Банята - 20-та тема

• 131 333
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Обмислям чисто бели плочки 20 на 20 за малката баня - 1.50 на 1.75. Притеснявам се леко за чистенето и събирам мнения.
Никакъв проблем с чистенето няма при белите плочки. При мен вече фугите са се захабили.
Моите са 15х15 гарнирани със сини и сиви.

Нашата баня я направихме в бяло/черно/червено, като подът е бял, релефен (аз държах на пода). Към днешна дата го отчитам като грешка, бих сложила червените плочки на пода. Схванах му цаката на чистенето вече, но си е неудобно - всичко си личи - косъмчета, стъпки, пухчетата от хавлиите. Пък аз не съм най-голямата чистофайница. Blush

Веси, и при мен фугите придобиха един захабен, бледо оранжев цвят. Мислех, че ще са така винаги, защото ги чистих дори с четка за зъби, докато незнайно как ми хрумна да ги напръскам с обезмаслителя на Мелио. Само напръскване, без търкане, без четки за зъби. Mr. Green В момента пак са си бели, както при поставянето на фугира. Party

# 811
  • sofia
ООО, бяло беше и на пода, но някакъв теракот, който попиваше неизвестно от какво и стана на петна. В момента съм със сив под, но пък се подведох и сложих едни грапави плочки, чиито единствен плюс е, че не се хлъзгат, но пък всяко сапунено леке се вижда.
Що не си я направих "бозава" навремето  Mr. Green

Моите фуги от мухъл станаха на петна и се обезцветиха от препаратите (бяха светло сини).

# 812
# 813
  • София
Харесва ми.
И банята на Пупитка ми харесва.

# 814
  • Отвъд алеята зад шкафа

Много готино изглежда. Успех  и бързо да се похвалиш с готовата баня.

# 815
И аз стигам до етап бяна и вече съм в шах.
Исками ми се да не е навсякъде с плочки.
Купихме си душ - кабина, но без основа.
иска ми се съшо да е  бяло, но имаме черно куче Simple Smile и май отпада идеята Simple Smile
 момента сме с кафява баня и кафяво не ми харесва вече.
Изобщо - съм крайно объркана и крайно нерешителна
Остаам при вас да крада идеи.
Аааа и друго  Simple Smile  исках да съм с латекс и с фигура от стиропор. абеееее  newsm78 Stop

# 816
Момичета,как да разкарам старата блажна боя ?Старите плочки в банята не са били до тавана,замазали са с блажна боя стената,че и тавана.

# 817
Ами значи идеално пасват  ooooh!. къде го намерихте тоя майстор #Crazy #Crazy #Crazy, ужас....
-------

Не се нервирай, последните неща по ремонта, често ни се струват на предела на силите ни....

Ако задната част на вентилатора е достатъчно дълга и тръбата е достатъчно близо, същият влиза директно в тръбата нямата никакви проблеми.

По въпроса за окачният таван - оставете си място за ревизия близо до трансформатора - поне 10 х 10 см. Peace Дано да не ви се налага да я използвате, но за всеки случай  Peace
Не е необходима ревизия за трансформатора.Той може да се промуши и през отвора на луничката.

Да знам, но дадох съвета от опит ooooh!

При фугирането на гипсокартона на тавана, майсторът така беше тъпкал материала,че в някакъв момент, като реших, че на кабела преди трансформатора трябва да се върже вентилатора (не ме питай  ooooh! ooooh! ooooh!, аман от майстори) и се оказа, че няма достъп до никъде, т.к всичко е пълно с гипс  Peace, а ревизията осигрява място за реакция и улеснява достъпа.

# 818
  • София
Момичета,как да разкарам старата блажна боя ?Старите плочки в банята не са били до тавана,замазали са с блажна боя стената,че и тавана.
С перфоратор с широка лопатка можете да свалите боята.
Другият вариянт с тесла.

# 819
# 820
  • Sunshine state
Ние се отървахме от бяла баня и не бих съветвала никого да си сложи бели плочки-фугите потъмняват,космите се виждат много,а ако има и мухъл... Crazy

# 821
Имахме баня с блажна боя
Свалихме всичко- боя + мазилка, до тухлите
Тоест изкъртихме стените
Така стана най-лесно

# 822
Ние сме с бели фуги - никакъв проблем, като видя, че се захабяват - малко доместос без търкане, само изплаквам след 5 минути. Относно душ кабините - ние сме само със стъклен параван, без поддушово корито, много по-широко е, не изисква кой-знае какво миене, и най-интересното е, че не стои на капки, а нашата вода е много варовита.
http://sima.bg/catalog/listing/cat/298/page/
такъв е параванът ни, но с 2 части, не с 3, едната се плъзга.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 09:56 от Ая

# 823
А водата не минава ли под паравана  newsm78

# 824
С перфоратор с широка лопатка можете да свалите боята.
Другият вариянт с тесла.

Благодаря за отговора.
Голяма е банята-2.10 на 3.20.Тоалетната е отделно,малка е,но там е същата история.Айде стените примерно ще ги изкъртим,а таваните?За момента окачен таван не можем да си позволим,скъпо ще излезе.Моя мъж реши да сложи гипсокартон закрепен с дюбели в тавана-замазка-шпакловка-латекс за влажни помещения.Тухла е навсякъде.
Добра идея ли е?

Общи условия

Активация на акаунт