Банята - 20-та тема

• 130 598
  • 1 022
  •   1
Отговори
# 930
  • София
На мен идеята с паравана ми е той да стои между душовото пространство и мивката, като не затваря цялата баня. Ясно е че при мивката ще е сухо благодарение на паравана, но ме притеснява, че ще е мокро пред вратата и тоалетната ( става въпрос за родителската баня от снимките). Този праг определено ще стои по-добре от душ корито. Отначалото мислех да се изгради такова "корито" само с плочки или как там се казва ( и до сега това визуално най-много ми харесва), но много ме притеснява хлъзгането. Какво слагате за да не се хлъзга под душа? Дървена скара като едно време е ужасно грозно, другият вариант е някакво килимче за баня, но то няма да смогне да изсъхне - да не мухляса и да не почне да мирише?

# 931
Има си специални гумени подложки, които се слагат вътре в душовото пространство.

Аз конкретно нищо не слагам, плочките не се хлъзкат, пък и влизам само да се къпя, не играя ръченица вътре.  Mr. Green

# 932
  • София
можеш да избереш гранитогрес, който не се хлъзга, но вероятно би било необходимо да промениш някакви плочки по проектите.

# 933
  • Варна
Плежър, за да не се мокри цялата баня може би е добре да помислиш за линеен сифон в твоя случай. А пък бамбуковите скари аз ги намирам за много яки, но все пак си е до различен вкус. Един грапав и/или матов гранитогрес на пода би се пързалял по-малко от еднж душ корито. И в него човек може да се пързулне ако стъпи не както трябва. Общо взето ще е хубаво до го избегнеш. Казват, че лесно се дънят тези душ корита. Има и керамични, но не мисля, че няма да се пързалят.

Общо взето като гледам проекта на родителската баня - матов гранитогрес на пода и линеен сифон. 👍

От обзавеждането - само сифоните си изпуснала.

# 934
  • София
А а тия прагове какви най-ниски цени сте срещали?

# 935
  • София
85лв 95см прав праг.

# 936
  • София
А този праг отгоре на плочките ли се лепи или плочките се изрязват по него?
Чудя се кое би излязло по-евтино- да се изгради овален праг от плочки или да се купи такъв.

# 937
  • София
Според мен и разговор с майсторите при нас, майсторите за овален праг ще ти поискат повече пари за работа, отколкото за такъв  прав ъгъл. Повече играчка е. Имам предвид ако го правиш с плочки.

# 938
  • Варна
 Някой знае ли къде във Варна мога да видя плочки Peronda Catwalk. Нещо удрям на камък с търсенето по интернет. Влизах в сайтовете на Досев, Декорати, Сима, Джорди - ни предлагат Перонда.

# 939
  • София
А този праг отгоре на плочките ли се лепи или плочките се изрязват по него?
Чудя се кое би излязло по-евтино- да се изгради овален праг от плочки или да се купи такъв.
Майсторите ни ще лепят такъв праг върху плочките, няма да ги режат.
Според мен по-евтино ще е да си вземете готов овален праг, отколкото да го правят - а и готовите прагове са доста добре направени, докато за ръчно правен не е гаранция, че накрая ще си доволна от резултата.

Някой от вас има ли наблюдения върху душовете Mixomat - собствената марка на Баухаус? Дали са добри, въпреки ниската им цена?

# 940
  • Варна
Geraldine, аз бях убедена, че ще правя овален праг, изграден от плочки, като изобщо не се замислих, как всъщност би изглеждало. Като видях тази снимка в нета и се отказах, но не от изграждането с плочки, а от овала. Сега душ-пространството ми е 5-ъгълно. За овал, трябва плочките да се режат на много малки парчета, за да се постигне, а шанса да стане грозно е голям.

# 941
  • София
Според нашият майстор овал от плочки е много по-скъп от правоъгълен праг. А на мен ми харесват овалните душ-кабини и наистина са  ми грозновати много ръбати праговете от плочки и вече сериозно се замислям за тези прагове, но трябват ми доводи да убедя половинката.
А както  знаем финансовата страна на нещата винаги тежи на мястото си и затова тръгнах от цените.

# 942
Намерих овална душ кабина с праг от плочки, не много малки парчета... Ми пак ми е грозно.

Тоя праг струваше около 100 лв., общо взето ми се вижда по - добро решение от плочките. От естетическа гледна точка само. Ще видим как ще се държи във времето. И без това не сме инвестирали много пари в душ кабина, около 500лв. беше, така че ми е все тая.  Mr. Green

# 943
  • Sunshine state
Нашият праг е овален от Баня Стил-няма ръбове,чист овал.Снимки има малко по-назад. Стои много красиво. Монтиран е в плочките. Майсторът ни предложи 2 варианта-да го монтира върху тях или в тях. Първият вариант обаче за нас не е рентабилен,понеже си е чиста проба лепнато отгоре,а ние искахме нещо по-стабилно. Удобен е,ако смятате да махате кабината без да сменяте плочките под нея,но ние такова намерение нямаме-ако се счупи тази,ще купим нова и толкоз. Излезе ни 120лв. Стои много красиво и е с цвят на плочките. Нашите са гланц и не се хлъзгат особено. Първоначално слагах една подложка,но ми стана досадно да 'джвакам' в нея,та я махнахме.  Peace

# 944
  • София
Pupitka, много ти е хубава банята! И лайсната изглежда много добре. Таман мислех да те питам за координати на майсторите, и видях, че си в Пловдив Simple Smile Душ кабината също ли ви е от Баня Стил?

Общи условия

Активация на акаунт