Банята - 20-та тема

• 131 332
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 825
А водата не минава ли под паравана  newsm78

Има изградено нещо като прагче, върху което е сложена релсата на паравана.

# 826
  • Sofia, Bulgaria
Момичета,как да разкарам старата блажна боя ?Старите плочки в банята не са били до тавана,замазали са с блажна боя стената,че и тавана.
С перфоратор с широка лопатка можете да свалите боята.
Другият вариянт с тесла.

Благодаря за отговора.
Голяма е банята-2.10 на 3.20.Тоалетната е отделно,малка е,но там е същата история.Айде стените примерно ще ги изкъртим,а таваните?За момента окачен таван не можем да си позволим,скъпо ще излезе.Моя мъж реши да сложи гипсокартон закрепен с дюбели в тавана-замазка-шпакловка-латекс за влажни помещения.Тухла е навсякъде.
Добра идея ли е?

Tова е точно окачен таван, предполагам сами ще го правите.
Свалянето на блажната боя далеч не е толкова фатално/непоправимо/проблемно колкото най-често се представя от хората които не се занимават професионално със строителство(особено ако е здрава в панелен апартамент е чудесна основа) , едно време беше, но днес с откритието на съвременната химия - грундове(има  и препарати за сваляне на бл.боя) и различни видове лепила с който може и върху стъкло да се лепи..., достатъчно е да знаете че може и само да се начука с тесла...(неслучайно всички фирми имат тази манипулация в ценовата си листа)
Успех с ремонта.

# 827
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
След дълъг избор на плочки , гранитогрес , душ ... Избрахме.моля за мнение за китайски полиран гранитогрес за коридора.купихме и вграден душ на Kludi.

# 828
  • София
Имаме китайски полиран гранитогрес в коридора и кухнята. За първи път виждам плочка да попива мазнина, петна от плодове и пр.

# 829
  • София
Моля за съвет, купихме лайсна за пода, на която да стъпят стъклата на душ кабината, но момчето което взе размерите каза, че е излишно и само ще събира мръсотия. Може ли да споделите мнения по въпроса - нужно ли е или да не я поставяме?

# 830
Моля за съвет, купихме лайсна за пода, на която да стъпят стъклата на душ кабината, но момчето което взе размерите каза, че е излишно и само ще събира мръсотия. Може ли да споделите мнения по въпроса - нужно ли е или да не я поставяме?

А иначе как ще се монтира? Направо на плочките ли? Къде е сифона? Иначе за лайсните да- много кофти се чистят.

Снимай моля те след монтажа  Praynig

# 831
Къде е по-добре да е сифона - в средата или скрит под шкаф?

# 832
Къде е по-добре да е сифона - в средата или скрит под шкаф?

Въпросът със сифона го нищихме много у дома и сондирахме мнения от много места. Нашата баня само да припомня, че ще е с душ параван. В крайна сметка решихме да е в рамките на паравана един линеен сифон, който да отговаря за цялата баня. Красив е, не ми бърка в здравето като кръгличките, а освен това ще върши работа за цялата баня, защото параванът ще е с две плъзгащи врати, които когато са отворени, водата примерно ако мия мивката ще се отича без проблем в линейния сифон.

# 833
Аха, тогава защо ти е лайсна наистина?

# 834
  • София
И аз чух доста противоречиви мнения по въпроса със сифона. В крайна сметка го разположихме под вратата на бъдещата душ кабина, т.е. най-просто казано - остъкляваме единия ъгъл на банята като вратата е в средата. Въпроса е за двете стени.

# 835
Здравейте!

Записвам се в темата с конкретно питане - как се прави баня върху под от дървени греди?
Тук съм описала помещението в подробности:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=777482.msg28382939#msg28382939

Предварително благодаря за компетентните съвети!

# 836
  • Sofia, Bulgaria
Варианти много, например направа на сух под и след това лепене на плочи с полиуретаново лепило, а останалото сте го измислили -  това за ПВЦ стените.
Иначе естествената венцилация винаги по-добър вариант.
Успех с ремонта

# 837
Много благодаря!   bouquet  Потърсих инфо за сухия под в нет-а и действително - това е, което се препоръчва за този тип строителство, обаче се оказа, че в дълбоката провинция имат само бегла идея за един от видовете сухи подове, при това не работят с материалите на Кнауф, а с перлит и малко се притеснявам ако импровизираме, какъв ще е резултатът... На мене ми се струва, че по-удачен ще е вариантът с двойния кух под, под който да минат тръбите за чистата и мръсната вода, обаче това се оказа някаква велика новост... а може и да не съм права и това да е безсмислено...
Не знам, ако направя проект, дали ще помогне на майсторите и колко ще оскъпи цялата работа... Има ли фирми, които предлагат тази услуга на клиентите си? Когато си ремонтирах тоалетната, фирмата, от която си купих плочките, ми направи чертежа и 3D проекта безплатно. Много съм доволна, защото сметнахме всичко до сантиметър и се получи красиво и функционално. Фирмите за ВиК не предлагат ли подобна услуга? Нямам предвид чак 3D, но поне точен чертеж...

# 838
Аз пак да питам за сифоните. Купих едни, които майсторът одобри като много добри и в магазина бяха най-хубавите предложени. Обаче на ММ му предложили някакви немски, които не връщали миризмите и се вадили целите при нужда от чистене. Както се сещате аз не искам да се купуват втори сифони, при положение, че имаме. Някой да е знае повече за тези сифони?

# 839
Здравейте, може ли да ми дадете идеи за магазини където сте виждали шкафове за под мивка (банята ни не е ремонтирана и мивката си е там) от PVC...? Гледам по интернет навсякъде са от пдч или мдф а банята е панелна и знаете как е - шкафът е до душа и не ми се иска да цъфне след няколко месеца, но в краен случаи бих помислила и за такова временно решение. Отворена съм за всякакви идеи. Много благодаря

Общи условия

Активация на акаунт