTELITA паравана е най-хубавото нещо в банята ни Simple Smile Те всъщност са 2 плъзгащи врати. 1.7м широко/2.1 високо. 410 лева ни е но цената се оскапи заради златния дъб иначе бяло е по евтино. Избрахме златен дъб за да не си личи някой ден като се засече в улейчетата, незнам дали си виждала, пък и трудно се чистят. Стъклото е двоен стъклопакет за да е по стабилно, матово стъкло за да не си личат капките. Същият тип си сложихме между кухнята и трапезарията. Но там крилото е едно и цената излезна 280 лв.
Може ли на лични да ми пишеш от къде си я поръчахте,гледам че си от Пловдив,ние смятаме вратите да са бели,понеже банята ми е в бяло и лилаво,а размера ни е 140/210 предполагам ще ни излезе по-евтино. Grinning

# 406
  • София
Мерита, би ли написала и на мен откъде сте си направили паравана.
Аз съм от София, така че ще ми свърши работа дори и само да напишеш фирма за дограма ли е или си е за обзавеждане на баня, както и какво точно търсехте.
Иска ми се да си спретна такова нещо в банята, но тези от кристалното стъкло откровено ме плашат. Страх ме е да не се счупят, а и всяка капка си личи - няма да го понеса. Попаднах на фирма, която прави такива с акрил и алуминиеви рамки. Душ кабина не искам да слагаме, но и не искам цялата баня да е мокра след къпане. 

Би ли ми казала също дали правихте прагче от плочки или не, за да го монтирате.
При мен това нещо ще е бяло.

Бих се радвала и на други идеи да споделите.

# 407
Може ли и на мен инфо от къде поръчахте паравана  Praynig

# 408
  • Пловдив
Момичета, аз съм от Пловдив, но мъжът ми от Пазарджик и апартамента е там. Параванът ни го прави един човек от село Добровница близо до пазарджик, казва се Николай. Белият вариант с тези размери излизаше около 80 лв по евтино. Визитката ми е в колата по късно ще ви дам контакт. Работи и в Пловдив. Прагче няма. Първо налепиха подовите плочи и отгоре вратата. Профилът на паравана който е 3см играе роля на праг. И ние се колебаехме дали да е стъкло, повече клоняхме за акрил или нещо различно заради страха от счупване. Момчето работи и с двата варианта, но ни обясни съвсем убеждаващо че това е стъклопакет знаете устройството му че вътре има вакум и е доста по здрав. Другият вариант се засичал и отново се чупе. Както и да е въпрос на избор. Нас ни убеди въпреки страховете ни. Препоръча ни да не е плътно до тавана, защото ние така искахме а да има разстояние за да излиза парата. Друго какво да ви дам за идея Simple Smile не се сещам. По късно ще ви дам контакт

# 409
  • София
Благодаря.
На мен лично Пазарджик не ми върши работа, но това със стъклопакета е идея и ще разпитам дали може да се случи. Майсторът обясни ли ви каква е вероятността да протече отдолу под паравана, след като няма праг.

При мен дилемата сега е дали да рушим напълно читави плочки на пода, за да направим праг и дали ако тръгнем да ги рушим пода, няма да бъдат наранени плочките на стената, които аз страшно много харесвам (въпреки, че вероятно биха били класифицирани като демоде) и не бих сменила.

# 410
Има прагове, които се лепят върху наредени плочки  Peace

# 411
  • Пловдив
В@ня Рамката на самия параван играе роля на праг. Няма как да протече. Все едно да протечат прозорците на стаите.

# 412
  • София
Ами не е все едно да протече през прозорците, защото около прозорците се слага мазилка, изолация и монтажът е съвсем различен. А не е рядко срещано явление и около прозорците да протече, ако не е направено както трябва. Докато това е нещо сложено отгоре доколкото разбирам от обясненията дотук, т.е. освен ако дограмата не е вкопана в пода и изолирана с разни силикони и чудеса. От снимките не става ясно дали е така. 

Има прагове, които се лепят върху наредени плочки  Peace

Знам, но нито един човек, който попитах за тях не ми ги рекламира като особено благонадеждни за дълго ползване.

# 413
Ние също сме на етап параван за душа и какъв, какво стъкло, какви пари и прочие. Вчера отидохме с мъжа ми във фирма ,занимаваща се с различни видове стъкла. Препоръчаха ни не закалено стъкло, което при счупване става на ситни парченца, а триплексово стъкло, което в средата си има фолио и така дори и да се счупи, стои всяка частица залепена за стъклото и няма начин някой да се пореже или нарани по какъвто и да било начин. Дадохме засега ориентировъчни размери за паравана, който ще е на Г. За размери от 90 на 54 см и височина на стените 190 см ни дадоха цена от 280лв. Разбира се с разните допълнения става цената около 400. Предложиха ни различни варианти за отваряне, както и плъзгащи врати, при които долу на пода няма лайсни и така няма да има пролуки, в които да влиза вода, да се цапа и замърсява. Същата фирма ще ни прави и терасата. Казаха, че самият монтаж на паравана в банята се прави от фирма за дограма. Дано съм била полезна на някого с тази информация.
Предимствата тук са първо цената, после фактът, че всичко се изготвя по индивидуални размери и освен това можем да направим различни варианти по отношение на външния вид на стъклото - да е в цвят, да е мат в средата и мн.др.

# 414
  • София
Мачо, тази цена за статичен параван с това триплексово стъкло ли е?
Харесва ми това отдолу да няма лайсни и чудеса. Аз лично мисля да преградя по цялата ширина на банята с плъзгащи се врати на три части (т.е. отвора да е по средата), за да мога да използвам един ъгъл за шкаф.

# 415
Ние предварително си направихме праг от долу.Сега сме в чуденка какво да е стъклото,но определено искам параван,омръзна ми да бърша постоянно банята.

# 416
Мачо, тази цена за статичен параван с това триплексово стъкло ли е?
Харесва ми това отдолу да няма лайсни и чудеса. Аз лично мисля да преградя по цялата ширина на банята с плъзгащи се врати на три части (т.е. отвора да е по средата), за да мога да използвам един ъгъл за шкаф.

Да, това е цената за паравана с триплексово стъкло с дадените размери и една отваряща се врата, която ми казаха, че се прави с двойно отваряне, тоест и навътре и навън.

# 417
  • София
И мен ме интересуват параваните...Само закалено и триплексово стъкло ли има?Всъщност второто е по-добрия вариант!?

# 418
И мен ме интересуват параваните...Само закалено и триплексово стъкло ли има?Всъщност второто е по-добрия вариант!?

Вероятно има и други варианти, но тези ми препоръчаха, като за триплексовото стъкло ми показаха и как си стои начупено, но цяло и ми обясниха, че така може да издържи дълго време, докато не решим да го сменим. Затова и избрах този вариант като по-добър и адекватен предвид двете деца у дома.

# 419
  • София
Същата е ситуацията и вкъщи. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт